dimarts, 14 de febrer del 2012

Objectius i suposicions

Podeu llegir 'O el jugador o la pilota', el meu espai d'opinió setmanal a LaJornada.cat, fent click en aquest enllaç:

Objectius i suposicions

Guanyar la lliga, mantenir-se, entrar en competició europea, ascendir de categoria o fer play-off d’ascens: quin era l’objectiu del vostre club abans de començar la temporada i quin és ara? Ara us agrairia que penséssiu en quin era el vostre desig? És el mateix que l’objectiu que heu posat pel vostre club?
Arribem al tram final de la temporada i algunes de les diverses sorpreses que s’han anat donant al llarg de la competició (tant positives per alguns com negatives per d’altres) segueixen presents a les classificacions de les competicions del nostre futbol.

Arribat aquest punt de lliga, un equip com el Vilafranca pot parlar només de permanència? Podia fer-ho la Muntanyesa la temporada passada? L’Espanyol pot parlar d’Europa, ja no dic concretar quina competició, però sí que pot somniar en passejar-se pel vell continent a partir del proper agost. Ha fet prou mèrits, a aquestes alçades de temporada, com per somniar. Els seguidors del Barça no s’haurien de deixar dur per la cobdícia i tractar la temporada de lamentable si no es guanya la Champions League, després d’haver arribat a una final i haver-se embutxacat ja tres títols, a més a més de tot el que ho ha precedit els últims anys.

El Llagostera ha de confiar en poder disputar el Play Off d’ascens a la Liga Adelante. Un any més poden entrar en aquesta lluita, i el Badalona no pot abaixar els braços; el Prat també hi ha de creure, aquest Prat tant sorprenent que lidera la Tercera divisió, és hora que parli de guanyar la competició per molt que hi hagi el Súper Terrassa al darrere.

Creure en que es pot aconseguir, o deixar d’aconseguir, una fita és una part tan important com la humiltat per un club. Es pot ser modest, treballador i combatiu però tampoc cal passar-se de la ratlla. Estem parlant d’esport i l’esport està fet per gaudir i passar-ho bé, i al cap i a la fi, aquestes fites que un mateix s’imposa, o que un club es marca a l’agost són les que ens ajuden a posar-hi més emoció. De la mateixa manera que quan les coses van maldades hem de saber posar el mode de pausa i reflexionar, com ha passat especialment amb el Girona, que ara es ven per 1€ i és en zona de descens a 2aB.

Somniar i dur el cap ben alt per gaudir del futbol. Els objectius són variables, i al final, meres paraules que diuen els qui tenen l’ego més pujat o un temor excessiu abans de la primera jornada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada