dilluns, 10 de setembre del 2012

Can Peixauet somriu (1-0)

Podeu llegir la crònica de la Gramenet 1-0 Vic, a laJornada.cat

La Gramenet s’ha imposat al Vic en un partit que ha dominat de principi a final gràcies a la intensitat de la pressió i el plantejament ofensiu

Boniquet supera a Pla durant una acció del primer temps // CARLES GARCIA

El primer partit de diumenge ha començat amb igualtat absoluta entre Gramenet i Vic. Els dos conjunts s’han repartit la possessió i les imprecisions durant el primer quart d’hora de partit. En aquest tram només els locals han pogut gaudir d’una ocasió de gol, i ha estat a pilota aturada, amb un llançament de Boniquet que ha marxat fregant el pal esquerre de la porteria de Buetas.

A poc a poc, els homes de Toni Romero s’han anat creixent i han augmentat la intensitat a l’hora de crear ocasions a costa d’un Vic que encara dormia. Al minut 15, la davantera local no ha trobat un remat clar per una pilota que havia quedat morta dins l’àrea petita a la sortida d’un córner. Poc minuts més tard, Sascha ha aconseguit entrar dins l’àrea vigatana però el seu remat, forçat per dos defensors rivals, ha acabat a les mans del porter.

Reacció vigatana i resposta colomenca

Al minut 22 el Vic ha tingut la seva primera rèplica amb un remat de Soler que Aitor ha interceptat. La banqueta visitant ha demanat mans en aquesta acció però el col·legiat no ha tingut la mateixa impressió. Només un minut més tard els de Pere Vila hi han tornat. Aquest cop amb una internada dins l’àrea de Poves, que Bonquet ha tret des de la línia de gol.

Amb el ritme de partit més accelerat les anades i tornades entre els dos camps han estat constants. Això ha permès als dos conjunts estirar les línies i cercar els espais per les bandes que no han deixat d’inquietar les defenses d’uns i altres.

Al minut 29, Remo ha tornat a tenir l’1-0 a les seves botes amb una altra falta des de la frontal que, aquesta vegada, ha marxat fregant el travesser molt lleument. Durant els darrers quinze minuts de la primera meitat la Grama ha seguit apretant la defensa vigatana i ha insistit en el seu joc d’atac tot i no trobar el gol.

Setge local

Tot i el descans, el partit no ha semblat aturar-se ni un minut ja que des de la represa la Grama ha seguit atacant amb insistència. Al minut 52, Manu ha tingut una ocasió claríssima de gol amb un remat de cap que ha picat contra el travesser de la porteria de Buetas i ha rebotat just al davant de la línia de gol. El Vic, però, no ha pogut respirar tranquil després d’aquesta acció i per bé que ho ha intentat amb pilotes terrestres i aèries, la pressió colomenca ha estat asfixiant.

Al minut 59, una altra vegada Manu, ha rebut la pilota a l’interior de l’àrea i no s’ho ha pensat dues vegades abans de provar un xut potent que Buetas, molt atent durant tot el partit, ha enviat a córner.

Sense renunciar a l’atac en cap moment, els homes de Toni Romero han començat a gestionar els minuts i la calor, reduint una marxa la intensitat en el joc. I ha funcionat. Al minut 74, Manu, una altra vegada, ha caçat una pilota a l’interior de l’àrea a la sortida d’un córner i no ha perdonat. Amb un xut creuat des del cantó esquerre ha superat Buetas i ha fet pujar l’1-0 al marcador.

Amb l’avantatge local, el Vic tampoc no ha pogut reaccionar davant una Grama que avui ha fet un partit molt notable i no ha creat cap ocasió manifesta de gol per inquietar els defensors rivals. Els de Toni Romero, pel seu cantó no han canviat en res el seu plantejament i han seguit jugant per buscar el gol de la sentència. Ho han pogut aconseguir al descompte amb una gran jugada de Guillem que ha creuat el camp per plantar-se davant el porter, però el seu remat ha marxat desviat.

Al final, el Vic ha intentat enviar pilotes llargues cap als seus homes de referència al davant, però la defensa colomenca, conscient de la importància d’aquests tres punts, no han cedit ni un pam de terreny i han ajudat a certificar la primera victòria del campionat.

El podi dels millors

1- Manu (UDA Gramenet):
Ha entrat al terreny al minut 44 per substituir el lesionat Aitor però aviat ha començat a destacar. Ha col·laborat en tasques organitzatives, ha trobat espais i els ha generat quan ha estat necessari. Ha fet el gol de la victòria colomenca i s’ha convertit en l’heroi pels locals.

2- Buetas (UE Vic):
El porter vigatà ha estat una assegurança per al seu equip. Ha signat una meravellosa actuació sota pals i ha salvat tot el que era salvable. Davant del gol, no ha pogut fer-hi res.

3- Remo (UDA Gramenet):
El davanter colomenc ha estat molt incisiu en atac, sobretot durant la primera meitat, i ha estat una amenaça constant pels interessos visitants.

La fitxa del partit

• UDA Gramenet: Tato Burgada; Guillem Ramon, Fontanils, Aitor (Manu, 44′), Boniquet (Pedro, 32′), Marc Esteban, Tuneu, Libo, Sascha (Anselmo, 86′), Roberto Morales i Remo.
  • UE Vic: Buetas; Carrascal, Pla, Hector (Marc Serra, 76′), Poves, Maik, Pol Coll, Albert Soler (Martí Soler, 64′), Solernou, Casas i Verdaguer.
  • Àrbitre: Bergada Braña. Ha amonestat amb targeta groga al visitant Verdaguer.
  • Gols: 1-0, Manu (74′).
  • Incidències: 400 espectadors a Can Peixauet.