diumenge, 18 de novembre del 2012

L’Europa cinta una victòria èpica (2-1)

Podeu llegir la crònica de l'Europa 2-1 Santboià, fent click en aquest enllaç:

L'Europa cinta una victòria èpica (2-1)

Europa i Santboià han signat un encontre brillant amb emoció de principi a final que s’ha acabat decantant pels de casa.

Rovira i Camacho pressionen un jugador rival // ÀNGEL GARRETA

El partit que ha enfrontat aquest migdia a Europa i Santboià era, sense dubte, un dels plats forts de la 12a jornada i, com a tal, no ha decebut ningú.

Els locals volien mantenir-se a la zona alta i aprofitar una possible ensopegada del Manlleu (que s’ha acabat complint) per escalar fins a la tercera posició de la classificació. Pel seu cantó, el Santboià necessitava sumar tres punts per deixar enrere la ratxa negativa i acostar-se a les places honorífiques de Tercera.

Primera part: Domini altern i estocada visitant

El partit ha començat a rodar amb un ritme molt intens per part de dos conjunts que se sabien capacitats per superar el seu adversari i volien fer-ho jugant la pilota. D’aquesta manera al minut 2 de joc Édgar ha tingut la primera ocasió dels locals amb un xut des de la frontal que ha acabat a la graderia. La rèplica dels homes de Miguel López no s’ha fet esperar i a la jugada següent el Santboià ho ha provat a pilota aturada amb una acció fàcil per Rafa Leva.

Amb un joc terrestre agraït per a l’espectador que avui era el Nou Sardenya, l’encontre no ha trobat un dominar clar fins ben entrat el minut 20 en què l’Europa ha començat a controlar la possessió de la pilota per decantar la balança del seu cantó. Romero podria haver obert la llauna gràcies a un remat de cap dins l’àrea molt forçat per la defensa visitant, que ha acabat fora. Però qui ho ha aconseguit ha estat ‘el cueta’ Jordi Martínez a la jugada immediatament següent. Corria el minut 25 quan el davanter del conjunt vermell ha caçat un refús de la defensa per batre el porter local i fer pujar el 0-1 al marcador.

Amb desavantatge al marcador l’Europa s’ha crescut i, en primera instància, això ha generat l’enduriment del joc per part dels dos equips durant un parell minuts de descontrol arbitral, en què el col·legiat ha decidit no assenyalar absolutament res. Poc a poc, i després que Javi Lara patís un trau a la cella esquerra la tensió s’ha calmat i l’Europa ha recuperat el domini del partit. Tot i això, els del Baix Llobregat podrien haver eixamplat diferències de no ser per Rafa Leva que ha tret una pilota enverinada a Del Moral en un mà a mà que ha fet saltar més d’un marcapassos.

Tot i intentar-ho de diverses maneres el gran replegament defensiu del Santboià en perdre la pilota ha fet impossible que els graciencs poguessin moure el marcador abans de la mitja part.

Segona part: Remuntada de força i coratge

A la represa, l’Europa ha seguit dominant la possessió de la pilota i el partit en general per trobar un gol matiner que pogués permetre capgirar el marcador. Rovira ha estat el primer en intentar-ho als cinc minuts amb un xut ras i molt potent des de la frontal que Jaume Albert ha desviat a córner. Poc després, quan corria el minut 54 s’ha produït la notícia negativa de la jornada. El davanter escapulat, Cebri, ha tingut una mala caiguda en una pugna aèria per la pilota que li ha costat el seu genoll dret. Guzmán ha entrat immediatament al terreny de joc i, quan no feia ni un minut que corria sobre el verd, ha engaltat una pilota des de la frontal que ha sorprès tothom i que ha significat l’empat a 1.

El canvi en el marcador no ha suposat un canvi en el partit i els homes de Pedro Dólera han seguit ofegant un Santboià desinflat i que no ha reaccionat fins al minut 75. Amb el partit igualat altra vegada qualsevol dels dos es podria haver endut la victòria, però la fortuna s’ha volgut posicionar del cantó de l’Europa. Al minut 82, Camacho ha signat una cursa esplèndida per la banda esquerra que ha culminat amb un remat pràcticament sense angle que s’ha colat al fons de la porteria visitant.

El Nou Sardenya ha explotat d’alegria i el tècnic europeista ha fet entrar immediatament al central Cano, recuperat d’una lesió, per guanyar contundència. Els de Miguel López ho han intentat fins al darrer sospir i fins i tot han reclamat un possible penal de Javi Lara a Jordi Martínez al darrer minut quan el davanter ha caigut dins l’àrea. Una acció que l’àrbitre no ha considerat suficient com per a assenyalar pena màxima.

Al final, victòria molt treballada d’un Europa excels que ha treballat amb la màxima intensitat des del primer minut fins a l’últim davant d’un Santboià molt dur de pelar i que es situa en una mitja taula que no reflexa el potencial real de la plantilla.

El podi dels millors

1- Camacho (CE Europa):
El jugador escapulat ha estat determinant durant tot el partit i ha demostrat per què juga més que ningú. Ha fet un recital a la zona de mitjos i ha contribuït en atac quan Cebri s’ha hagut de retirar lesionat. El seu partit ha culminat amb el gol que donava la victòria al seu equip.

2- Heredia (FC Santboià):
La paraula que defineix el migcampista del conjunt vermell és omnipresent. Ha estat a tot arreu i atent per evitar que les emvestides de l’Europa provoquessin un mal major.

3- Romero (CE Europa):
El jove extrem europeista ha tornat a ser titular i no ha decebut. Ràpid i àgil tan físicament com mental ha estat un dels elements més desequilibrants del conjunt gracienc a l’hora de crear perill a la porteria de Jaume Albert.

La fitxa del partit

• CE Europa: Rafa Leva; Édgar, Alberto, Víctor Duran, Aitor Torres; Valderas, Javi Lara, Camacho; Rovira (Cano, 85′), Cebri (Guzmán, 54′) i Romero (Diego, 66′).
  • FC Santboià: Jaume Albert; Isaac, Dani Iglesias (Javi Calvo, 59′), Erencia, Fran (Joel, 72′), Heredia, Del Moral (Cristian, 62′), Ivan Díaz, Jordi Martínez, Jaime i Sergio.
  • Àrbitre: Quintana Carmona (Girona). Ha ensenyat targeta groga als locals Javi Lara, Valderas, Rafa Leva i Alberto i als visitants Sergio i Jordi Martínez.
  • Gols: 0-1, Jordi Martínez (26′); 1-1, Guzmán (55′); 2-1 Camacho (82′).
  • Incidències: 1200 espectadors al Nou Sardenya. El CE Europa ha presentat el seu futbol base a l’afició gracienca el mateix dia en què ha organitzat un recapte solidari d’aliments. Abans del partit s’ha guardat un minut de silenci en memòria de la sòcia número 3, Maria Cinta López, i de l’exentrenador Carlos Pacheco.