dimarts, 12 de juliol del 2011

Messi no canvia

Podeu llegir el meu article d'opinió setmanal a LaJornada.cat, fent click en aquest enllaç:

Messi no canvia

Messi torna a celebrar gols amb l'Argentina // FOX SPORTS

Des del primer partit de la Copa Amèrica Leo Messi havia estat el jugador més criticat de la selecció argentina després del mal partit de la albiceleste en què el jugador del Barça va tenir un paper força discret. Passada la primera jornada totes les mirades estaven posades sobre el millor jugador de planeta, i novament no li va sortir absolutament res bé. El vam veure decaigut, trist i tocat sobre el terreny de joc mentre el públic l’escridassava i la premsa el criticava. Fins i tot alguns exagerats demanaven el retorn de Riquelme i es morien per empaquetar el jugador del Barça per facturar-lo altre cop cap a Barcelona, però era evident que això no podia quedar així. Messi estava picat, molt picat i molt enfadat perquè les coses no havien sortit, i tot i que la culpa no era ni molt menys seva ja que la feina de l’entrenador argentí Sergio Batista ha estat fins ara prou lamentable, estava clar que tard o d’hora s’havia de treure l’espineta.

Argentina arribava a la darrera jornada de la fase de grups amb 2 punts, tercera i a punt de fotre’s de cap al pou de l’eliminació. Però caure era massa fàcil i Messi no es podia conformar amb això, així que abans del xiulet inicial es va carregar de totes les crítiques rebudes i les va transformar en allò que sap fer millor que ningú, en futbol. Amb homes per davant als que beneir amb el seu joc i la seva visió, el 10 no va deixar de fabricar ocasions de gol per la seva selecció fins que aquestes es van convertir en assistències reals de gol gràcies a les transformacions del Kun i Di María.

Agüero demanava aplaudiments per Messi després de fer un gol gràcies a una passada de la pulga, i Córdoba va esclatar en càntics pel jugador del Barça que no ha perdut la moral, ni les ganes, ni l’alegria, tot i les imatges de desesperació que vam veure després del partit contra Colòmbia. S’han acabat els rumors de la desfeta del millor jugador del planeta i s’han acabat les critiques mediàtiques a base de futbol. En Messi ha tornat a somriure, i sobretot ha demostrat per què és el pilota d’or, per què és l’MVP de totes les competicions i, especialment, que segueix sent el mateix per molt que creui l’Atlàntic. Tant sols ha estat un bon partit, de tres, però si Batista li ho permet, en Messi encara ha de donar moltes alegries al seu país, senzillament perquè és el millor futbolista de la història.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada