dimarts, 23 d’octubre del 2012

Marionetes de la tele

 Podeu llegir 'O el jugador o la pilota', el meu espai d'opinió a laJornada.cat, fent click en aquest enllaç:

Marionetes de la tele

Les grans plataformes de televisió de pagament ens han venut el bo i millor del futbol professional. Grans contractes per a diversos anys amb els quals s’asseguren uns drets televisius mai vistos, amb cobertures més que especials per a tots els partits de lliga per poc menys de 20 euros mensuals.

Sembla un regal si pensem en el que ens costava un partit de PPV antigament. Però el futbol i la televisió han evolucionat. El gegant de Mediapro va fotre cullerada a l’Imperi del Plus i les condicions van començar a canviar. Semblaven uns herois. Ens havien deslliurat de la tirania dels 12€ per partit o l’haver d’anar al bar a gastar-nos més o menys el mateix. TV3 va tornar a oferir tots els partits del Barça en obert. Semblava una altra època. Una regressió al passat, però de les bones. Drets de Champions, de Copa, de Lliga, de tot. Absolutament de tot. Segur que si la UEFA hagués inventat una nova competició basada en partits de futbolí entre les estrelles, també ho haguéssim pogut veure.

Però quan ja t’has assentat (potser poseu en dubte el concepte que tinc d’assentar, sabent que Mediapro té un deute força elevat), comences a agafar el gust a això de la poltrona. I sí, tens els drets. Però per què els vols si només tens un canal? Compro drets, els venc i encara surto guanyant. D’aquesta manera, els clients de GolT han vist com, de sobte, comencen a faltar els partits de Barça i Madrid. Què ha passat? Estem pagant més de 20 euros mensuals i sense Champions. Això sí, amb Europa League. Apassionant, per cert, el Metalist-Ràpid de Viena.

Ens han enganyat. Han aprofitat que ho tenien tot lligat i ben lligat per oferir una oferta televisiva menor (que sí, que 9 partits de lliga, però és que no m’interessa el Granada-Osasuna). Als seguidors de Barça i Madrid ens l’han tornat a fotre, i ben fotuda. A l’època del PPV ja era molt més car un partit d’aquests dos equips respecte de la resta. Avui, si vols veure-ho tot necessites GolT o el Plus Liga. Però si ho vols veure tot de Barça o Madrid, a més a més, has de pagar la quota extra de Canal+. Amb la Champions hem tingut sort, sembla. De moment diuen que la regalen. D’aquí a uns mesos ja ho veurem. Al cap i a la fi, poden fer el que vulguin. Som clients i tenim permanència. Sembla que ser aficionat als equips que reben més quantitats de diners (abussives respecte de la resta, és cert) té conseqüències negatives per a la butxaca. És més car ser del Barça que del Mallorca. I sense ser soci, ni res que s’hi assembli.

Al final l’única cosa que aconseguim és emprenyar-nos i escriure articles amb mala bava, els que tenim un espai. Potser és millor invertir els diners del futbol de pagament en un club  modest, que, com a mínim, pots entrar a l’estadi i li fas un veritable favor. I, creieu-me, el nivell no difereix gaire de segons quins partits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada