dissabte, 11 d’agost del 2012

Daltabaix escapulat (2-1)

Podeu llegir la crònica del Vilassar de Dalt 2-1 Europa, a lajornada.cat

El Vilassar dóna la campanada i supera l’Europa en un partit molt ben plantejat que ha desfermat la il·lusió d’un club que segueix fent història.

Epitié i Xavi de Frias en una acció durant la primera meitat // CARLES GARCIA

Vilassar i Europa han arribat a l’encontre de Copa Catalunya motivats pel significat d’una competició que, tot i devaluar-se a cada temporada que passa, sempre desperta il·lusions. Especialment al conjunt local que disputava aquesta tarda un partit històric per a l’entitat la temporada en què també s’estrena a Primera Catalana.

Pel seu cantó, l’Europa afrontava aquest partit en mig d’una pretemporada en què acaba d’iniciar el període competitiu. Amb una victòria -0-1 a Taradell- i una derrota -1-0 davant el Sants-, els homes de Pedro Dólera han viatjat fins a Vilassar de Dalt amb l’objectiu de passar ronda i rebre l’Hospitalet d’aquí a deu dies.

Primer quart d’hora escapulat

El partit ha començat amb un Europa crescut i dominant però que no ha sabut aprofitar les primeres ocasions que ha cedit el Vilassar. Al primer minut Epitié ha servit una centrada directa al segon pal que Diego no ha aconseguit rematar bé i la pilota ha marxat fregant el pal. Sis minuts després ha estat Guzmán qui no ha aprofitat l’ocasió claríssima de gol que ha tingut després d’una nova centrada d’Epitié.

Tot i així, no ha estat fins al minut 12 que Leon ha donat el primer ensurt important als homes de Toni F.Corominas, amb una pilota caçada dins l’àrea petita després d’un refús del porter Sergio, que ha aconseguit creuar la línia de gol. L’àrbitre assistent, però, ha assenyalat un clar fora de joc que ha deixat el marcador visitant en el mateix punt que a l’inici del partit.

Despertar vilassarenc

A partir d’aquesta acció el conjunt verd-i-blanc ha anat despertant i amb jugades creades des de la defensa ha començat a inquietar la porteria de Rafa Leva. Al minut 16, Chino ha tingut la primera ocasió amb cara i ulls en una cursa fins l’àrea rival que li ha servit per rebre la pilota i espantar per primer cop els graciencs.

Al minut 29, els locals han tingut la premonició del gol en una molt bona combinació entre Mancheño i Casillas que ha sorprés la defensa europeista i que els ha permès plantar-se a la frontal de l’àrea visitant. Només una darrera passada massa lenta ha evitat l’u contra u amb el porter. Però el gol vilassarenc no s’ha
fet esperar gaire i només un minut més tard Fran ha fet l’1-0 amb una falta directa prop del límit de l’àrea molt ben col·locada al pal dret de la porteria. Un punt insalvable per Rafa Leva tot i l’estirada.

Amb l’1-0 al marcador el Vilassar s’ha crescut i no ha cessat en abordar la defensa visitant cada vegada que els homes de Pedro Dólera, accelerats per la pressió de la derrota, deixaven un espai al darrere. Encara que els graciencs han recuperat el domini del partit durant els darrers set minuts en què han disposat de fins a tres ocasions clares de gol, per sort pels visitants els verd-i-blancs tampoc no han aconseguit superar Leva.

Segona part: Defensa i reacció visitant interrompuda.

La segona meitat ha començat amb la mateixa tònica que el final de la primera. L’Europa abocat en atac i el Vilassar molt ferm al darrere i fabricant jugades de perill al contraatac amb un bon control de pilota. A mesura que han anat avançant els minuts els vilassarencs han anat cedint terreny a un Europa dominant però imprecís, que no només no ha trobat porteria sinó que ha tingut molt complicat aconseguir un remat.

El Vilassar, ben assentat en defensa ha aguantat l’escomesa escapulada tot aprofitant els espais per disparar més d’un marcapassos gracienc. A partir del minut 60, el tècnic local ha començat a moure la banqueta per assegurar el resultat de cara als darrers 30 minuts de partit. Un moment fatídic per les cames dels futbolistes durant la pretemporada.

Amb l’estratègia funcionant al cent per cent, al Vilassar només li ha faltat la cirereta del pastís i l’ha trobat al minut 87 en què Arturo ha pogut rematar una pilota que es passejava per l’àrea de Leva després d’una acció a pilota aturada.

Al minut 94, Gatell ha aconseguit el gol de l’honor per l’Europa amb un xutàs des de la zona de tres quarts que ha apretat durant uns segons l’afició local. Al final, però, no ha servit absolutament per a res i ha estat el CE Vilassar el just guanyador del partit, que ha sabut plantejar l’eliminatòria a la perfecció.

El podi dels millors

1- Casillas (CE Vilassar):
El davanter local ha estat l’home més destacat del partit gràcies a la seva tasca brillant en atac durant els minuts en què ha estat sobre el terreny de joc. Ha aprofitat la seva velocitat per desbordar la defensa visitant i esglaiar constantment l’aficionat europeista.
2- Àngel Mula (CE Vilassar): El jugador verd-i-blanc ha sabut ensortir-se’n de la pressió del centre del camp escapulat i ha estat clau en la construcció del joc del seu equip.
3- Epitié (CE Europa): La darrera incorporació estiuenca de l’Europa ha estat el jugador amb més ímpetu de l’entitat gracienca. Ha servit fins a tres passades de la mort als seus companys durant la primera meitat i ha intentat caçar pilotes durant la segona. Als darrers minuts l’esgotament físic l’ha deixat fora del partit.

La fitxa del partit
  • CE Vilassar: Sergio; Àlex Pagan (Maymí, 52′), Fran, Chino (Cristian, 72′), Xavi de Frias, Àngel Mula (Edu Camps 59′), Ruben Salvador, Vicente, Mancheño (Mendoza, 76′), Casillas (Arturo, 67′) i Galeano.
  • CE Europa: Rafa Leva; Edgar (Aitor Torres, 46′), Víctor Duran, Cano, León; Iván Álvarez, Guzmán, Javi Lara (Camacho, 46′); Delmàs (Rovira, 46′), Epitié i Diego (Gatell, 59′).
  • Àrbitre: Rovira Campa (Terrassa). Ha ensenyat targeta groga al local Xavi de Frias i als visitants Iván Álvarez i Gatell.
  • Gols: 1-0, Fran (30′); 2-0, Arturo (87′); 2-1, Gatell (94′)
  • Incidències: 200 espectadors al Municipal Vallmorena.