diumenge, 9 de febrer del 2014

Una lliga sense eliminats

Imagen no disponible
L'ASCÓ NO PERDONA I TORNA A ACOSTAR-SE AL LIDERAT // IRIS SOLÀ

Ascó, Rubí i Vilassar de Mar han estat els grans beneficiats d'aquesta jornada en la que han punxat Europa i Cornellà. Els escapulats segueixen sense ser capaços de superar la Monta a Tercera divisió i els de Jordi Roger han caigut davant un Figueres que ha ressucitat davant el conjunt verd. A la part baixa, el Vilassar ha evitat la fractura de la lluita per no baixar guanyant la Rapitenca a La Devesa.

EUROPA 0-0 MUNTANYESA

L’Europa no ha fet un gol a en Tato. Ni la Monta ha pogut tampoc superar el porter Eloi. Aquest podria ser el resum d’un derbi barceloní fred i que ha deixat molt a desitjar als espectadors que aquest matí s’han acostat al Nou Sardenya.

A la primera meitat els homes de Pedro Dólera aconseguien dominar el joc davant un conjunt visitant que es mantenia ben col·locat al darrere i pràcticament limitant-se a defensar.  Això complicava la feina dels davanters graciencs que amb prou feines aconseguien rematar dues vegades a porteria.

A la represa, la Muntanyesa sortia amb una marxa més que els escapulats, cosa que capgirava la dinàmica del primer temps i, especialment durant el primer quart d’hora, els de Manolo González posaven entre les cordes als locals. L’entrada de Camacho al terreny de joc, però, donava als europeistes un baló d’oxígen molt necessàri que els retornava la intensitat i la creació mínima d’ocasions de perill.

Al final, però, ni uns ni altres han estat capaços d’inquietar els porters rivals i l’empat a zero no s’ha mogut del marcador en un duel gris i amb poc regust a derbi. Així doncs l’Europa es manté com a líder en solitari, amb dos punts més que els seus perseguidors, l’Ascó i el Rubí. La Monta, en canvi, és ara a la cinquena plaça, a un punt del Cornellà, que és quart.
Hem seguit el partit en directe a través del nostre compte de Twitter

EuropaMonta
GUZMÁN I PADILLA LLUITEN UNA PILOTA // ÀNGEL GARRETA - CEEUROPA.CAT

MASNOU 0-2 ASCÓ (0-1, Canadell; 0-2, Sergi Moreno)

No s’arronsa l’Ascó que aprofita les ensopegades d’Europa i Cornellà per seguir enganxat a les primeres places i, de pas, segellar virtualment una permanència de la que ningú en dubtava.
Canadell aconseguia obrir la llauna al primer minut de partit després d’aprofitar un mal refús de la defensa local. Amb el 0-1 els asconencs seguien buscant el gol per fer-ne el segon i buscar la tranquil·litat el més aviat possible, però no ha estat fins al 65 quan, fruit d’una altra errada defensiva, Sergi Moreno feia el 0-2, pràcticament des de terra.

El Masnou, com sempre, ha seguit cercant un gol que els acostés a l’èpica però la defensa dels de Miguel Rubio ho ha impedit. Al final, doncs, victòria de l’Ascó que el catapulta fins a la segona plaça i el deixa a tan sols 2 punts del líder, l’Europa. Pel seu cantó, el Masnou, és 16è amb 25 punts.
Seguiment via FC Ascó

masnouasco
EL MASNOU NO HA POGUT ATURAR L'ASCÓ // IRIS SOLÀ

TERRASSA 0-1 RUBÍ (0-1, Àlex Pla -p-; 0-2, Ernest Forgas)

Un penal comès sobre Ferran Vila a l’inici de l’encontre ha estat el detall clau per la victòria del Rubí en la seva visita a l’Olímpic de Terrassa.

Els de Miki Carrillo segueixen sense arrencar i en el duel vallesà han estat els de Martí Cifuentes el que s’enduien el gat a l’aigua. Un gol d’Àlex Pla des dels onze metres sentenciava els egarencs en un matx al que no han sabut donar-li la volta. Abans del final, però, Ernest Forgas eixamplava les distàncies i feia totalment impossible la reacció local.  Aquest resultat deixa al Terrassa setè, amb 39 punts. Els mateixos que el Santfeliuenc.
El Rubí, pel seu cantó, torna a fer un salt important i supera el Cornellà per situar-se a la tercera plaça, empatat a punts amb el segon, l’Ascó, i a tan sols dos del liderat que ocupa l’Europa.
Seguiment via La Xarxa

CORNELLÀ 1-2 FIGUERES (0-1, Ferron; 1-1, Óscar Muñoz; 1-2, Moñino)

Ensopegada sorprenent del Cornellà al Nou Municipal davant el Figueres de Francesc Cargol.

El dia que Jordi Roger complia 100 partits a la banqueta de l’entitat cornellanenca,  Xavi Ferron colpejava primer al minut 11 per avançar els figuerencs i situar el 0-1 al marcador. El Cornellà, però, no volia perdre l’oportunitat de col·locar-se a un sol punt del líder i Óscar Muñoz rematava de cap una centrada de Juvenal per empatar l’encontre deu minuts després.
L’empat durava poca estona ja que Moñino tornava a avançar la Unió per mantenir la sorpresa, però els de Cargol rebien un cop molt dur poc després del segon gol altempordanès quan Bernat Puig veia la segona targeta groga i es veia obligat a enfilar el camí de vestidors abans d’hora.

A la segona meitat, el Cornellà no ha sabut aprofitar les seves ocasions i el Figueres s’ha acabat enduent tres punts molt importants cap a casa. Així, doncs, els del Baix Llobregat són quarts, a quatre punts del liderat i el Figueres se situa a la onzena plaça, amb 31 punts.

PALAMÓS 0-1 SANTFEIUENC (0-1, Édgar)

El Santfeliuenc ha superat el Palamós en un duel de ratxes positives. Els palamosins arribaven a l’encontre amb la possibilitat de seguir-se acostant a la zona de promoció però el Santfeliuenc, que acumulava 3 victòries seguides, no era un rival senzill i així ho ha demostrat a l’Empordà.

Un gol d’Édgar al minut 50 ha estat suficient per a que els del Baix Llobregat s’enduguessin els tres punts cap a casa. Tres punts que els permeten sumar-ne un total de 39, els mateixos que el Terrassa i tan sols un menys que el degà de Catalunya.

La setmana vinent els de Sant Feliu rebran la visita d’una Rapitenca en hores baixes mentre que el Palamós viatjarà fins a Santa Coloma de Gramenet.

GAVÀ 1-2 MANLLEU (0-1, Ginés; 0-2, Ginés; 1-2, Uri -p-)

Victòria important del Manlleu a Gavà en un partit que deixa molt tocats als homes d’Albert Poch i que evita que els osonencs es despengin totalment de la lluita per la promoció d’ascens.

Els gols esperaven fins a la segona meitat per fer acte de presència a La Bòbila de Gavà i l’encarregat d’obrir la llauna era Sergio Ginés, qui, al minut 61 aconseguia batre el porter local amb una paràbola.  Al minut 78, un altre cop Ginés, sentenciava el partit després d’aprofitar una centrada a l’interior de l’àrea per fer el 0-2.

Tot i el resultat negatiu, els gavanencs encara podien espantar als de Jordi Dot gràcies a un penal transformat per Uri. Al final, però, victòra manlleuenca que manté als blaugrana amb 18 punts, a 6 de la permanència.
Seguiment via @havokgavacf

gavamanlleu
BIYONG INTENTA SUPERAR DOS JUGADORS MANLLEUENCS // CF GAVÀ

SANTBOIÀ 1-2 POBLA DE MAFUMET (0-1, Jordi Roca -p-; 1-1, Fali; 1-2, Emaná)

Com el Manlleu, la Pobla de Mafumet també s’aferra a les seves opcions d’arribar a la promoció d’ascens  i contribueix a la polarització de la lliga, mantenint la distància de 5 punts vers el Figueres.

Jordi Roca avançava al filial grana gràcies a un gol de penal al minut 6 de partit. El 0-1 es mantenia inamovible a l’electrònic fins que al minut 84 Fali aconseguia empatar l’encontre. Dos minuts després el col·legiat anul·lava el gol de la remuntada als homes d’Alberto Fernández i, mentre el públic encara es lamentava, al minut 88 Emaná aconseguia fer el segon gol dels poblencs que deixava amb un pam de nas als de Baix Llobregat.

Amb aquest resultat el Santboià és 15è amb 25 punts, 2 més que el Vilassar de Mar, l’equip que marca el descens.
Seguiment via @FClubSantboia

VILAFRANCA 3-1 GRAMENET (1-0, Lora; 2-0, Owono; 3-0, Santi Triguero 3-1, Padilla)

Victòria important del Vilafranca que manté els 6 punts de distància vers el descens, a costa d’una Grama que és a 14 de la permanència.

Lora obria la llauna pels penedesencs al minut 39 de joc. El mateix Lora era substituït pocs minuts després de la represa per Santi Triguero, qui certificaria la victòria dels de Manel Delgado al minut 64. Però abans del gol del killer del Vilafranca, Alberto Edjogo-Owono aconseguia fer el 2-0 que encarrilava als locals cap als tres punts.

La Grama, tan sols podia fer el gol de l’honor al minut 92, obra de Padilla. Així doncs, els de Toni Díaz Losquiño segueixen en caiguda lliure cap a Primera Catalana mentre que el Vilafranca respira una setmana més.
Seguiment via Lluis Montaner (@lapreviafcv)

CASTELLDEFELS 3-3 CERDANYOLA (1-0, Quim Solano -p-; 2-0, Quim Solano; 3-0, Oriol Molins; 3-1, Epitié; 3-2, Epitié; 3-3, Cervantes)

Bogeria la viscuda a Els Canyars de Castelldefels, especialment a la segona meitat, en la que s’han vist 4 gols.
El partit començava molt mogut quan August feia caure Guillem Creus dins l’àrea. L’àrbitre assenyalava penal i expulsava, a només dos minut del xiulet inicial, al porter mariner. Quim Solano no perdonava des del punt de penal i situava el 0-1 al marcador. Només trenta segons després del primer gol, novament Quim Solano, rebia la pilota d’Oriol Molins i batia el porter local per fer el 0-2.

Amb el resultat tant en contra, el Castelldefels aconseguia refredar la situació i arribar al descans sense un mal major. A la represa, però, Oriol Molins batia per sota en un u contra u al porter Arnau Fusté al minut 50.

Tres minuts després, però, Ruben Epitié escurçava distàncies amb un xut ras que superava Coca. I al 54, quan el públic encara celebrava el primer gol mariner, una altra vegada Epitié, feia el segon pel seu equip després de superar la defensa vallesana. La bogeria la tancaria Cervantes qui, després de rebre una pilota llarga, es plantava sol davant el porter visitant i el superava per fer el 3-3, que ja no es mouria més de l’electrònic.

Amb aquest resultat el Castelldefels queda quatre punts per damunt del descens, amb 27. Un menys que els que compta el Cerdanyola.
Seguiment via @uecastelldefels

CastefaCerdanyola
EL CERDANYOLA HA VIST COM LI EMPATAVEN UN 0-3 A FAVOR // ÀLEX GALLARDO - GallardoPhoto.comAfegeix la llegenda

RAPITENCA 0-1 VILASSAR DE MAR (0-1, Dani Arqués)

Victòria importantíssima del Vilassar de Mar davant la Rapitenca en un duel directe en la lluita per la permanència. Els maresmencs viatjaven a Sant Carles de la Ràpita amb 20 punts al seu compte, quatre per sota del 17è, la Rapitenca.

Al minut 73 de partit Dani Arqués aconseguia l’únic gol de l’encontre que servia als vilassarencs per sumar tres punts d’or i evitar la fractura entre descens i permanència. Així doncs, els de Toni Fuentes són a tan sols un punt de la salvació, encara marcada per la Rapitenca.