dimarts, 10 de maig del 2011

I la Copa Catalunya, què?

Podeu llegir el meu article d'opinió setmanal a LaJornada.cat, fent click en aquest enllaç:

I la Copa Catalunya, què?
El trofeu de la Copa Catalunya

Quan queda menys d’un mes per a que les competicions acabin, encara no en sabem res de la Copa Catalunya, com ja comença a ser habitual…

Des de fa un temps venim parlant tots plegats que el format de la Copa del Rei és injust i desagradable per als equips, i que potser hauríem de fixar-nos una mica més en el format de les Copes al Regne Unit.
Ja que la Federació Espanyola sembla que això no ho canviarà perquè els drets de televisió proporcionen menjar (en abundància) a (la seva) taula (cada cap de setmana), per què no ho intentem nosaltres?
Tantes fases preeliminars creades segons la categoria del equips s’assemblen perillosament al format de la Copa Espanyola, i l’excusa més gran de totes és que els equips professionals (especialment Barça i Espanyol) no tenen dates per jugar.

Si fardem tant de tenir uns filials envejables per què no juguen ells enlloc dels primers equips, que tant atapeïts van de partits? I per què no s’aprofita llavors per convertir la Copa en un torneig estiuenc, almenys en les seves primeres fases, que podrien ser a partit únic i amb un sorteig pur entre 64 clubs, incloent-hi els més grans i els més petits.

Tot plegat seria més atractiu, serviria per cobrir part de la pretemporada (com el Torneig d’Històrics), i tindria una motivació especial per als jugadors i per tots aquells clubs que avui en dia han renunciat a participar-hi. Al cap i a la fi, serviria per a que el nostre torneig particular recuperés el prestigi que ha perdut, i que dubto si algun cop ha tingut.
Podríem trobar-nos amb un Europa-Sant Andreu a la primera fase, o amb un Terrassa-Sabadell. Partits d’aquells que són agradables de veure i de jugar.
Els amants del futbol, com a mínim, ho agrairíem i ben segur que els aficionats també ho farien. Perquè realment la majoria de clubs n’estan cansats d’una competició on sempre cal esperar a Barça i Espanyol, que ni tant sols se la prenen seriosament, com, en part, és comprensible ara per ara.

Els aficionats volem poder seguir gaudint d’aquesta competició sense que se’ns talli ‘el rotllo’ de cop per culpa de les dates i els compromisos dels clubs professionals. A més a més el futbol català s’acostaria estructuralment al futbol anglès en una de les seves competicions. I si ells que en són els inventors ho fan així i n’estan tant contents i orgullosos, serà per alguna raó, oi?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada