dissabte, 11 d’agost del 2012

El Santboià és històric (4-2)

Podeu llegir la crònica de la final del Torneig d'Històrics, a lajornada.cat

El Santboià ha superat el Cornellà, amb remuntada inclosa, en un derbi del Baix Llobregat emocionant fins al final.

El derbi del Baix Llobregat no ha decepcionat ningú // ARTUR TURA (@thistorics)

Cinc dies després de l’inici de la competició Santboià i Cornellà s’han vist les cares al Municipal del Guinardó per disputar-se un títol que cap dels dos ha lluit mai a les seves vitrines.

Havent superat a Prat i Júpiter en la primera fase i al Badalona a la primera de les semifinals d’ahir, el Santboià aconseguia plantar-se per primer cop, en la seva segona participació, a la final del Torneig d’Històrics. Pel seu cantó el Cornellà, debutant en la competició, arribava a aquest partit definitiu després de desfer-se de Manlleu i Vilassar de Mar al grup 4 i al Sant Andreu en el partit de semifinal.

Primers minuts de tempteig

La final dels Històrics no semblava diferir gaire dels dos encontres disputats durant la jornada d’ahir, amb un ritme baix i imprecís durant els primers minuts. Tot i així, al primer minut de joc Jonatan ha posat l’ai al cor als aficionats del Cornellà amb una centrada que Kevin no ha arribat a rematar.

Però a banda d’aquest llampec d’ocasions de gol, els espectadors del Mpal.Guinardó no han pogut començar a gaudir de l’espectacle que és la final d’aquest Torneig il·lustrte fins passats els primers deu minuts.

Aclimatació al terreny i gols

Poc a poc el Santboià s’ha anat fent lleugerament amb el domini del partit i al minut 11, Jonatan ha recuperat la pilota en ple atac del Cornellà que ha aprofitat per muntar un contraatac individual, en el que s’ha desfet de fins a tres defensors per culminar amb una centrada que ha interceptat la defensa verda.

Al minut 14 els homes de Jordi Roger han tingut la primera arribada amb perill amb una pilota que Pla ha caçat a l’interior de l’àrea. El xut, però, ha acabat per sobre de la porteria de Jaume Albert. Només dos minuts més tard l’equip verd l’ha tornat a tenir en una jugada a pilota aturada, que aquest cop sí, no ha desaprofitat. Israel ha centrat la pilota des de la zona de tres quarts que Franco, absolutament sol dins l’àrea, ha rematat per obrir la llauna.

Amb el gol, el Santboià ha buscat la reacció i, poc a poc, ha anat madurant el seu joc i gestionant els nervis fins a trobar l’empat. Al minut 35, Cristian ha recuperat una pilota en camp propi i ha corregut la banda fins arribar a la frontal per regalar la pilota a Jordi Martínez, que ha deixat enrere els defensors rivals en un control que l’ha permes afusellar el porter i fer pujar l’empat al marcador.

Només cinc minut més tard i amb els ànims crescuts, l’equip de Miguel López ha aconseguit completar la remuntada a partir d’una centrada d’Iván Díez a la sortida d’una falta que Àlex Fernández ha rematat a plaer amb un cop de cap impossible d’aturar. Abans del descans el Cornellà ha tractat de reaccionar, però la bona situació sobre el camp, i especialment en defensa, del Santboià han fet impossible aquesta reacció.

Segona part: gols i emoció

Els segons quaranta-cinc minuts han començat d’una forma totalment oposada als de la primera meitat. Amb només dos minuts de joc des de la represa, Kevin ha fet una passada a l’espai per a Jordi Martínez que no ha desaprofitat en l’u contra u davant del porter José Bermúdez per batre’l de vaselina i fer el 3-1.

Amb aquest gir al marcador tan matiner el partit començava a semblar mig sentenciat pel Santboià, que ha vist com els cornellanencs estiraven les línies per tractar d’assetjar la porteria rival. El gol, però, no ha arribat fins al minut 60 quan Pla ha servit una falta des de la frontal que Puerto ha prolongat fins al cap de Boris, que no ha perdonat i ha tornat a donar emoció al partit.

Amb el 3-2 al marcador els dos conjunts s’han seguit disputant el control de la pilota, una estadística que s’ha decantat lleument pel cantó verd, i han disposat d’ocasions sense gaire perill gràcies al posicionament defensiu i a les imprecisions finals al davant, fruit dels minuts de desgasts que els  jugadors han anat acumulant al llarg del torneig.

Quan més apretava el Cornellà i amb més emoció es vivia des de la graderia aquesta final, ha arribat la sentència del conjunt vermell gràcies a un gol de Reyes, que ha batut per sota en un mà a mà amb el porter cornellanenc.

Al final, victòria pels homes de Miguel López que han aconseguit el primer Torneig d’Històrics per l’entitat de Sant Boi.

Fitxa tècnica

Santboià: Jaume Albert; Calvo, Fran Erencia (Moreno, 55’), Márquez, Jaime (Carlos Tristán, 48’); Iván Díaz, Álex Fernández; Kevin (Estrada, 70’), Cristian (Dani García, 48’), Jonatan i Jordi Martínez (Reyes, 64’).
Cornellà: Iñigo (José Bermúdez, 46’); Jose (Joel, 52’), Raúl Capó, Israel (Guille, 46’), Franco; Pla (Ñito, 72’), David; Luís (Puerto, 56’), Pere Olivé (Caballé, 52’), Civil i Boris.
Gols: 0-1, Franco (16’); 1-1, Jordi Martínez; 2-1, Àlex Fernández (40’); 3-1, Jordi Martínez (47’); 3-2, Boris (60’); 4-2, Reyes (87′).
Àrbitre: Rodríguez Portoles. Ha amonestat Àlex Fernández (STB), Jonatan (STB), Raúl Capó (COR) i Pep Caballé (COR).