divendres, 18 de febrer del 2011

Punt negatiu per a la FCF

Podeu llegir el meu article d'opinió setmanal a LaJornada.cat, fent click en aquest enllaç:

Punt negatiu per a la FCF

El cap de setmana passat va destacar, entre altres coses, per la roda de premsa de Raül Agné de la qual tant s’ha parlat. Però no va ser l’única roda de premsa sonada. L’actual entrenador de CE Premià, Jaume Creixell, va protagonitzar cinc minuts molt intensos que s’han quedat en una anècdota que ha fet molta gràcia a tothom.
Jo voldria veure-ho des d’un altre punt de vista, i com el missatge seriós que realment va enviar Creixell. Si fa unes setmanes elogiava la decisió de la Federació Catalana de Futbol (FCF) pel ‘Cas Mataró’ avui critico l’actitud que ha adoptat amb el cas del Premià. Ho diu Creixell, i no li falta raó: els dirigents de la FCF no se’ls miren els partits de Tercera Divisió, es preocupen de muntar un calendari, actualitzar els resultats a la web i controlar les sancions. Res més.

Després que l’Espanyol B perdés un gran nombre de jugadors durant el partit que va disputar davant el Balaguer, va sol·licitar a la FCF que s’ajornés el seu proper partit per falta de jugadors disponibles, i se li va concedir el permís. Al Premià de Creixell, en canvi, no se li ha concedit aquest “privilegi” tot i tenir a quatre jugadors lesionats, i fins a vuit més malalts, alguns dels quals van haver d’acabar jugant.

Al final el marcador va es va decantar claríssimament a favor l’equip local, el Reus, per 6-0. Si tenim en compte que, ara per ara, el Premià és un equip que té un peu i mig a Primera Catalana i que el Reus té un nivell descomunal (tot i trobar-se fora de la zona de play-off a hores d’ara) trobo que la decisió de la Federació és una equivocació en tota regla, que per començar mostra una clara posició de favoritisme als “equips grans” de la categoria per allò de comptar amb un major nombre de conjunts potents pels play-off. La FCF deu estar espantada quan a la part més alta hi ha noms com la Montanyesa, Llagostera, Pobla de Mafumet o Cornellà, que no sonen a grans equips com Espanyol B, Reus, Terrassa o Gavà.

Realment els equips que són a la part alta, per sorpresa que siguin si mirem les espectatives que hi havia a principi de temporada, hi han arribat per mèrits propis en una competició molt dura i competida, i tenen tantes, o més, garanties per ascendre que els suposats favorits.

Però sembla que això la Federació no ho ha vist així, i va preferir que un club com el Premià que es presentava a Reus “a fer un bon paper”, com va dir l’entrenador, acabés ridiculitzat en un partit on hi van acabar jugant juvenils. Punt negatiu per a la FCF aquesta vegada. No m’ha agradat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada