dissabte, 10 de novembre del 2012

Maleïda mala sort

Podeu llegir, 'O el jugador o la pilota', el meu espai d'opinió setmanal a laJornada.cat, fent click en aquest enllaç:

Maleïda mala sort


El Mundial de motociclisme encara no ha acabat, però sembla previsible que Jorge Lorenzo s’endurà el títol. Només una mala cursa, que no tindrà, o una caiguda podrien arreglar les coses per a en Dani Pedrosa, que enguany està signant la seva millor temporada a MotoGP.

La distància entre els dos pilots ara mateix és de 23 punts quan només en queden 50 en joc. Un abisme que no seria tan ampli si el circuit de Misano no s’hagués decidit a signar una dura sentència pel vallesà, que de sobte es va veure sobrevolant l’asfalt pocs metres després de la sortida perquè la moto d’Héctor Barberà va tocar la seva roda del darrere.

Tot i que la resposta del pilot ha estat la de continuar i anar a per totes guanyant les tres curses immediatament següents a la de San Marino, la mala sort amb què va topar el pilot català en el que potser sí que era el seu any, difícilment podrà ser superada en el curt termini de dues curses. Austràlia i València hauran de decidir si volen donar un cop de mà a Pedrosa o atorgar el títol de campió del món 2012 a Lorenzo.

Des de la seva arribada a MotoGP l’any 2006, en Dani no ha acabat de convèncer més que els seus fidels i, de vegades, ni aquests, tot i no haver baixat mai de la 5a posició a la classificació general en un final de temporada. Dos subcampionats i dues terceres posicions semblen no ser suficients pel pilot que ja s’ha convertit en l’etern aspirant. Un etern aspirant que de no ser per la mala fortuna podria seguir somniant amb força, o fer somniar els seus seguidors, amb el títol de MotoGP.

En aquestes set temporades en Dani s’ha fet fort. Ha crescut i cada cop ha après a donar més sobre la pista. Si fins ara li havia faltat alguna cosa ben segur que en aquest mundial l’ha trobat. No caure en tota una temporada és una cosa que només fan els campions i de no ser per l’incident desafortunat amb en Barberà, el vallesà hauria completat totes les curses d’enguany. Queden 50 punts i poca esperança. Diuen que desitjar infortunis al rival és de mal perdedor o de mal competidor. Aquesta vegada, davant un pilot tan extraordinari com l’és en Jorge Lorenzo, no es pot fer altra cosa. Sembla impossible, però si per ventura el proper campió del món de MotoGP es diu Dani Pedrosa, s’haurà fet justícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada