dimarts, 8 de febrer del 2011

Futbol català, futbol potent

Podeu llegir el meu artícle d'opinió setmanal a La Jornada.cat, fent clic en aquest enllaç:

Futbol català, futbol potent

Sempre he cregut que la situació dels equips catalans a Segona B marcava una mica l’estat general del nostre futbol, per la quantitat de clubs que hi ha a la categoria sense ser exclusiva dels catalans.

Avui, ens trobem amb les dues primeres posicions encapçalades per Badalona i Sabadell, respectivament. I les dues darreres per la Gramenet i el Santboià. No sembla que Sant Andreu i Lleida hagin de patir per mantenir la categoria i es poden centrar en arribar a les zones de play-off, mentre l’Hospitalet ocupa una plaça que crema.
A Segona A, n’hi tenim dos amb realitats ben diferents. Mentre el Girona està en clara línia ascendent, el Nàstic pateix per no enfonsar-me més, i del Barça B només se’n senten meravelles. A primera, res a dir. Barça i Espanyol comparteixen un estat de forma excel·lent.

Aquest cop, busco suport en la resta de competicions perquè per primer cop en molts anys no som els catalans qui tenim la màxima representació al Grup 3 de la Segona Divisió B. A primera vista pot donar la sensació que el futbol català ha perdut potència, però no és ben bé així, i per això he completat les dades de 2a B amb la resta del futbol professional.

Si fem un balanç general observem que la diferència entre equips ben situats i els equips en perill és força positiu pels catalans de l’esport rei. I si a tot això li afegim la força amb què vénen altres equips de categories inferiors, com la Montanyesa, el Llagostera, el Vic, l’Olot i un històric que es recupera poc a poc, com el Figueres, podem afirmar amb total seguretat que el talent dels nostres clubs segueix sent tant potent com ho ha estat sempre.

Potser aviat podrem gaudir d’un quart o cinquè equip a la Liga Adelante i tot i així seguir nodrint la 2a B pels equips que pugen des de sota sense restar competivitat a una sempre complicada Tercera Divisió.
El futbol català és fort, sempre ho ha estat, i tot i que no hi tingui la màxima representació en cap de les categories no podem dubtar ni un sol moment del seu potencial perquè no deixarà de donar-nos alegries.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada