dissabte, 10 de novembre del 2012

L’experiència acaba amb el Gavà (2-0)

Podeu llegir la crònica de l'Europa 2-0 Gavà, a laJornada.cat

L'experiència acaba amb el Gavà (2-0)

L’Europa ha superat el Gavà en un partit amb poc futbol en què l’experiència ha estat un factor de pes

Camacho ha estat un focus d’atracció de jugadors rivals // CARLES GARCIA

El Nou Sardenya ha tornat a obrir les seves portes aquest matí un mes després del darrer partit del primer equip de l’Europa. Ho ha fet per rebre el Gavà d’Albert Poch, un rival que sempre ha estat complicat per al club gracienc.

El matí ha començat d’una forma immillorable per als locals amb dos homenatges destacats. El primer, un diploma que el club ha entregat als seus tres representats de la selecció catalana amateur (Cano, Rovira i León) per fer història amb la classificació per a la fase final de la Copa de Regions UEFA. El segon ha estat per als tres guardonats en la Nit de l’Esport a Gràcia. Àlex Delmàs, capità del primer equip, Sandra Teixidó, capitana del Femení A, i  l’Escola de Futbol han ofert a l’afició el seu premi.

Primera part: Ensopiment general

Amb els homenatges institucionals fets, el senyor Bergadà Braña ha marcat l’inici del partit i la pilota ha començat a rodar, tot i que ha estat amb un ritme lent i pesat. Cap dels dos equips ha aconseguit fer-se amb el domini ni la possessió de la pilota en uns minuts que s’han caracteritzat per les pilotades altes i el poc control del mig del camp. La primera jugada amb cert perill ha estat al minut 16. Després d’un córner local desaprofitat, el Gavà ha muntat un contraatac, que hauria glaçat el Nou Sardenya si Édgar no hagués estat atent i totalment concentrat per tallar-lo abans de deixar sol el seu porter davant un u contra u.

Amb aquesta acció semblava que el partit podia començar a animar-se, però no ha estat així i les úniques arribades amb perill abans del descans han estat a favor de l’Europa a pilota aturada. Primer, Cano ha aconseguit pentinar una pilota servida per Javi Lara, que ha obligat al porter Pacheco a volar per desviar-la. I uns minuts més tard, s’ha repetit la mateixa acció, però aquest cop amb un remat de León que ha marxat fora, ajustat al pal.

Segona part: Domini local i efectivitat dels revulsius

A la represa cap dels dos entrenadors ha volgut moure la banqueta i el partit ha mantingut la mateixa tònica d’ensopiment que els primers quaranta-cinc minuts. Al minut 11, però, Pedro Dólera s’ha aixecat com un esperitat de la banqueta i ha ordenat l’entrada imminent de Delmàs i Cebri al verd. Això ho ha canviat tot. El capità local ha aportat galons al camp i el davanter la velocitat que faltava dins l’àrea.

A poc a poc, l’Europa s’ha anat fent amb el control de la pilota davant un Gavà nerviós que no trobava sortida a la pilota i que ha generat excessives faltes prop de l’àrea. El punt fort dels graciencs. En una d’aquestes, Javi Lara ha decidit fer un xut directe que  Pachecho ha refusat a córner. Només un minut després d’aquesta acció el Gavà ha tingut la seva única ocasió del partit en la què pogut avançar-se gràcies a una cursa de Juanito, que aconseguit plantar-se a la frontal i xutar amb potència una pilota que ha acabat marxant alta. El conjunt escapulat s’ha mantingut ferm al darrere i amb un Camacho excèls els davanters han començat a rebre amb facilitat.

Encara amb l’empat a zero al marcador, el central local Cano ha pres mal en un xoc fortuït amb el porter visitant, que ha sortit amb els punys a refusar la pilota, i Alberto l’ha hagut de substituir. Un canvi que no ha afectat al rendiment d’un equip que cada vegada apretava més al rival. Al minut 83, el col·legiat ha assenyalat una falta prop de la frontal, molt criticada per la banqueta gavanenca, que Cebri s’ha encarregat de xutar per superar el porter i obrir la llauna amb un autèntic golàs. En la jugada immediatament següent Rovira ha pogut sentenciar en una internada dins l’àrea de la que només n’ha pogut treure un xut creuat. Però tan sols tres minuts després del primer gol, Cebri ha tornat a rebre la pilota en una passada a l’espai i no s’ho ha pensat dues vegades abans de superar a Pacheco per sota i fer el 2-0 definitiu.

Al final, victòria de mèrit per un Europa fort i forjat en l’experiència de la temporada passada davant d’un Gavà innocent, però competitiu.

El podi dels millors

1- Cebri (CE Europa):
Tercer capità de l’equip i home gol recuperat. El davanter del conjunt gracienc ha saltat a la gespa a la segona meitat i, al costat de Delmàs, ha estat un dels factors clau per a la victòria. Ha aportat velocitat i mobilitat a la davantera i s’ha encarregat de fer els dos gols del partit. El primer en una falta picada magistralment i el segon gràcies a una molt bona desmarcada amb gran definició.

2- Édgar (CE Europa):
El lateral dret segueix a to, com la resta dels seus companys de la línia defensiva. Contundent al darrere i persistent en aventures cap a l’atac, el jugador europeista ha tornat a demostrar per què ha jugat tots els minuts de lliga. A la primera meitat ha tallat un contraatac del Gavà, que de no encertar hauria situat el davanter rival totalment sol davant d’Eloi.

3- Camacho (CE Europa):
El migcampista escapulat ha estat l’enllaç clau per a coordinar la defensa amb els homes d’atac. Amb més d’un toc de qualitat destacable, Camacho ha brillat sobre el terreny de joc.

La fitxa del partit
  • CE Europa: Eloi; Édgar, Víctor Duran, Cano (Alberto, 70′), León; Valderas, Javi Lara, Camacho; Rovira, Epitié (Cebri, 56′) i Diego (Delmàs, 56′).
  • CF Gavà: Pacheco; Joan, Vivó, Aitor (Zurita, 80′), Cervantes, Alabau, Cristian, Alegre, Juanito, David (Quiles, 71′) i Oriol
  • Àrbitre: Bergadà Braña (Tarragona). Ha amonestat el local Valderas i els visitants Joan, Aitor, Cristian i Alegre.
  • Gols: 1-0, Cebri (83′); 2-0, Cebri (86′).
  • Incidències: 800 espectadors al Nou Sardenya.