dimarts, 22 de març del 2011

Quan es perd la força per la boca…

Podeu llegir el meu article d'opinió setmanal a LaJornada.cat, fent click en aquest enllaç:

Quan es perd la força per la boca
Ferran Manresa, entrenador de l'Espanyol B // hattrickfutbol.es

Quan en Ferran Manresa va arribar a la banqueta del filial del RCD Espanyol, fa vora un mes, va concedir una entrevista a un mitjà català on va deixar caure alguna que altra perla, com les citades a continuació:

“PREGUNTA: La tercera divisió està igualada, per mediocre o hi ha un bon nivell?
RESPOSTA: La veritat és que mai havia vist al llarg de tota la meva carrera una Tercera més fluixa que l’actual, hi ha menys qualitat ara tècnicament, els equips són molt febles encara que físicament sí que hi ha millora.
PREGUNTA: El sorprèn que dos equips sense gran historial encapçalin la classificació?
RESPOSTA: Com que està tot tan igualat, no del tot, encara que crec que era impensable fa uns anys que la Montanyesa jugués a la Tercera Divisió que jo vaig conèixer, però hi és per mèrits propis, d’altres conjunts com la Pobla de Mafumet o l’Ascó no n’havia sentit mai parlar, o sigui que, en resum, aquesta categoria ha anat a pitjor.

Bé, aquest cap de setmana, i quatre setmanes després d’aquesta sentència tant ben argumentada, l’Espanyol B ha caigut per 0-2 davant el Llagostera. El líder d’aquesta Tercera “tan fluixa”, un dels equips sense “gran historial”. Des que vaig llegir l’entrevista esperava que arribés el moment que el filial blanc-i-blau s’endugués aquesta clatellada tan merescuda pel seu entrenador. De fet, quan en Manresa va aterrar al club barceloní, la distància vers el cap de la classificació era de 10 punts. Avui, ja és de 13. Espero veure si durant les properes setmanes se n’adona del potencial real de la categoria i rectifica les seves paraules.

A les grans categories ens queixem d’entrenadors que parlen massa, però sembla que quan un tècnic se sent poderós (l’Espanyol B era un dels màxims favorits a endur-se la primera plaça a l’inici de temporada) per l’equip que entrena, perd la força per la boca i li passa com al nostre protagonista d’avui.

Aquesta derrota davant un equip amb tan poc nom, però alhora tan potent, com el Llagostera, a més a més, a casa, li hauria de servir per tornar a plantejar-se què pensa fer per treure l’equip endavant i entrar en una zona de play-off que anirà caríssima fins a la darrera jornada de campionat.

En Manresa hauria de valorar si val la pena creure’s el ‘rei del mambo’ com ha demostrat tractant d’inferiors a determinats conjunts de la categoria, o si ha de seure i tractar les jornades que resten pel final d’una altra manera, amb una mica més d’humilitat, i sense tractar d’avançar-se als esdeveniments per la boca, abans que es pugui demostrar el que cal demostrar sobre el terreny de joc.

Aquesta clatellada i toc d’atenció a la modèstia dels ‘clubs grans’ de la categoria és un exemple de per què cal felicitar el futbol català aquesta temporada, que a hores d’ara compta amb 5 equips entre les 9 primeres places a la Segona B menys catalana, per nombre, dels últims anys, i amb un rendiment digne d’admirar a Tercera.

Senyor Ferran Manresa, què en pensa ara de tot plegat?


.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada