dimecres, 19 de setembre del 2012

L’Europa es retroba (2-1)

Podeu llegir la crònica de l'Europa 2-1 Rubí, a laJornada.cat

L';Europa es retroba (2-1)

L’Europa ha superat el Rubí gràcies a una primera part brillant i la solvència defensiva d’un equip madur durant la segona

Diego comença a guanyar-se un lloc a l’onze titular // CARLES GARCIA

L’Europa ha decidit que vol esborrar qualsevol rastre de la temporada passada i vol fer-ho ràpid. Després d’aconseguir una victòria de mèrit a l’Olímpic de Terrassa la primera jornada i ensopegar les dues següents aconseguint només 1 punt de 6 possibles, el conjunt gracienc ha triat no mirar enrere per evitar l’ofuscació i els jugadors s’han centrat en fer el que més els agrada: jugar tocant la pilota i guanyar.

El partit ha començat amb molta intensitat per part de dos equips que sabien de la importància de guanyar el mig del camp i s’han barallat per aconseguir dominar-lo. Uns i altres han tractat d’arribar a l’àrea rival jugant la pilota per sota i sorprendre el rival amb els espais generats pels davanters.

L’Europa colpeja primer

Però tot i això, les defenses s’han mantingut fermes a l’hora de rebutjar qualsevol pilota que intentés penetrar el perímetre de l’àrea fins que, al minut 15, Camacho ha rebut una pilota procedent d’un servei de banda i l’ha centrat directa al cap de Javi Lara, que ha trobat un forat en la defensa rubinenca i ha rematat a plaer amb un cop de cap que ha perforat la xarxa de la porteria de Plancheria per fer l’1-0.

Amb el gol, l’Europa s’ha començat a créixer i ha controlat el partit com ha volgut. Al darrere, l’eix de la defensa ha estat impecable i els laterals han contribuït constantment a generar espais en atac. Al minut 22, Javi Lara, ha estat a punt de fer el segon amb un xut amb molt d’efecte des de la frontal de l’àrea que el porter visitant ha rebutjat in extremis. Els minuts han anat passant i els homes de Pedro Dólera no han deixat d’apretar per madurar el segon gol. I al minut 40, Diego, ha forçat una falta molt intel·ligent al cantó esquerre de la zona d’atac local que ha servit Javi Lara i que Cano ha aprofitat per saltar més que ningú per fer el segon gol del partit. L’afició del Nou Sardenya s’ha posat dempeus davant del seu equip, que, possiblement, ha signat la millor primera part dels darrers dotze mesos.

Despertar rubinenc

La segona part, però, no ha tingut res a veure amb la primera. El ritme del partit ha disminuït i el Rubí ha aprofitat l’enorme desgast que havia fet l’Europa durant els primers quaranta-cinc minuts per fer-se fort i trobar el camí de l’èpica. Li ha anat de ben poc. Els primers 20 minuts de la represa ha estat totalment vallesans. Tant, que al minut 54 Baby ha fet una passada a l’espai per a Javi Sánchez, que ha sorprès la defensa europeista i, sol, davant d’Eloi, no ha perdonat i ha escurçat distàncies. Amb el 2-1, els homes d’Alberto Fernández ho han seguit intentant i, pocs minuts després, han posat l’ai al cor a tot l’estadi quan Baby ha pogut empatar després de superar Édgar i el porter, però Javi Lara, molt atent, ha tret la pilota sota pals.

Havent superat aquest ensurt, els locals s’han tornat a reactivar i han tractat d’emular la primera meitat tocant la pilota i desesperant la defensa visitant per les bandes. Però el desgast era evident i el ritme de l’inici del partit insuportable, així que els graciencs, en una demostració de maduresa futbolística, han sabut patir i aguantar les envestides rivals mentre tractaven de fer-se seu el tempo del joc.

Maduresa europeista

D’aquesta manera els de Pedro Dólera han sabut suportar un partit que la temporada passada hauria acabat com el rosari de l’aurora i s’han dedicat a buscar espais, fent-se encara més forts al mig del camp. Al minut 71, Diego ha pogut acabar-ho de matar amb un xut creuat des del cantó esquerre de la frontal que ha colpejat directament a la creueta de la porteria de Plancheria.

El Rubí ho ha volgut intentar però no ha aconseguit fer més rematades sobre la porteria defensada per Eloi, gràcies a la contundència defensiva i la paciència psicològica de l’Europa més fort dels últims mesos. Al final, victòria molt important per als locals que sumen els tres primers punts de la lliga al Nou Sardenya i ja en compten 7 en quatre jornades de competició.

El podi dels millors

1- Javi Lara (CE Europa):
Ha estat un dels pilars fonamentals del seu equip avui. A banda de dominar el joc que ha passat per les seves botes, tant a la zona de mitjos com al davant, ha fet el primer gol del partit, ha servit el segon i ha estat providencial salvant el que podria haver significat l’empat del Rubí i un gir totalment inesperat del guió del partit.

2- Diego (CE Europa):
L’extrem europeista ha brillat avui al Nou Sardenya. Ha desbordat la banda en cada ocasió que ha pogut, ha generat espais i provocat faltes perilloses com la que ha acabat suposant el 2-0. Al final, ha marxat tocat i l’ha substituït Rovira.

3- Víctor Duran (CE Europa):
El defensa que ha arribat de l’AE Prat aquesta temporada no està decebent. És un central formidable que està sempre atent a qualsevol pilota que sobrevola la seva zona d’acció. Una assegurança que ha tornat a signar un molt bon partit.

La fitxa del partit
  • CE Europa: Eloi; Édgar, Víctor Duran, Cano, León; Mañosa (Valderas, 72′), Javi Lara, Guzmán (Delmàs, 87′); Camacho, Cebri i Diego (Rovira, 80′).
  • UE Rubí: Plancheria; Oriol Dot, Kiki (Sergi Díaz, 68′), Ortega, Josu, Roger (Isma Porcel, 57′), Criado (Raventós, 57′), Javi Sánchez, Baby, José Antonio i Molina
  • Àrbitre: Castaño Coso (Tarragona). Ha ensenyat targeta groga als locals Cano, Camacho, Guzmán i Javi Lara i als visitants Javi Sánchez, Molina i Isma Porcel.
  • Gols: 1-0, Javi Lara (15′); 2-0, Cano (40′); 2-1 Javi Sánchez (54′)
  • Incidències: 1.000 espectadors al Nou Sardenya.