divendres, 7 de desembre del 2012

Fredor absoluta (1-1)

Podeu llegir la crònica de l'Europa 1-1 Castelldefels, a laJornada.cat

Europa i Castelldefels s’han repartit els punts en un partit que no ha ofert gaire ocasions de gol als espectadors que han desafiat el fred per anar al Nou Sardenya

Marc Ramírez ha estat un dels homes del partit // ALEX GALLARDO

Europa i Castelldefels arribaven al partit d’aquest matí en dues situacions ben diferents. Els locals, viuen des de fa més d’un mes a la zona de play-off mentre que el conjunt mariner sobrevola les portes del descens des de fa setmanes.

Amb un canvi d’entrenador i jugadors que han entrat i sortit del club, els homes d’Eloy Martínez necessitaven, com a mínim, oferir símptomes de millora al Nou Sardenya.

Primera part: Fred

Els jugadors de l’Europa han saltat al terreny de joc amb una samarreta d’ànims a Cebri, el davanter centre referència de l’equip, que va caure lesionat fa dos diumenges en el partit davant el Santboià i que es perdrà el que resta de temporada. Una baixa que ja s’ha començat a notar aquest matí a l’estadi quan després de 10 minuts ni uns ni altres havien generat encara cap ocasió de gol ni havien gaudit d’una arribada amb perill a la porteria rival. La primera l’ha tingut Guzman al minut 14, amb un xut des de la frontal de l’àrea que ha marxat molt desviat.

No ha passat res més fins al minut 20, en què després d’un primer xut d’Uri, Rafa Leva ha deixat la pilota morta dins l’àrea i el lateral José Santos ha arribat com un esperitat, per empentar-la i fer el 0-1. Tot i el gol, la situació de partit ha trigat en canviar i la igualtat ha seguit regnant sobre la gespa durant variïs minuts. A poc a poc, l’Europa, que només feia sensació de perill a pilota aturada, s’ha començat a estirar, però la defensa marinera, molt ben situada, ha impedit qualsevol reacció. Al minut 44, Diego ha rebut una pilota al cantó esquerre de l’àrea de Marc Ramírez, però el seu xut tou, no ha complicat al porter.

Segona part: Desglaç lleuger

La represa ha començat amb un canvi totalment ofensiu per part de Pedro Dólera. Epitié, que segons el tècnic no estava per jugar més de 20 minuts, ha entrat al camp substituïnt Valderas per aportar força a la davantera. Tot i així, la primera acció destacada ha tornat a ser a pilota aturada. Javi Lara ha xutat una falta directa des de la frontal que Marc Ramírez, debutant i heroi del Castelldefels, ha aturat in extremis.

Amb el pas del minuts, l’Europa s’ha anat fent amb el control de la pilota, però la pressió defensiva del Castelldefels feia inútil l’estirada gracienca. Al minut 70, l’entrenador local ha tornat a moure la banqueta amb un canvi arriscat. El capità Delmàs ha saltat sobre el terreny de joc en lloc d’Édgar, de forma que el conjunt escapulat s’ha quedat amb una defensa de tres homes. L’aposta ha sortit pràcticament rodona. Tot i que Gilberto podria haver sentenciat amb un xut llunyà que ha agafat Rafa Leva descol·locat i que ha hagut de recuperar la seva posició per enviar la pilota a córner, el Castelldefels ha començat a patir.

Al minut 75, Delmàs ha tingut una oportunitat amb un xut des de fora de l’àrea que s’ha perdut per damunt del travesser. Però només deu minuts després, el capità ha vist a Camacho desmarcat, que ha apurat fins a la línia de fons, per deixar la pilota enrere a Diego, qui s’ha encarregat de transformar l’empat.
L’Europa ho ha seguit intentant i, fins i tot, podria haver voltejat el marcador a un minut del final, en una acció dins l’àrea en la qual Epitié no ha aconseguit rematar amb claredat.

Al final, repartiment de punts i resultat just en un partit amb poques ocasions i que no quedarà massa temps en la memòria dels aficionats.

La fitxa del partit

• CE Europa: Rafa Leva, Édgar (Delmàs, 70′), Víctor Duran, Cano, León, Valderas (Epitié, 46′), Guzmán, Javi Lara, Rovira, Camacho i Diego
  • UE Castelldefels: Marc Ramírez, José Santos, Marc Martínez, Mario, Uri, Montilla, Jorge Sánchez, Gilberto, Naoufal (Sergio Prieto, 92′), Roldán (Gordillo, 75′) i Édgar Doblas (Sani, 65′)
  • Àrbitre: Barceló Roca (Girona). Ha ensenyat targeta groga al local Guzmán i als visitant Mario i José Santos.
  • Gols: 0-1, José Santos (20′); 1-1, Diego (85′).
  • Incidències: 650 espectadors al Nou Sardenya.