dilluns, 3 de setembre del 2012

El Nou Sardenya s’estrena amb empat (1-1)

Podeu llegir la crònica de l'Europa 1-1 Rapitenca, a laJornada.cat

El Nou Sardenya s'estrena amb empat (1-1)

La Rapitenca s’ha endut un punt molt treballat del Nou Sardenya després d’avançar-se al segon minut de partit.

L’Europa, superior, no ha pogut vèncer una molt bona Rapitenca // CARLES GARCIA

Europa i Rapitenca arribaven al partit d’aquesta tarda amb dos inicis ben diferents del passat cap de setmana. El graciencs es van endur els tres punts de Terrassa gràcies a una victòria molt treballada mentre que el conjunt de Sant Carles de la Ràpita no va poder superar la Pobla de Mafumet en el  partit que La Devesa celebrava el retorn a  Tercera Divisió.

Amb aquests antecedents i sota un cel molt gris a la Vila de Gràcia, que la pluja ha respectat, els homes de Pedro Dólera volien regalar a la seva afició la primera victòria al Nou Sardenya i els d’Antoni Teixidó somniaven amb obrir el caseller de punts.

Inici intens

El partit ha començant amb molta intensitat i un ritme de joc molt alt. Tant que als quaranta segons Guzmán ja ha provat el primer llançament a porteria del partit amb un xut potent des de la frontal que ha marxat fora. La rèplica de la Rapitenca no s’ha fet esperar i al minut 2, Teixidó ha aprofitat una falta concedida a la frontal de l’àrea de Rafa Leva per picar la pilota de forma magistral i fer inútil l’estirada del porter escapulat per foradar la porteria local.

Amb el 0-1, el conjunt visitant s’ha tancat al darrere per cercar només jugades de contraatac a costa de les errades, que han estat poques, de l’Europa. Mentrestant, els graciencs no han deixat d’assetjar la porteria rival amb accions constants durant vint minuts. Al minut 6, Guzmán ho ha tornat a provar amb un xut llunyà. Delmàs també ho ha intentat amb un remat de cap molt forçat per la defensa de la Rapitenca i que ha marxat fregant el pal dret. Rovira i Camacho tampoc no s’hi han estat i han quedat ben a prop de sorprendre el porter Raúl Jiménez en una jugada doble. I més tard, ja al minut 24, Epitié ha pentinat la pilota per Camacho, que ha rematat de cap però que ha frustrat el porter visitant.

Mica en mica, el desgast ha començat a afectar les cames dels jugadors i la Rapitenca s’ha estirat. Això, ha provocat una baixada en picat del ritme en favor del nerviosisme i el joc calent fins al punt que sobre el xiulet que anunciava el descans Rovira ha estat expulsat per agressió després de clavar un calbot contundent a un jugador rival.

Resistència Rapitenca

L’inici de la segona part de l’Europa ha estat calcat al de la primera amb una ocasió de gol rapidíssima. Aquesta vegada ha estat Víctor Duran qui ha amenaat la porteria contraria amb un cop de cap que ha colpejat el pal. I com a l’inici del partit, els homes d’Antoni Teixidó també han respost a l’instant i, al minut 49, Callarissa se n’ha anat de León i s’ha plantat al cantó dret de l’àrea de Leva per fer un xut que, sortosament pels interesos locals, ha anat a petar a la creueta.

Un cop passats aquests primers ensurts, el partit ha tornat a baixar en intensitat. L’Europa dominava la pilota però el mur infranquejable dels jugadors rapitencs feia impossible qualsevol ocasió de perill que no fos a pilota aturada. Al minut 60, la davantera escapulada ha tornat a posar l’ai al cor al conjunt blau gràcies a una centrada de Guzmán que Camacho ha rematat de primeres, entrant a l’àrea, però que no ha trobat porteria. Set minuts més tard, Javi Lara ha tornat a inquietar els visitants amb el servei d’una falta directa que ha obligat a Raúl Jiménez a estirar-se per impedir el gol. I finalment, al minut 77, l’Europa ha aconseguit empatar de la forma menys esperada. Després d’una jugada enrabessada dins l’àrea, Víctor Duran, des del terra, ha caçat la pilota, que sortia d’un rebot, per sorprendre tothom i enfonsar-la al fons de la xarxa.

L’Europa s’ha fet fort amb l’empat i ha tingut uns minuts molt similars als de la primera meitat en què ha gaudit d’un parell d’ocasions. La més clara ha estat d’Epitié que, al minut 82, des de l’interior de l’àrea ha xutat directe a porteria però el llançament ha marxat fregant el pal. Una acció molt celebrada per la Rapitenca que no volia deixar escapar un punt molt sofert al Nou Sardenya.

Tot i així, el partit s’ha acabat al minut 84 quan Barru ha estat expulsar inexplicablement. Antoni Teixidó ha volgut fer una substitució i donar entrada a Dídac. Però amb un dels seus homes lesionats sobre el terreny de joc ha demanat aturar aquest canvi. Una decisió que no ha agradat a l’assistent i que ha provocat una important pèrdua de temps a la banda. El col·legiat, volent evitar problemes, ha decidit que Barru havia de tornar a entrar al terreny de joc i li ha mostrat la segona targeta groga perquè, segons ha entès, estava perdent temps.

Amb els dos equips amb 10 homes i els nervis més que crispats, els espectadors ja no han pogut veure cap altra ocasió de gol. Al final, un empat molt treballat pels dos conjunts que, cadascun amb el seu estil, ha estat merescut.

El podi dels millors

1- Camacho (CE Europa):
El davanter local ha estat un dels actius europeistes més incisius en atac durant tot el partit. Ha signat curses de mèrit de mig camp en amunt i se l’ha vist sempre en totes les accions de perill.
2- Guzmán (CE Europa): El nou portador del dorsal número 7 sembla cridat a tenir més protagonisme aquesta temporada. Avui s’ha desplegat amb molta elegància sobre el terreny de joc i ha inquietat
constantment la defensa rapitenca.
3- Teixidó (UE Rapitenca): L’autor del primer gol del partit ha estat un corcó per al conjunt escapulat. Tant que quan ha estat substituït a principis de la segona meitat ha hagut de refer-se pel seu enorme desgast.

La fitxa del partit
  • CE Europa: Rafa Leva; Edgar, Víctor Duran, Cano, León; Mañosa (Javi Lara, 63′), Camacho, Guzmán; Delmàs (Diego, 63′), Epitié i Rovira.
  • UE Rapitenca: Raúl Jiménez; Yélamos, David López, Ortega (Felipe, 46′ (Dícac, 87′)), Javi Ramos; Ferran, Teixidó (Gasparín, 53′), Barru; Callarissa, Alexis i Javi Pecas.
  • Àrbitre: López Carballo (maresme). Ha amonestat amb targeta groga als locals Édgar, Víctor Duran i Diego i als visitants Javi Ramos, Alexis i Felipe. Ha expulsat amb doble targeta groga el visitant Barru (84′) i de vermella directa al local Rovira (45+2′).
  • Gols: 0-1, Teixidó (2′); 1-1, Víctor Duran (77′).
  • Incidències: 800 espectadors al Nou Sardenya.