dissabte, 29 de setembre del 2012

El clàssic per excel·lència

Podeu llegir la prèvia del Júpiter-Europa, a lajornada.cat

El clàssic per excel·lència

Júpiter i Europa, els dos equips amb més participacions a la categoria, es veuran les cares a La Verneda una dècada després del darrer enfrontament oficial a Tercera Divisió

Ni els més veterans han viscut encara el derbi a Tercera // CARLES GARCIA


El campionat de Tercera Divisió està d’enhorabona. Júpiter i Europa, els dos equips amb més participacions a la categoria (45 i 49, respectivament), es retroben deu anys després del seu últim encontre a la lliga, en el que serà un dels partits més esperats per ambdues aficions aquesta temporada.

Els locals s’han quedat a ben poc de convertir-se en la revelació de l’inici de temporada, des d’un punt de vista resultadista. Amb una victòria gràcies a un gol a la darrera jugada de partit el dia del seu retorn, el Júpiter va tenir un retrobament èpic amb la categoria. Tot i l’empat a Vic i la derrota contra l’Olot, els de Juanjo Garcia seguien a la zona mitja-alta de la classificació i s’hi podrien haver mantingut si haguéssin tingut més sort davant la Pobla. El començament de la campanya grisgrana s’ha caracteritzat per un equip que, excepte en la visita de l’Olot, s’ha quedat a tocar de l’èxit.

L’Europa de Pedro Dólera seguia la mateixa dinàmica que el conjunt de La Verneda fins la jornada passada. Victòria, empat i derrota en les tres primeres jornades que ni contentaven ni feien lamentar-se ningú. Diumenge passat, però, els graciencs van jugar un dels millors partits i, especialment, la millor primera part en molt de temps per derrotar el Rubí al Nou Sardenya.

Amb aquests antecedents de les quatre primeres jornades, se’ns presenta un derbi amb dos equips separats únicament per una diferència de tres punts i que es mossegaran a La Verneda, segons s’espera, davant d’una afluència massiva de seguidors d’un i altre equip, en una jornada que l’entitat grisgrana ha fixat d’econòmica i farà pagar 5 euros als socis.

Aquesta taxa imposada als habituals del Municipal pot ser el punt negatiu del partit, ja que la rivalitat entre els dos conjunts s’ha apagat sobre la gespa a causa de la seva no-celebració durant deu temporades. Suficients perquè no quedi ni un sol integrant de les plantilles que el van disputar per darrer cop a Tercera, ni de les del partit disputat la temporada 2004-2005 a Primera Catalana. Per això mateix, la presència d’aficionats (locals i visitants) a l’estadi serà el factor clau d’un encontre molt especial per als nostàlgics i seguidors de la competició.


Alineacions probables

  • CE Júpiter: Sergio; Pose, Guille, Masa, Xavi Valls; Isra, Santolalla, Romo; Drogba, Toni Pérez i Mechi.
  • CE Europa: Eloi; Édgar, Cano, Víctor Duran, León; Mañosa, Javi Lara, Guzmán; Diego, Camacho i Delmàs.
  • Estadi: Municipal de La Verneda (Barcelona).
  • Data: diumenge 23 de setembre. 12.00h.
  • Àrbitre: Xavier Bertomeu Garcia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada