dilluns, 10 de setembre del 2012

El Vilassar ja coneix el gust de la victòria (1-0)

Podeu llegir la crònica del Vilassar 1-0 Europa, a laJornada.cat

El Vilassar ha fet el primer gol de la temporada en el seu retorn a Tercera i ha superat l’Europa

Finidi i Cano en una acció de la primera part // ÀNGEL GARRETA

Vilassar de Mar i Europa s’han trobat aquesta tarda al Municipal Xevi Ramon nou anys després. Amb dues jornades disputades, les necessitats d’un i altre conjunt eren ben diferents. Els graciencs, amb quatre punts a la taula, han viatjat a Vilassar sense conéixer encara la derrota. Tot el contrari que els maresmencs, que han caigut en els dos primers partits de lliga.

Amb molta calor però sense sol, gràcies a la jornada de tarda, els homes de Pedro Dólera i Manel Moya han intentat sortir a jugar la pilota des de l’inici del partit. Això ha provocat que cap dels dos equips aconseguís dominar el joc.

Primera part: Partit indomable sense remats

La primera meitat s’ha caracteritzat per una intensitat més aviat baixa i poques ocasions de gol. L’Europa ha tingut la primera a pilota aturada amb una falta, que Cebri ha picat prop de la frontal de l’àrea, però que ha anat directa a les mans d’Imanol.

La balança s’ha mantingut força equilibrada durant els primers 45 minuts en què les ocasions més clares de cada equip han estat gols anul·lats per fora de joc. A poc a poc i quan ja s’havia complert la primera mitja hora les davanteres han començat a esprintar gràcies a les pilotes llargues envides des de la defensa. La gran protagonista de la primera part, que ha evitat els remats a porteria d’uns i altres fins al minut 45 en què l’Europa ha sorprès els locals amb una jugada d’estratègia que ha plantat a Cano amb la pilota controlada al cantó dret de l’àrea d’Imanol. El seu remat, però, s’ha estavellat a la creueta sobre el xiulet final.

Segona part: Intensitat tensa

La represa ha començat amb un to diferent al de la primera meitat. Els dos conjunts han tractat d’estirar les línies i arriscar més. Però a mesura que augmentava la intensitat també ho ha fet l’agressivitat i el joc s’ha endurit lleument.

Amb les taules al marcador i sabent que qualsevol podia fer un gol, els nervis han començat a aflorar. Això ha estat un regal per a l’espectador que avui seia a la graderia del Xevi Ramon perquè el partit s’ha obert i les arribades han començat a ser més constants.

Els maresmencs han dominat el primer quart hora del segon temps i han gaudit de les primeres grans ocasions a pilota aturada, però Rafa Leva, sempre atent, ha salvat el seu equip una vegada més. A poc a poc l’Europa ha tractat de despertar i amb Guzmán i Diego, molt participatius, han començat a drenar jugades que han acostat els de Pedro Dólera a l’àrea visitant.

Al minut 66, amb l’entrada del capità Delmàs, l’Europa ha començat a afinar en les passades ofensives. Però quan més disposat a despertar i matar el partit semblaven els visitants ha arribat el primer gol del Vilassar des del seu retorn a Tercera. Al minut 71 de partit Molina ha rebut una centrada al primer pal i girant-se sobre si mateix ha rematat per batre Leva i obrir la llauna.

Amb l’1-0 l’Europa no ha desistit i ho ha seguit intentant, però la defensa maresmenca, molt ben situada al darrere, no ha posat les coses gens fàcils a uns jugadors que per bé que ho provaven no trobaven cap rematada còmoda.

Al minut 81, Molina ha tingut la sentència. Després d’una centrada d’Ivan Solano ha caçat la pilota a l’aire des del segon pal però ha picat la pilota just per sobre del travesser. L’Europa no ha trigat en respondre i al 83 Gatell ha xutat en cursa quan encarava la porteria defensada per Imanol. El seu xut, però, ha també ha marxat fregant el travesser.

Al minut 87, amb l’Europa totalment situat en atac, Quim Solano no ha aconseguit rematar una pilota que hauria suposat la sentència definitiva del partit i la tranquilitat pels homes de Manel Moya, amb un salt acrobàtic quan es trobava davant la porteria buida.

Al final, tot i que l’Europa ho ha seguit intentant fins al darrer sospir de partit, el Vilassar no ha volgut deixar escapar els primers tres punts en aquesta lliga i ha fet bo el gol de Molina gràcies a la solvència defensiva.

El podi dels millors

1- Molina (UE Vilassar):
El davanter local ha estat l’home més determinant del Vilassar. Ha destorbat la defensa gracienca pràcticament sempre que ha rebut la pilota i ha fet el gol que ha donat la victòria al seu equip.

2- Guzman (CE Europa):
El mig organitzador de l’Europa no deixa ningú indiferent i ha tornat a signar un partit individualment molt bo pels seus en què ha generat perill constantment i, fins i tot, ens ha regalat algun detall de qualitat.

3- Diego (CE Europa):
L’extrem escapulat ha hagut de marxar lesionat al minut 80, però no ha deixat d’encarar els defensors rivals sempre que ha tingut ocasió i s’ha inventat centrades que podran ser molt positives en un futur si l’Europa assaja aquest tipus de jugades.

La fitxa del partit
  • UE Vilassar: Imanol, Escribano, David, Peque, Aitor, Uri Serra, Alex, Josua (Marc Gràcia, 74′), Finidi (Cervantes, 62′), Molina i Hamza (Quim Solano, 50′).
  • CE Europa: Rafa Leva, Edgar, Víctor Duran, Cano, León; Mañosa, Guzmán, Javi Lara; Camacho (Delmàs, 66′), Cebri i Diego (Gatell, 80′)
  • Àrbitre: Lluís Pablo Querol (Tortosa). Ha ensenyat targeta groga als local Molina i Escribano i als visitants Víctor Duran, Edgar i Mañosa. Ha expulsat el local Peque al minut 84.
  • Gols: 1-0, Molina (71′).
  • Incidències: 600 espectadors al Municipal Xevi Ramon.