dimarts, 5 de juliol del 2011

€$port

Podeu llegir el meu article d'opinió setmanal a LaJornada.cat, fent click en aquest enllaç:

€$port

El futbol està a punt de petar. Així de clar i contundent. Evidentment em refereixo a les categories no professionals, perquè les dues primeres lligues de l’estat es mantenen dempeus gràcies a la Llei Concursal a la qual s’abracen tants clubs.

Els descensos no esportius de fins a dotze clubs que s’han produït durant aquesta setmana passada i que han portat quasi a la desaparició clubs com la Cultural Lleonesa, el Castelló o el Polidepotivo Ejido poden ser la primera esquerda d’un esfondrament sense precedents en això del futbol. A aquesta desgràcia li hem d’afegir la brillant idea que el senyor Jaume Roures tractarà de fer realitat de cara a la propera temporada: disputar partits de Primera a les dotze del migdia (i dividir els encontres en nou espais horaris diferents, de manera que tan sols hi haurà dos partits alhora en una ocasió durant el cap de setmana).

Els arguments que ha donat el director general de Mediapro han estat que d’aquesta manera es podrà obrir el mercat asiàtic i, per tant, es gaudiran d’uns majors ingressos televisius. La idea estaria molt bé si no fos per dos detalls que pels que controlen tot el ‘cotarro’ no tenen importància: primer, que per molt que augmentin els ingressos la disparitat econòmica entre clubs seguirà sent igual, o encara major. De manera que això no beneficia els altres divuit clubs de Primera Divisió, que segueixen en inferioritat de condicions davant els dos gegants que són el FC Barcelona i el Real Madrid.

L’altre petit detall que Roures i companyia han passat per alt és com afectarà això al futbol no professional. Les dotze del migdia del diumenge ha estat sempre un horari reservat i típic per molts dels partits de Segona B, i sobretot pels partits de Tercera Divisió en avall. Si hem d’estar pendents a la televisió pel que els passa a Barça, Madrid i companyia els estadis del futbol modest començaran a buidar-se encara més, i això no beneficiarà en res la ja tocada situació econòmica de la majoria d’aquests clubs.

La crisi ha estat part fonamental de la greu situació que pateix el futbol petit, això és indubtable, però el fet que la gestió del mateix no hagi estat correcta ha repercutit bastant en augmentar els efectes de la crisi. Si ara arriba el senyor Roures a robar-nos l’horari més val que pleguem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada