dimarts, 14 de febrer del 2012

L’Europa ensopega a casa amb el Castelldefels (0-0)

Podeu llegir la crònica de l'Europa 0-0 Castelldefels, fent click en aquest enllaç:

L'Europa ensopega a casa amb el Castelldefels (0-0)

El conjunt escapulat no ha aconseguit regalar una victòria al seu entrenador el dia que complia 100 partits al club i a la categoria tot i dominar el partit durant la primera meitat.
L'Europa no ha pogut superar el Castelldefels // CARLES GARCIA

Primera part: Domini local fins a la cuina

Europa i Castelldefels s’han vist les cares aquest matí, el dia que l’entrenador local complia 100 partits al capdavant de la banqueta gracienca i a la categoria, en un encontre que ha anat clarament de més a menys.
Els graciencs han començat el partit dominant tant el tempo com la pilota i han imposat el seu estil de joc des del primer minut, però no han aconseguit rematar a porta fins al minut 24 tot i generar molt perill en jugades ofensives. Aquest primer llançament entre pals ha estat un xut molt potent de Javi Lara que ha caçat la pilota a la frontal en un rebot i que el porter Tato ha desviat amb una aturada espectacular. Els homes de Pedro Dólera ho han seguit intentant amb jugades combinatòries per terra que han fet entrar els davanters fins a la cuina, però la defensa visitant s’ha mantingut molt ben col·locada en tot moment i ha tapat tots els remats locals.

Al minut 29 Aitor Torres ha tingut una altra ocasió de perill clavada a la de Javi Lara, només cinc minuts després, que ha obligat a Tato a volar una altra vegada per evitar que la pilota creués la línia de gol. Amb el pas dels minuts l’Europa ha seguit collant la defensa del conjunt mariner, i quan semblava que més s’acostava el gol local el Castelldefels ha despertat i ha animat el joc a l’altra meitat del camp durant els darrers minuts abans del descans, però tot i el perill generat tant per banda com per via directa ha estat incapaç de rematar.

Segona part: Equilibri avorrit

Els segons quaranta-cinc minuts han començat amb la mateixa tònica que s’ha vist durant el primer temps, però la gran exigència d’aquest ha fet que els homes més avançats, que han pressionat absolutament totes les pilotes, comencessin a perdre pistonada ben aviat. Per tal d’arreglar-ho, l’entrenador local ha decidit donar entrada a Èric Blasco i Rovira, que han aportat aire fresc a la zona ofensiva dels graciencs, però els jugadors del centre del camp tampoc se n’han lliurat de l’esgotament i amb una zona de creació ben exprimida el Castelldefels s’ha anat fent fort en favor d’un Europa que es diluïa poc a poc.

Els homes d’Antonio Escudero han intentat fer mal a la defensa escapulada furgant a la seva ferida defensiva, que no passa pel seu millor moment, però precisament avui ha decidit assentar el cap, i amb un Rafa Leva tant combatiu com sempre i que una vegada més s’ha convertit en un autèntic mariscal, no han deixat que els del Baix Llobregat remantessin a porteria.

Tot i les preses dels darrers instants, cap dels dos equips ha aconseguit fer el gol que decantés la balança al seu favor i l’empat a zero inicial s’ha mantingut fins a l’últim minut del descompte. Un resultat molt celebrat pels visitants i que deixa els locals, si cap, una mica més tocats.

El podi del partit
1. Nils (Europa): El jugador europeista, que ha repetit titularitat i posició com a home més avançat, ha lluitat totes les pilotes que han passat pel seu perímetre d’actuació i ha ajudat a generar espai i perill dins l’àrea rival. Només li ha faltat el gol.
2. Rafa Leva (Europa): Com cada setmana, el porter escapulat ha estat el salvador del seu equip. Tot i l’absència de remats a porteria per part del conjunt visitant, Rafa Leva ha estat atent a cada sortida i anticipació per evitar que la pilota acabés traspassant la línia de gol.
3. Joel (Castelldefels): El lateral del Castelldefels ha estat l’home més actiu del seu equip i també el més perillós en línies ofensives, gràcies a les diverses pujades per la banda que ha protagonitzat sobretot al llarg de la segona meitat.

La fitxa del partit
  • CE Europa: Rafa Leva; Aitor Torres, Alberto, Cano, Pociello; Parres (Ivan Álvarez, 71′), Delmàs, Javi Lara; Peque, Nils (Rovira, 58′) i Gatell (Èric Blasco, 58′).
  • UE Castelldefels: Tato; Joel, León, Alberto Garcia, Amantini; Navarro (Prieto, 80′), Montilla, Gilberto, Boniquet (Edgar Doblas, 88′); Uri i Javi Sánchez (Sascha, 75′).
  • Àrbitre: Oliva Bueno. Ha amonestat amb targeta groga els locals Parres i Javi Lara i els visitants Joel, León i Amantini.
  • Gols: No n’hi ha hagut.
  • Incidències: 800 espectadors al Nou Sardenya.