dissabte, 29 de setembre del 2012

Hi ha vida

Podeu llegir 'O el jugador o la pilota', el meu espai d'opinió setmanal a lajornada.cat

Hi ha vida

Diumenge passat, el calendari de Tercera Divisió va fer que els tres equips barcelonins de la categoria juguessin alhora dins el mateix terme municipal. Júpiter i Europa disputaven un dels derbis més històrics de la ciutat a La Verneda i, pocs quilòmetres més enllà, la Muntanyesa post-Miki Carrillo callava boques empatant amb el totpoderós Olot, fent-li el primer gol en contra de la temporada.

Però el fet més important relacionat amb aquests dos partits el vam veure a la xarxa. Segons Twitter, a l’àrea de Barcelona el segon hashtag (etiqueta) més utilitzat del matí va ser #3div5, que és la forma que tenim els que seguim partits en directe o fem mencions sobre la categoria al llarg de la setmana per emmarcar tots els missatges dins un mateix grup.

És cert que si fem una comparació entre una xifra molt controlada com ho són les audiències televisives i les tendències del moment en aquesta xarxa social, veurem que no sempre van de la mà. I mentre TV3 pot ser líder un dijous a la nit, Twitter reflexa que és Antena 3 qui té més activitat web. I és clar que La Verneda i el Municipal de Nou Barris no eren els llocs amb més presència ciutadana, però el fet que els comentaris al seu respecte fossin la segona cosa més comentada al món virtual diu molt de futbol català. Això ens mostra que encara hi ha gent que n’està interessada i que, segurament, no sigui només cosa dels que hi estem ficats. Reflexa que encara interessa als joves i significa, sobretot, que està ben viu i segueix agradant.

Si a això li sumem que al clàssic carrussel de partits de Ràdio Marca ara s’hi han afegit els companys de La Xarxa (antiga COM Ràdio), a banda de totes les ràdios locals que segueixen partits diumenge rere diumenge, podríem començar a parlar d’un renaixement del nostre futbol territorial. Però tampoc no hem de desfermar encara l’alegria per aquesta anècdota. Sabem que ens caldrà seguir treballant tots plegats perquè el futbol català sigui al lloc que veritablement es mereix. Però sobretot treballar junts, perquè pocs que som només falta que ens matem entre nosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada