dimarts, 31 de maig del 2011

“Moments rodons”

Podeu llegir el meu article d'opinió setmanal a LaJornada.cat, fent click en aquest enllaç:

"Moments rodons"

M’aprofito de l’eslògan d’aquella exitosa campanya publicitària per titular un article que escric inundat per l’alegria que em provoca això del futbol barrejat amb això de Catalunya. Dos conceptes que m’agrada molt que vagin lligats de la mà i que sovint em donen alegries grosses.

Aquest cap de setmana ha estat senzillament espectacular. Dissabte a la tarda el Sabadell es convertia en nou equip de la Liga Adelante, després d’empatar, i patir, a Ipurua davant l’Eibar. Els arlequinats havien completat una temporada regular extraordinària i només podia culminar d’aquesta manera. Assegurant un mínim de quatre equips catalans (després de la salvació del Nàstic diumenge al vespre) a la categoria de plata. Unes hores més tard, i a un altre nivell, el Barça conqueria Europa per quarta vegada, amb una de les finals més completes que es recorden. Nit de festa, alegria i celebracions per empalmar amb el Play Off d’Ascens a Segona B del Reus Deportiu, que va necessitar de la pròrroga per eliminar l’Universitat d’Oviedo; però la realitat és que els reusencs ja són a les semifinals, que és precisament on també hi ha una de les grans sorpreses, la Montanyesa. Els de Nou Barris segueixen intractables i endavant en el seu camí per la promoció d’ascens.

Qui ja no haurà de jugar cap altre partit de Play Off és el Llagostera, que diumenge a la tarda s’imposava per 0-1 al Cerceda gallec, per certificar definitivament que aquest club tant modest ha fet està fent història. I l’última alegria arribava a Badalona enmig de la celebració blaugrana al Camp Nou, qüestió que de passada aprofito per denunciar a TV3 per no molestar-se en emetre el partit (o qualsevol dels altres, com si va fer per exemple TV Galicia), en algun dels molts canals que té a la TDT.

A cinc minuts pel final, els badalonins aconseguien fer un gol que quasi ensorra el Camp del centenari, i de passada el meu sofà. Tant sols ens resta la nota negativa de la Pobla de Mafumet, que va quedar eliminada als despatxos i contra això no s’hi pot lluitar. Però el cas és que, una vegada més el futbol català ens torna a dur alegries, i si tot va bé, d’aquí a unes setmanes podrem celebrar que tenim cinc equips a la Liga Adelante, i un parell més a Segona B. Però no ens avancem als esdeveniments, i de moment, gaudim d’aquest cap de setmana, que tornarà a ser apassionant. Que no tot és l’elit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada