dimarts, 17 de maig del 2011

Esmolem ben bé les eines

Podeu llegir el meu article d'opinió setmanal a LaJornada.cat, fent click en aquest enllaç:

Esmolem ben bé les eines

Arriba l’hora dels play-off d’ascens. Per tant entrem en aquella època de l’any en que tots, absolutament tots, ens convertim ens aficionats acèrrims dels equips catalans, siguin quins siguin els candidats.

A banda dels quatre que sempre es juguen l’ascens a Segona B, aquest any Catalunya n’envia a dos per tractar de pujar a la Liga Adelante. Sembla que la bona fortuna no va acompanyar els nostres equips durant el sorteig d’ahir. El Sabadell se les haurà de veure davant tot un Eibar, que no ho posarà gens fàcil. Qui sap si el fet que el Múrcia hagi de pujar si o si hi té res a veure, però això són altres històries… El que està clar és que els arlequinats hauran de suar sang per aconseguir-ho en aquest primer intent i no haver d’esperar a la segona oportunitat que el Sant Andreu ja va deixar escapar la temporada passada. Per un altre cantó, el Badalona s’enfrontarà al Leganés, que com a mínim té un nom i encara que només fos per això ja imposa respecte. Però és clar, l’ascens és molt car i ningú no ha dit que hagi de ser senzill.

A Tercera el totpoderós Llagostera ha anat a topar amb l’equip menys golejat de tota la categoria, però si els d’Oriol Alsina han aconseguit ser primers en un campionat tant igualat i complicat com el del Grup V, per què no haurien de derrotar el campió gallec?

Montanyesa, Pobla de Mafumet i Reus els acompanyaran en una aventura que comença ben aviat, i que esperem, acabi prou tard i amb èxit. Entre tots hem de donar ales a aquests conjunts, encara que hagin deixat l’equip dels nostres cors fora d’aquestes places privilegiades, perquè quan encara som aquí sota ens hem de fer sentir amb molta més força, perquè el futbol català assoleixi la major representació possible als campionats Estatals, i de passada per evitar que els descensos no compensats afectin als equips que no mereixen baixar de categoria, o que tallin el pas a categories superiors a d’altres equips que han assolit una plaça d’ascens durant aquest any de reforma al nostres futbol.

A partir d’avui, i durant el proper mes, llarguet, hem de ser tots molt del Sabadell, el Badalona, el Llagostera, la Montanyesa, la Pobla de Mafumet i el Reus. És l’única època de l’any en què els petits amb grans aspiracions representen el nostre país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada