dimarts, 7 de juny del 2011

Intercanvi equivalent?

Podeu llegir el meu article d'opinió setmanal a LaJornada.cat, fent click en aquest enllaç:

Intercanvi equivalent?

Thiago Alcántara i Cesc Fàbregas // gunnersphere.com
Durant els últims dies s’està valorant l’opció que el Barça es desfaci dels serveis de Thiago Alcántara per facilitar l’arribada de Cesc Fàbregas, quant a economia. Amb tot aquest sarau muntat em pregunto, altre cop, si realment és tan important l’arribada del capità gunner. Per a ell probablement ho sigui ja que a l’Arsenal no guanya absolutament res i sembla que sent els colors com quan va marxar cap a Londres, però sent pràctics pensem si realment ho seria, o no, per al Barça.

Els sentiments del jugador són importants, i això és un punt a favor seu, però pel darrere també en vénen molts més amb el mateix sentiment (tot i que el Barça B s’estigui quedant més pelat que un os de pollastre entre una manada de llops afamats). Per un altre cantó trobem el preu, que també és factor important. Cesc Fàbregas ronda els 45 milions d’euros. Uns diners que vindrien molt bé per reforçar alguna altra posició del camp, com el centre de la defensa o la davantera, on cal omplir el fons d’armari.

D’altra banda cal pensar el que suposaria desfer-se d’un jugador amb la qualitat de Thiago i la seva mentalitat guanyadora. Amb això no vull dir que sigui millor que el d’Arenys, ni molt menys, però sí que em grinyola una mica l’excusa que el fitxatge de Cesc és per tenir un recanvi per a Xavi, quan els dos jugadors són com un ou i una castanya. De fet, fa un temps ja vaig fer una reflexió sobre el futur relleu de Xavi que podeu llegir aquí.
Si ho mirem des d’un altre angle, veiem dos possibles problemes. El primer és que Cesc passaria de ser capità i titular indiscutible en un dels millors equips d’Europa, per passar a ser qui sap què a Can Barça. I si se’l veia afectat amb la seva suplència a la selecció espanyola, com no hauria d’estar-ho al que suposadament és el club de la seva vida? Perquè estem tots molt enganyats si creiem que Fàbregas vindrà aquí a fer el mateix paper que fa a Anglaterra. I el segon problema són les lesions constants que té i ha tingut el jugador català durant tot aquest temps com a professional.

Tot i ser jove, en Cesc és un jugador molt experimentat i amb una trajectòria més o menys llarga tan sols tacada per l’absència de títols a nivell de club. En canvi, Thiago tot just comença, com aquell que diu, i ve amb molta força. Se l’ha jutjat molt sobre si seria un problema dins el vestidor o si és molt egocèntric, però no m’agradaria que es cometés el mateix error que amb Giovanni Dos Santos, un jugador al qual se’l va matar abans no pogués demostrar alguna cosa.

Realment és molt probable que Thiago no sigui el jugador que en un futur, i la paraula futur és important, faci el paper de Xavi, però de ben segur que si es queda serà un jugador molt important dins del club per la seva gran qualitat tècnica. Una qualitat que probablement també aportaria Cesc, però tornem al debat de sempre: si tenim una peça molt bona a casa, per què hem de pagar un preu excessivament alt a casa aliena? Cesc va marxar i ara és de l’Arsenal. Thiago s’ha quedat tot i les pressions que ha tingut al seu voltant (com les del seu pare). No mereix això un vot de confiança? Potser Cesc no és el fill pròdig que tothom creu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada