dimarts, 15 de març del 2011

Passió d’interessats

Podeu llegir el meu artícle d'opinió setmanal a LaJornada.cat, fent click en aquest enllaç:

Passió d'interessats

Fa una mica més d’un mes vaig elogiar la decisió de la Federació Catalana de Futbol (FCF) amb el ‘Cas Mataró’. Em vaig precipitar.  El culebrot segueix i segons la circular nº83 de la FCF, citada a continuació, s’ha pres un canvi de decisió:
“Els recursos interposats per les entitats CF Mollet, UE Tona, CE Farners, U.AT. Horta, UE Avià, UE Figueres, CCD Turó Peira, deixen sense efecte l’acord del Comitè de Competició, i disposen que la retirada de la competició del CE MATARO ha de considerar-se que s’ha produït a la 2ª volta de la competició.”
Tal com es pot llegir en aquest extracte de la circular, el recurs presentat per aquests equips -que es consideraven individualment perjudicats per la decisió- ha provocat que ara si, s’hagi adulterat la competició.
Em repeteixo i demano disculpes per això, però veig molt clar que quan un equip es presenta amb incomptables baixes que no permeten jugar els partits, hi envia els juvenils (que guanyen) i deixen d’aparèixer al camp per disputar el partit abans de concloure la primera volta és pot comptar com a retirada. Especialment si a això li afegim el comunicat oficial que va enviar el club pocs dies després d’acabar la primera meitat del campionat, on feia efectiva la seva retirada.
Retornar els tres punts als equips que els van aconseguir, i donar-los altre cop durant la segona volta és una decisió injusta, perquè, lamentablement, el Mataró ho va posar massa fàcil en determinades ocasions, i en d’altres va aconseguir uns punts, que ara, evidentment, no canvien d’equip. Alguns hauran sumat tres punts d’una manera molt senzilla mentre d’altres, com el Manresa, els han perdut lluitant en igualtat de condicions amb el conjunt del Maresme.
És cert, que molts equips van vèncer el Mataró jugant un partit de tu a tu, però això no ha passat, ni molt menys, en tots els casos, i només que un sol equip en sortís beneficiat ja es podria considerar una adulteració de la competició.
No era més senzill convertir el Mataró en jornada de descans i igualar-ho tot, per molt que hi hagués equips amb més partits jugats que altres a mitja temporada? Si al final, tothom n’hauria jugat els mateixos i hauria optat als mateixos punts… Ho trobo totalment injust. I que per les queixes d’uns quants equips -que ara se’n beneficien- hagi de pagar tothom, és intolerable.
Espero que el proper president de la FCF comenci a fer les coses bé d’una vegada per totes, perquè alguns en comencem a estar farts de les tonteries d’aquesta Federació. Tant nostra com Alaska.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada