Torna a lluir el Sol al Nou Sardenya (3-1)

Podeu llegir la crònica de l'Europa 3-1 Santboià, fent click en aquest enllaç:

L’Europa amb més punteria de la temporada ha aconseguit trencar la seva ratxa negativa en un matí molt calorós i efectiu a la Vila de Gràcia.
Cebri felicita Valderas després del seu gol // CARLES GARCIA
Els dos conjunts han sortit al terreny de joc amb un gran pes a l’esquena. Els locals volien acabar amb la seva mala ratxa que ja durava quatre jornades i els visitants necessitaven sortir de la zona baixa de la taula, però cap tècnic ha volgut renunciar al seu estil i ambdós han sortit a tocar la pilota sense tancar-se al darrere.

Durant els primers vint minuts el Santboià ha tingut un lleuger domini del partit arribant a la porteria rival amb més facilitat que el conjunt escapulat, tot i que la primera jugada amb cert perill ha estat del davant gracienc Cebri, que hauria pogut batre Cañadas després d’una gran passada a l’espai de no haver estat per la gran sortida del porter vermell. La rèplica del Santboià no s’ha fet esperar, i un minut més tard una jugada directa que ha rematat Jordi Martínez ha estat refusada pel peu d’un defensor local.

A partir del minut 19 el conjunt escapulat s’ha començat a estirar però els de Santboi no s’han fet enrere i el partit ha guanyat en intensitat. Al minut 22 Aiham ha picat una falta directa des del lateral que Rafa Leva ha enviat a córner amb la punta dels dits.

Els espectadors del Nou Sardenya no havien pogut gaudir de gaire ocasions ofensives i la més destacable ha estat una jugada individual d’Ivan Álvarez, que ha recuperat una pilota al centre del camp i després de desfer-se de dos defensors ha conduit la bola fins a límit de la frontal, però en un atac de confiança ha preferit xutar enlloc de fer una passada i el llançament ha sortit massa desviat.

Al minut 43, Nils ha caçat la pilota a la frontal de l’àrea després del refús d’una falta i l’ha enfonsat al fons de la porteria de Cañadas, però quan l’estadi ho celebrava el col·legiat ha assenyalat un fora de joc posicional de Cebri molt dubtós i ha anul·lat el gol.

A la segona meitat el Santboià ha sortit a per totes i al minut 48 ha sorprès els locals amb una jugada molt ràpida de Masip que ha acabat amb el primer gol del partit. Però enlloc d’enfonsar-se, l’Europa s’ha crescut perquè no volia seguir sumant resultats negatius i s’ha estirat encara més cap a dalt. Al minut 50, Erencia ha hagut d’abandonar el terreny de joc i amb la seva substitució el conjunt de Miguel López s’ha vist afectat.
Quatre minuts més tard, Cebri ha rebut una passada llarga a l’extrem des del centre del camp, i s’ha anat centrant cap a l’interior de la gran per acabar afusellant Cañadas per empatar el partit.

Amb l’1-1 al marcador, l’Europa s’ha començat a menjar el Santboià, que tant sols creava perill a pilota aturada. Dos minuts després del gol, Cebri s’ha quedat a pocs centímetres de caçar una centrada d’Aitor Olmo. A partir d’aquí Javi Lara ha tingut 15 minuts de genialitat i ha revolucionat encara més els graciencs, però tot i així Dólera ha decidit substituir-lo per Delmàs al minut 69, que en tant sols tres minuts ha aconseguit capgirar el marcador gràcies al mal refús defensiu d’una grandíssima jugada de Rovira.

Masip i Jordi Martínez han estat a punt de fer gol, en dues jugades en les quals s’havien invertit els papers a l’hora de d’assistir i rematar de cap enviant la pilota fregant el pal dret de la porteria de Rafa Leva.

Encara amb la tensió al cos pels darrers rampells del conjunt vermell, que durant la segona meitat ha xocat amb la defensa europeista, Valderas s’ha marcat una gran jugada individual, on les errades defensives també hi han tingut part de culpa, per marxar de tothom, entrar dins l’àrea, mig desequilibrat i xutar al fons de la xarxa per tancar definitivament el partit al darrer minut d’afegit.

Amb aquesta victòria, l’Europa pot agafar una mica d’aire de cara a les properes jornades, mentre que el Santboià veu com se li escapen uns punts que necessitava com aigua de maig.

El podi del partit

1. Aitor Olmo (Europa): El lateral, avui capità, europeista ha estat molt atent en tot moment en les seves tasques defensives i no ha renunciat en cap moment a pujar a l’atac i col·laborar amb l’actitud ofensiva de l’Europa.

2. Erencia (Santboià): El defensa del Santboià s’ha erigit com un veritable líder durant els 50 minuts que ha passat sobre el terreny de joc. La seva substitució obligada ha deixat molt marcat el seu equip, que ha vist com l’Europa capgirava el marcador del 0-1, al 3-1.

3. Nils (Europa): L’extrem escapulat ha debutat com a titular al Nou Sardenya, després de la seva primera alineació a l’onze inicial la passada jornada, i no ha desentonat en cap moment. S’ha ofert a la seva banda, ha fet córrer la defensa i fins i tot ha regalat un golàs que el col·legiat ha anul·lat per fora de joc posicional del seu company Cebri.

La fitxa del partit
  • CE Europa: Rafa Leva; Aitor Olmo, Alberto, Cano, Pociello; Iván Álvarez, Valderas, Javi Lara, Peque, Cebri i Nils.
  • FC Santboià: Cañadas; Isaac, José, Erencia, Cárdenas; Heredia, Venzal, Aiham; Masip, Jordi Martínez i Dani Romero.
  • Àrbitre: (Tarragona) Casas López de Arce. Ha ensenyat targeta groga els locals Rafa Leva, Alberto, Cano i Javi Lara, i als visitants Heredia, Venzal, Jordi Martínez i Masip.
  • Gols: 0-1, Masip (48′); 1-1, Cebri (54′); 2-1, Delmàs (72′); 3-1, Valderas (90′+3).
  • Incidències: 900 espectadors al Nou Sardenya.