dissabte, 10 de novembre del 2012

L’Europa supera el Figueres i mira cap amunt (1-0)

Podeu llegir la crònica de l'Europa 1-0 Figueres, a laJornada.cat

L'Europa supera el Figueres i mira cap amunt (1-0)

L’Europa ha superat el Figueres en un partit molt igualat en el que qualsevol dels dos podria haver-se endut la victòria

Aitor Torres ha estat titular per primer cop aquesta temporada // CARLES GARCIA

Europa i Figueres han arribat al partit d’aquesta tarda amb dinàmiques similars i només un punt de diferència a la taula classificatòria. Els locals havien fet un desgast monumental dijous passat a Cornellà, on van caure davant el líder en el darrer sospir. L’equip empordanès, en canvi, arribava al Nou Sardenya després de superar la Pobla de Mafumet a Vilatenim.

Els dos tècnics, Pedro Dólera i Arnau Sala, sabien de les dificultats d’un partit amb tanta igualtat després d’haver jugat entre setmana, pel que han tractat de dibuixar una alineació el més favorable possible per intentar superar el contrincant a la classificació.

Primera part: Guerra de desgast

Tant uns com altres han saltat sobre el terreny de joc amb la mateixa intenció de fer-se amb el control de la pilota i pressionar el contrari amunt. Potser això ha generat les pilotades aèries en detriment del joc de toc que acostumen els dos conjunts. La primera ocasió de perill no ha arribat fins al minut 7 en una cursa de Guzman que li ha servit per rebre la pilota a l’espai i rematar en cursa. El xut, però, ha marxat molt per sobre de la porteria defensada per Reig.

L’Europa ha començat a dominar el partit, gràcies a la referència de Cebri i els defensors que Camacho i Rovira han arrossegat al seu voltant. Al minut 20, Alberto ha tingut l’ocasió més clara de la primera part en rematar una pilota a la sortida d’un córner, que s’ha perdut escassos centímetres per sobre del travesser.

El Figueres no ha trobat la reacció en tota la primera meitat i el conjunt gracienc només ha pogut obrir el marcador en un u contra u de Camacho amb Reig, que el porter empordanès ha aconseguit salvar per mantenir el 0-0 al descans.

Segona part: Despertar empornadès, gol gracienc

A la represa els homes d’Arnau Sala han sortit amb molta més empenta que els locals i això ha afavorit al futbol. El Figueres s’ha tret la pressió del damunt i ha començat a drenar jugades interessants i perilloses que no han deixat d’assetjar la porteria del retornat Rafa Leva. Precisament el porter escapulat ha salvat el seu equip en un mà a mà al minut 49 que podria haver canviat el partit totalment.

L’Europa estava tancat i no ha trobat la reacció fins que Rovira ha muntat un contraatac que podria haver estat mortal si Cebri hagués arribat al remat d’una passada a boca de canó. Amb aquesta tònica de domini visitant, els homes de Pedro Dólera han hagut de fer una volta al seu plantejament i Epitié ha substituït a Cebri per aportar força i cames fresques a la davantera. L’invent ha funcionat, ja que a només cinc minuts de l’entrada del davanter, quan l’electrònic marcava el 80 de joc i a partir d’un contraatac muntant després que Marc Mas fallés davant Rafa Leva, el 9 escapulat ha tingut una genialitat dins l’àrea  que ha culminat amb un xut creuat i ajustat al pal esquerre de Reig que el porter no ha pogut aturar.

El Figueres no s’ha vingut avall i ha demostrat per què porta tantes temporades aconseguint ascensos de forma consecutiva, però l’esquema defensiu europeista ha estat molt intens i, només en la darrera acció del partit, els visitants han trobat un forat que els ha permès enviar la pilota a Teixi davant la porteria buida. Per desgràcia figuerenca el davanter no ha aconseguit rematar.

Al final, victòria per la mínima d’un Europa molt treballador i que ha sabut adaptar-se a les circumstàncies del partit amb el cansament acumulat de tota una setmana i mitja.

El podi dels millors

1- Reig (UE Figueres):
El porter del conjunt empordanès es podria haver coronat com l’heroi del seu equip si Ruben Epitié no s’hagués inventat una genitalitat per fer el gol en l’única jugada en la que no ha tocat la pilota. Reig ha estat molt atent sota pals durant tot el partit i ha estat capaç de rectificar a temps les petites errades. Davant el gol no hi ha pogut fer res.

2- Guzmán (CE Europa):
El migcampista del conjunt gracienc ha estat el màxim generador de futbol de l’Europa, que quan no ha buscat la pilotada directa a Cebri l’ha cercat a ell. Tots els contraatacs que els de Pedro Dólera han tirat endavant durant el segon temps han passat per les seves botes.

3- Epitié (CE Europa):
Ha entrat al minut 75 per substituir un Cebri desgastat pel partit i ho ha aprofitat. Amb només 5 minuts i cames fresques enmig d’un grup de jugadors cansats per la jornada intersetmanal n’ha tingut prou per inventar-se una jugada dins l’àrea que ha acabat amb el gol de la victòria local.

La fitxa del partit

• CE Europa: Rafa Leva; Aitor Torres, Alberto, Mañosa, León; Javi Lara, Valderas (Delmàs, 70′), Guzmán; Rovira, Cebri (Epitié, 75′) i Camacho (Diego, 60′).
  • UE Figueres: Reig; Busquets, Alforcea, Micaló, Cornellà, Murga, Pol Compte (Crous, 68′), Ferran (Argi, 62′), Marc Mas, Pedro (Teixi, 82′) i Marc Vila
  • Àrbitre: Ávalos Barrera (Igualada). Ha ensenyat targeta groga als locals Alberto i Javi Lara i als visitants Ferran i Argi.
  • Gols: 1-0, Epitié (80′).
  • Incidències: 800 espectadors al Nou Sardenya.