dissabte, 8 d’octubre del 2011

Futbol d’alt nivell a la Vila de Gràcia (0-2)

Podeu llegir la crònica de l'Europa 0-2 Pobla de Mafumet, fent click en aquest enllaç:

Futbol d'alt nivell a la Vila de Gràcia (0-2)

La Pobla de Mafumet ha aconseguit penetrar el fortí del Nou Sardenya per convertir-se en el primer equip en sucar-hi pa aquesta temporada i endur-se els tres punts en un partit molt vistós.
Europa i Pobla de Mafumet han disputat el millor partit de la temporada al feu gracienc // CARLES GARCIA

Dos dels principals candidats a ser a dalt enguany s’han vist les cares aquesta tarda al Municipal del Nou Sardenya de Gràcia. Europa i Pobla de Mafumet han ofert un partit amb futbol en estat pur a tots els espectadors que hi havia aquesta tarda a l’estadi.

A la primera meitat l’Europa ha tractat d’imposar-se i fer valer el factor camp per treure petroli contra un dels rivals més complicats de la categoria, però el bon posicionament del filial del Nàstic en totes les línies ha complicat molt aquesta tasca als homes de Pedro Dólera.

Els graciencs han tractat de jugar la pilota per terra i passar-se al joc aeri quan no hi ha hagut més remei però una vegada rere una altra topaven amb la muralla de l’equip tarragoní. Al minut 19, quan el balanç de remats a porteria era favorable als locals gràcies a un parell de xuts llunyans, Victor Oribe ha picat una falta directa molt a prop de la frontal de l’àrea que s’ha colat directament al fons de la porteria de Rafa Leva traient les teranyines de l’escaire amb un xut imparable per qualsevol porter.

Amb el 0-1 al marcador els visitants han augmentat encara més la seva pressió defensiva i no han permès l’Europa crear accions d’atac tot i tenir la possessió de la pilota a favor. Al minut 40 Javi Lara ha servit una falta directa al cap de Cano que ha rematat a fora per ben poc. Aquesta acció ha semblat donar aire al bàndol escapulat que ha avançat encara més les línies durant els darrers cinc minuts de la primera meitat.

A la represa els homes de Pedro Dólera han sortit tal i com havien marxat al descans i han dominat el joc davant una Pobla de Mafumet tancada al darrere i sortint al contraatac. En una d’aquestes jugades al minut 56 el davanter Jan ha aconseguit fer un xut llunyà que ha marxat fregant el travesser de la porteria local. Dos minuts més tard era Iván Álvarez qui provava el remat des de fora de l’àrea, que també marxaria fora per ben poc. Un minut més tard, un insistent Eric Via ha rematat fora una pilota amb poc angle però amb la porteria buida.

A partir d’aquí el partit no s’ha tornat a calmar. El centre del camp estava pràcticament desaparegut i tota l’estona es lligaven jugades d’anada i tornada constant. L’Europa era més fort en atac, però la Pobla de Mafumet s’ha mostrat impecable en tot moment i no ha permès que els graciencs poguessin obrir la llauna. Al minut 87 Jordi Roca, que havia entrat al terreny de joc feia un quart d’hora, ha rebut una pilota a l’extrem esquerre de l’àrea i ha afusellat sense pietat la porteria d’un Rafa Leva que tampoc ha pogut fer absolutament res per aturar la bola.

Amb el 0-2 al marcador la Pobla ha acabat abandonant del tot l’atac i els locals s’han abocat amunt, però ni així han aconseguit penetrar una muralla de futbolistes que donaran molta guerra al llarg de la temporada.

La fitxa del partit
  • CE Europa: Rafa Leva; Aitor Olmo, Alberto, Cano, Aitor Torres; Parres, Javi Lara, Valderas (Iván Álvarez, 46′); Delmàs (Cebri, 67′), Peque, Segalés (Èric Blasco, 81′).
  • Pobla de Mafumet: Sergio; Alberto, Aleix, Pere Segarra, Joel; Sebas (Mozo, 88′), Alfons (Jordi Roca, 71′), Ñoño, Víctor Oribe (Aitor Casas, 84′); Jan, Eric Via.
  • Àrbitre: Quintana Carmona. Ha amonestat amb targeta groga els locals Aitor Olmo, Alberto, Aitor Torres i Cebi, i els visitants Pere Segarra, Sebas, Jan i Ñoño.
  • Gols: 0-1, Víctor Oribe (19′); 0-2, Jordi Roca (87′)
  • Incidències: 750 espectadors al Nou Sardenya.