dimarts, 23 d’agost del 2011

La vaga és bona si la bossa no sona

Podeu llegir el primer 'O el jugador o la pilota', el meu espai d'opinió setmanal a laJornada.cat, fent click en aquest enllaç:

La vaga és bona si la bossa no sona

Després de dies i dies amb notícies i opinions diverses sobre la vaga de futbolistes professionals puc dir que estic cansat d’escoltar alguns periodistes esportius (habituals dels grans equips) dir que “la vaga de futbolistes no beneficia el futbol”. No hi estic gens d’acord.

Per si encara no se n’han adonat, el futbol el fan els jugadors, i per molt que “no hi ha un jugador més gran que un club”, sense el conjunt de jugadors no hi ha clubs. Si els jugadors, que són els encarregats d’oferir als espectadors aquest espectacle que és el futbol, no estan en unes bones condicions de treball, i no cobrar el que et deuen és estar una mala situació laboral, ni podran ni voldran rendir com s’espera d’ells. I és precisament això el que seria perjudicial per aquest esport. Si els obrers de les fàbriques que retallen plantilla, els sindicats del transport públic i els agricultors fan vagues com a protesta, per quin motiu no hi han de tenir dret els futbolistes?
És cert que el sou d’un futbolista professional sol ser molt elevat, però si la nòmina és aquesta és perquè el club l’ha ofert i, per tant, perquè el jugador ho genera. I siguem realistes, els equips que tenen deutes no són els que paguen les fitxes més altes, precisament. I quan un treballador que compta amb uns determinats ingressos veu que aquests no arriben un mes rere un altre, també veu afectada la seva vida personal, com qualsevol treballador corrent.

El futbol és espectacle i els encarregats de fer gaudir els espectadors han d’estar en les millors condicions per poder-ho fer. I com a amant d’aquest esport que sóc, espero que la vaga s’acabi aviat, però amb unes condicions més dignes per a aquells que les mereixen. Que és molt senzill criticar un futbolista o un esportista d’elit per la gran quantitat de zeros que té a la seva nòmina, però si això és així és perquè s’ho ha guanyat, quelcom que alguns dels que tant critiquen la vaga no han estat capaços d’aconseguir i que ara es moren d’enveja i tracten de destruir tot allò que poden des d’alguns sectors de premsa esportiva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada