diumenge, 21 d’agost del 2011

Europa: l'etern aspirant vol fer diana

La prèvia de la temporada del CE Europa, a LaJornada.cat

Europa: l'etern aspirant vol fer diana


L'Europa 2011/2012 // CEEUROPA.CAT

El CE Europa comença la Temporada 2011/2012 amb la màxima il·lusió i la seguretat que arribar a les zones de Play Off és molt difícil però possible. Encapçalat pel tècnic Pedro Dólera, que enguany compleix la seva tercera temporada al capdavant de l’equip, el conjunt escapulat compta amb un bloc consolidat que barreja veterania i joventut i que tractarà de fer somniar una temporada més tota la Vila de Gràcia.

2010/2011: Una temporada per no perdre la fe

Durant la passada campanya l’Europa es va quedar a una sola passa d’aconseguir l’ansiada fita de disputar la promoció d’Ascens a 2aB. Tot i que l’inici de la lliga no va ser com s’esperava després d’una gran pretemporada on es va aconseguir el Torneig d’Històrics, el conjunt escapulat es va anar refent jornada rere jornada i aviat es va convertir en un habitual de la zona alta de la classificació, fent un gran paper allà on anava i desplegant un joc força atractiu que va marcar una senya d’identitat. Tot i això durant les darreres jornades l’equip es va desinflar i va veure com les quatre primeres places s’allunyaven fins que la diferència de punts va ser insalvable, però abans de les vacances el club gracienc encara va demostrar de quina pasta estava fet acomiadant la temporada a casa regalant a l’afició una victòria molt treballada davant una Pobla de Mafumet que encara s’hi jugava el títol. La setena plaça i els 58 punts que suposen la millor xifra numèrica del club a Tercera Divisió des de l’any 2001 fan que de l’Europa se n’esperi molt i bo aquesta temporada en un grup cinquè que, això si, es complica encara més any rere any.

Estiu 2011: Incorporacions de renom i pretemporada poc sorollosa.

Havent renovat fins a 14 jugadors que suposen la columna vertebral de l’equip, l’Europa ha signat set noves incorporacions de les que s’espera aconseguir una millora notable respecte la temporada passada. Rafa Leva, considerat per alguns com el millor porter de la categoria, arriba del FC Santboià per complir la difícil tasca de suplir un jugador tant estimat per l’afició gracienca com ho era Cañadas, que ha marxat cap a Santboi després de defensar l’escapulada com a titular indiscutible.

Els canvis a la porteria no s’acaben aquí ja que el joveníssim Eloi Mir de 19 anys ha signat contracte amb l’entitat barcelonina provinent de la magnífica factoria de joves jugadors que és la Damm.

Aitor Torres a la defensa i Javi Lara al centre del camp, arriben al Nou Sardenya des de l’AE Prat per completar aquestes dues línies que el tècnic Pedro Dólera ja dóna per tancades. A la davantera el juvenil Eric Blasco i l’ex-jugador de l’Horta Nils Puchades són les apostes més arriscades d’aquest Europa que n’espera treure’n molt profit. La darrera incorporació, també a la davantera, està marcada perquè suposa el retorn de Peque (ex-Santboià) al club gracienc. Un jugador destinat a ser molt important aquesta temporada a l’extrem dret que ja s’ha convertit en el 4t capità de l’equip.

El CE Europa ja ha disputat els set partits programats per la pretemporada, on ha aconseguit quatre victòries, tres empats i cap derrota amb un balanç de 19 gols a favor i 8 en contra.

29.07- San Lorenzo 1-1 Europa
06.08- Sants 1-1 Europa
07.08- Martinenc 2-5 Europa (Copa Catalunya)
13.08- Júpiter 2-3 Europa
15.08- Europa 1-1 Sant Andreu (3-4 penals) (Copa Catalunya i Trofeu Vila de Gràcia)
20.08- Europa 4-0 Santfeliuenc
21.08- Vilanova del Vallès 1-4 Europa

2011/2012: A la tercera va la vençuda.

Després d’una gran època durant els anys 90′ on el club va arribar a disputar fins i tot una temporada a la 2a Divisió B, des del seu descens a Tercera l’any 1968, la primera dècada del nou mil·lenni no va ser gaire agradable per la institució gracienca que fins i tot es va veure abocada al descens a Primera Catalana la temporada 2003/2004. Des de l’ascens la temporada següent l’Europa ha anat de menys a més i ha recuperat les sensacions que havia perdut durant els anys 90′. La temporada 2009/2010 amb Pedro Dólera al capdavant s’iniciava una nova etapa que encara avui continua i que espera arribar a la seva màxima consolidació durant aquesta campanya. En aquesta tercera temporada del tècnic amb el bloc ben conjuntat i amb jugadors de pes dins la plantilla com els dos principals capitans Àlex Delmàs i Ramon Gatell, que amb aquesta sumen la seva sisena temporada al club, l’Europa pretén aconseguir la desitjada regularitat durant tot l’any a base de bon joc, compenetració, esforç i sentiment que els permeti arribar als Play Off d’Ascens a 2aB onze anys després.

Ningú els ha dit que serà senzill, però no podem dubtar que almenys, ho intentaran.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada