divendres, 7 de desembre del 2012

“L’emperador no porta roba”

Podeu llegir 'O el jugador o la pilota', el meu espai d'opinió a laJornada.cat, en aquest enllaç:

L'emperador no porta roba

Pare, mare… el dia 2 de gener vull anar a veure el Catalunya-Nigèria. Un partit que no serveix per a res i que ens enfronta a una selecció amb menys glamour que la nostra samarreta.

A més a més, com que en tres dies Barça i Espanyol juguen la lliga al Camp Nou, segur que els clubs fan pressió perquè no juguin Xavi, Piqué, Verdú, Cesc ni Sergio Garcia. És una oportunitat única per anar fins a Cornellà-el Prat! Amb els Ferrocarrils que surten de Plaça Espanya, és clar.

Pares, pares, que Nigèria és l’equip número 58 del rànquing de la FIFA! Penseu que al Mundial hi ha suposadament els 32 millors. No us sembla increïble poder veure jugar un equip internacional que patiria contra el Racing de Santander? I podrem treure les estelades i cridar que estem de festa esportiva nacional mentre ens freguem les mans per aguantar el fred d’any nou. Cridarem que volem ser independents; veurem en Cruyff, si decideix aixecar-se de la banqueta durant el partit; i el món observarà com juguem i a què juguem mentre s’empipen a Madrid, com si en López Tena parlés al Congrés dels Diputats.

Al dia següent, veurem els gols d’en Deulofeu a la tele, que és del Barça però no apassiona tant com Messi. I fins l’any vinent no ens tornarem a recordar que tenim una selecció que juga cada Nadal per… allò que… el que fem quan… Pares, per què juguem contra Nigèria? Per què no invertim els diners d’aquest partit en potenciar la base i categories petites del futbol mentre la gent demana l’oficialitat al carrer i els polítics i la Plataforma fan feina als despatxos?

Ho he pensat millor. Pare, mare… vull anar a veure la selecció de corfbol. Demanem al món l’oficialitat de Catalunya a l’esport animant els jugadors que ja competeixen de veritat. Per veure en Xavi ja anirem al Camp Nou…

Al final, els nens sempre aconsegueixen veure-hi més enllà que els adults.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada