dimarts, 1 de febrer del 2011

Mataró,"zero points"

Podeu llegir el meu artícle d'opinió setmanal a La Jornada.cat, fent clic en aquest enllaç:

Mataró, "zero points"


La Federació Catalana de Futbol (FCF) ha dictat sentència en el cas del CE Mataró. El passat 21 de gener l’històric club del Maresme va fer efectiva la seva retirada del grup 1 de la Preferent Territorial per falta de jugadors per competir. La primera victòria del campionat l’aconseguia la penúltima jornada de la primera volta contra el Premià de Dalt amb un equip compost íntegrament per juvenils, de gran nivell, per cert. Com és evident, el Premià va impugnar el partit i la Federació va treure els punts als mataronins. La jornada següent, que es disputava el 15 de gener, el protagonista de la història no s’hi va presentar. I la història es va repetir a la primera jornada de la segona volta, quan el Tona esperava els del maresme.

Per això, la FCF entén que el Mataró s’ha retirat durant la primera volta del campionat, tot i comunicar-ho oficialment un cop aquesta ja havia conclòs. És per això que aplica l’article 288è :
“El club que es retiri o hagi estat sancionat amb la seva exclusió per l’Òrgan disciplinari competent, en una competició per punts, un cop començada, i aquesta retirada o exclusió es produís en la primera volta del campionat en qüestió, perdrà tots els drets derivats de la seva adscripció a la divisió de què es tracti, considerant-se com a no participant en el campionat, i no puntuarà en favor ni en contra dels altres, a efectes generals de la classificació de tots ells [...].”

D’aquesta decisió n’he escoltat diverses crítiques prou dures per part dels equips que havien sucat tres punts que per a ells són d’or i que ara perdien, mentre que equips que havien punxat amb els groc-i-negres “en sortien beneficiats”.

Jo estic totalment d’acord amb la decisió que ha pres la nostra Federació. Tot i que em dolgui que un club tant nostrat com el Mataró passi per aquest calvari, és cert que ha incomplert la normativa quan encara durava la primera meitat de la temporada, i per tant la resta de clubs que han estat competint com cal no s’han de veure perjudicats per aquest segon. Trobo molt encertat que el Mataró passi a ser jornada de descans, i ningú es quedi amb els punts de la primera volta ni amb els que tocarien a la segona. D’aquesta manera no s’adultera la competició i tots segueixen amb igualtat de condicions, haguessin guanyat, o no, contra els mataronins. Entenc que tot i que es comenci la temporada complint el reglament, si a meitat de temporada es deixa de fer, i el Mataró feia jornades que no competia al cent per cent pels mateixos motius que fa onze dies l’han obligat a retirar-se, s’acaba influint en el resultat final del grup. D’altra banda, així ho diu el reglament i per tant és una decisió que no es pot modificar.

A tot això, vull afegir-hi que desitjo que el CE Mataró es pugui refer al més aviat possible per tornar a militar a les altes categories del nostre futbol, que és on hi ha el lloc que li pertoca per història.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada