diumenge, 8 de juny del 2014

Veni, vidi, perdidi

Imagen no disponible
VALDERAS PERSEGUEIX UN JUGADOR RIVAL // ÀNGEL GARRETA - CEEUROPA.CAT

Veni, vidi, vici digué Juli Cèsar al Senat romà describint les seves proeses militars. Veni, vidi, vici volien dir Muntanyesa i Europa. Veni, vidi, perdidi, tanmateix, és l'expressió que resumeix dues gestes ben diferents, però amb un mateix final pels equips catalans de Tercera en lluita per l'ascens. I és que cap dels dos barcelonins ha aconseguit la classificació per a la fase final del 'play-off'. Amb un final molt cruel, la Monta ha vist com un gol de penal al minut 88, aniquilava el somni d'un equip que s'ha erigit com un dels més combatius del grup català. Per contra, l'Europa, no ha pogut desfer-se del seu malefici de cara a porteria i ha acabat perdent 2-0 a Socuéllamos, incapaç de generar perill.

MUNTANYESA 3-1 FORMENTERA (1-0, Joshua; 2-0, Poves; 3-0, Amantini; 3-1, Mourad -p-)

Derrota cruel i dolorosa de la Muntanyesa a La Bombonera de Nou Barris. Després de la derrota per 2-0 a Formentera, el conjunt de Manolo González encarava el duel conscient de la dificultat que implicava un resultat així a l'anada, però convençut de la seva capacitat per remuntar. Era tal aquest convenciment que al minut 19 de partit Joshua obria la llauna i feia l'1-0 després de superar el porter rival en un u contra u. Un gol que es celebrava amb un soroll atronador a la graderia groc-i-negra. Set minuts després, però, a l'afició local se li encongia el cor quan el col·legiat assenyalava un penal en contra dels barcelonins. Però sota pals hi havia Tato Burgada, un dels porters de la temporada i, com no podia ser d'altra manera, aconseguia aturar la pena màxima.

Semblava que el futbol li tornava a la Monta allò que li havia pres feia tres temporades amb el penal fallat per Edu San José en el partit decisiu per l'ascens contra el Sestao River. I Poves ho confirmava rematant amb el cap un lliure indirecte servit quasi des de la zona de mitjos per fer el 2-0. Un resultat amb el que s'arribava al descans del partit. A la segona meitat, el Formentera semblava complicar una mica més les coses als locals, però, al minut 75, Amantini rebia la pilota al segon pal i, de primeres, l'engaltava cap al fons de la porteria per fer esclatar 'La Bombonera' d'alegria. El 3-0 certificava el pas a la final pels de Nou Barris, però un partit dura sempre 90 minuts i, encara més contra el Formentera (sinó, que ho pregunti al Villarobledo), i al minut 88 es confirmava el drama. Mourad disposava d'un penal que podia ser (i acabava sent) decisiu pels interessos illencs. Aquest cop Tato no podia fer res per aturar la pilota, tot i encertar la trajectòria del xut, i veia com el 3-1 deixava als groc-i-negres un any més a Tercera. Un final cruel després d'una temporada històrica a Nou Barris i que ha acabat amb Manolo González anunciant el seu adéu de la banqueta de la Muntanyesa.
Seguiment via Jawoi

AlHueco_MontaFormentera_ToniCastro
L'AFICIÓ GROC-I-NEGRA HA CREGUT CEGAMENT EN LES OPCIONS DEL SEU EQUIP // TONI CASTRO

SOCUÉLLAMOS 2-0 EUROPA (1-0, Santi Cabeza; 2-0, Bolo)

Hi ha una màxima al futbol que, de tant evident com és, sembla absurd recordar-la: si vols guanyar, has de marcar. Per tant, quan un equip és incapaç de fer un gol (o d'aconseguir-ne només 1 en 6 partits), és impossible que arribi a bon port. L'Europa ha jugat molt bé defensivament durant tota la promoció d'ascens, és innegable, i amb l'afegit de tenir Rafa Leva sota pals, els escapulats estaven imbatuts, fins avui, en aquests 'play-offs'. De vegades, però, el rival s'inspira i aconsegueix marcar i, quan això passa calen solucions en forma de gol que els de Gràcia no han sabut trobar davant el Socuéllamos.

Amb el 0-0 de l'anada al Sardenya, els de Pedro Dólera necessitaven fer un únic gol i mantenir-se ferms al darrere com havien fet fins i ara. I, fins i tot, podien permetre's el luxe d'encaixar una vegada durant el partit. Malgrat això, la clau per a la classificació passava per marcar. I avui hi ha hagut gols, però del conjunt manxec. Al minut 37, Carlos Garcia enviava un servei de banda directe a Santi Cabeza, qui sense pensar-ho dos cops rematava a porteria i superava Rafa Leva per fer l'1-0. A la represa, els catalans seguien necessitant un sol gol per arribar a la ronda decisiva de la fase d'ascens, però lluny d'aconseguir-ho, era el Socuéllamos qui, gràcies a un xut de Bolo des de fora l'àrea, eixamplava distàncies. Corria el minut 77 i l'Europa jugava amb un home menys des del 70, però l'eliminatòria acabava de quedar sentenciada. Així doncs, l'Europa s'acomiada d'una temporada que, tot i no ser dolenta, perquè l'equip ha aconseguit arribar amb opcions a la segona ronda del 'play-off', no ha aconseguit contentar tota la parròquia escapulada que la propera campanya tornarà a veure futbol de Tercera Divisió a la Vila de Gràcia.