Estrena a casa i primera victòria (2-1)

Podeu llegir la crònica de l'Europa 2-1 Rubí, fent click en aquest enllaç:

L’estrena de l’Europa al Nou Sardenya ha començat tal i com va acabar la temporada passada, amb treball i bon joc.

Delmàs embotit entre dos jugadors rivals // CARLES GARCIA
La Vila de Gràcia tenia moltes ganes de futbol desprès del nivell mostrat pel conjunt escapulat la temporada passada i l’equip no ha decepcionat en cap moment. Durant els primers sis minuts de joc, cada equip ha disposat de fins a dues arribades a l’àrea contrària, però a poc a poc el conjunt local s’ha anat imposant sobre el terreny de joc per tal de brindar una victòria a la seva afició. Al minut 17, Valderas materialitzava aquesta superioritat en una ocasió molt clara de gol, en rematar una pilota de cap totalment sol davant de Suriñach, que ha estat prou hàbil com per aturar la trajectòria matadora de l’esfèric. Cinc minuts més tard ha estat Peque l’encarregat d’encarar el porter del conjunt vallesà en una acció de contraatac on no s’ha acabat de creure la llei de l’avantatge que el col·legiat li havia concedit, i ha acabat xutant al cos del porter.
Però tot i que el gol no arribava, els de Pedro Dólera no han desistit d’atacar i a la mitja hora de joc Javi Lara s’ha inventat una jugada magnífica a l’interior de l’àrea en desfer-se de dos defenses rivals gràcies a un gir sobre si mateix que li ha permès trobar l’espai perfecte per encetar el marcador. A partir de llavors, el Rubí ha despertat i ha sortit una mica més a l’atac, cosa que ha afavorit l’obertura del partit, que s’ha convertit pràcticament en un anar i venir durant els darrers deu minuts en què el Rubí ha desaprofitat la seva ocasió més clara després que un regal de la defensa europeista per Montoro servís per habilitar Raúl, que no ha estat prou llest com per definir davant el porter Rafa Leva.

A la segona meitat, els dos equips han sortit a buscar el gol i la balança s’ha decantat del cantó local. En una jugada a pilota aturada que ha servit Javi Lara directament al cap d’Alberto, l’esfèric ha acabat al fons de la porteria de Suriñach i el 2-0 ha pujat al marcador. Amb la diferència de dos gols al marcador, els homes d’Alberto Fernández ja no hi tenien res a perdre i no han deixat de mossegar fins que Rafa Leva ha comès un penal al minut 77, que Galisteo s’encarregaria d’anotar per escurçar distàncies i fer patir el Nou Sardenya. Durant els darrers minuts, l’intensitat dels vallesans ha estat altíssima, però l’Europa s’ha sabut mantenir ferm al darrere i ha fet fugir aviat els nervis per acabar certificant la primera victòria de la temporada, tot i haver de demanar l’hora durant els cinc minuts de temps afegit davant un Rubí que ha anat de menys a més i ha deixat una bona carta de presentació.

La fitxa del partit
  • Europa: Rafa Leva, Aitor Olmo, Alberto, Cano, Pociello; Iván Álvarez, Javi Lara (Rubén Salvador, 83′), Valderas; Delmàs (Rovira, 63′), Peque, Segalés (Gatell, 70′).
  • Rubí: Suriñach, Javi González, Ortega, Pedro, Dot; Juan Carlos (Sergi Díaz, 75′), Medina, Roger (Batanero, 53′); Montoro, Galisteo, Raúl (Toni, 53′).
  • Àrbitre: Garcia Rosel. Ha amonestat amb targeta groga els locals Rafa Leva, Pociello, Javi Lara, Peque, Segalés i Gatell i els visitants Dot, Roger i Medina.
  • Gols: 1-0, Javi Lara (30′); 2-0, Alberto (50′); 2-1, Galisteo (77′).
  • Incidències: S’ha respectat un minut de silenci abans de l’inici del partit en memòria dels socis Josep Brosa i Andreu Martínez. 1.080 espectadors al Nou Sardenya.