dissabte, 16 de juny del 2012

No pararem quiets

Podeu llegir 'O el jugador o la pilota', el meu espai d'opinió setmanal a lajornada.cat, fent click en aquest enllaç:

No pararem quiets

Comença a fer calor i les primeres tempestes de juny fan olor a les de l’agost i, els que tenen més temps lliure, ja han anat a banyar-se a la platja o sortit de nit en bermudes i camisa hawaiana. Sovint, això és sinònim de pausa i de tancar la barraca. Els dies fan olor d’estiu i fa la sensació que el món de l’esport s’ha aturat o estigui a punt de fer-ho. Aquest any, però, no pararem quiets.

Amb fases de promoció d’ascens del futbol de Tercera encara per acabar i lligues que segueixen en actiu, com la de bàsquet, ens queda ben bé mig mes d’emocions fortes. Per desgràcia, no podrem seguir la selecció catalana a l’Eurocopa i fer-ho només amb els nostres jugadors ho fa tot massa descafeïnat i, per a molts, no suposa gran cosa. D’altra banda, animar la derrota d’un sol equip és cosa de perdedors i hauríem de limitar-nos a intentar gaudir de l’espectacle que poden donar setze equips.

Però deixant de banda el parèntesi de futbol internacional europeu, si el que ens interessa és animar els esportistes de casa nostra, ben aviat tindrem una olimpíades que poden ser tot un èxit i que, entre mojito i mojito i en un horari “normal”, ens ajudaran a fer una mica més passable la calor estiuenca. Una calor que podrem gaudir amb el sol ben a sobre del cap si passem pel Guinardó per disfrutar amb el Torneig d’Històrics que enguany torna a casa, al camp del Martinenc. I sense adonar-nos-en, ja tornarem a tenir a sobre els inicis de les competicions més matineres per començar un nou curs esportiu que molts aguardem amb impaciència des del final de l’anterior i que pot dur moltes novetats positives, sigueu del club que sigueu i de l’esport que sigui.

Futbol d’alt nivell des d’un cantó neutral, Jocs Olímpics amb molta gent de casa nostra i pretemporades que sempre il·lusionen per passar un estiu ben carregat fins a dalt. Però sense voler córrer tant, primer ens haurem d’acabar les engrunes d’aquesta temporada que, hagi estat dolça o amarga, encara no ha acabat de passar del tot i ens pot regalar més moments d’alegria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada