diumenge, 18 de setembre del 2011

Victòria de líder a la Vila de Gràcia (2-1)

Podeu llegir la crònica de l'Europa 2-1 Prat, fent click en aquest enllaç:

L’Europa signa una victòria de mèrit i molt treballada davant d’un Prat molt lluitador i que ha fet vàlid l’abonament al patiment que tenen tots els habituals del Nou Sardenya.

Delmàs ha capitanejat un cop més el conjunt escapulat // CARLES GARCIA
La primera prova de foc pel CE Europa davant un dels rivals forts de la categoria s’ha saldat amb victòria. El Prat, que havia aconseguit sumar 5 punts durant les tres primeres jornades jugant contra rivals cridats a estar a dalt no ha estat capaç de mullar al fortí del carrer Sardenya tot i fer prou mèrits.

L’encontre entre graciencs i pratencs ja es preveia molt disputat des de la prèvia, i no ha decebut. El partit ha començat amb un joc de poder a poder que ha anat canviant de tendència a mesura que avançaven els minuts.

La primera ocasió de perill de la tarda ha estat del conjunt visitant al minut 5 amb una internada de Ferran al cor de l’àrea en la que ha aconseguit desfer-se de Rafa Leva amb un moviment de cintura però amb el que no ha aconseguit obrir la llauna gràcies a un Valderas molt atent que ha refusat la pilota sobre la línia de gol.

La pressió dels homes d’Agustín Vacas era molt intensa i a l’Europa li costava drenar jugades per terra. Als 13 minuts de joc Ignacio ha servit una falta cap a l’interior de l’àrea rival que altre cop ha refusat Valderas, aquest cop amb unes mans que el col·legiat no ha vist o ha considerat involuntàries. Poc a poc, el conjunt local ha anat guanyant presència sobre el terreny de joc gràcies a la gran intensitat que els escapulats ha anat imposant i que s’ha vist recompensada al minut 26 amb una gran jugada del capità Delmàs que ha acabat centrant la pilota al segon pal, on Javi Lara l’esperava per afusellar de cap el porter Toni.

Amb l’1-0 al marcador el Prat no ha volgut abandonar per la importància dels punts en un desplaçament d’aquestes característiques i ho ha seguit intentant. L’ocasió més clara l’ha tingut Ferran al minut 32 després d’un regal del local Ivan Álvarez que ha hagut d’esmerar el porter Rafa Leva. Però el domini altern del partit s’ha tornat a notar després d’uns minuts d’inquietud i desencert per part dels dos conjunts que han acabat cedint el control als homes de Pedro Dólera que durant els darrers 5 minuts de la primera meitat han cercat el gol amb insistència però sense premi.

A la segona part la tònica del partit ha estat la mateixa que a la primera, amb força accions ofensives per part d’ambdós conjunts que acabaven coartades per les defenses i tot feia pensar que en qualsevol moment un dels dos equips podria marcar en una jugada de pilota aturada. I així ha estat quan al minut 65 el defensa europeísta Alberto ha fet caure Matamala dins l’àrea i l’àrbitre ha assenyalat un penal que Larios ha transformat enganyant Rafa Leva.

La reacció dels locals ha estat immediata  i tant sols dos minuts més tard Peque estava a punt d’encarar el porter Toni quan Sierra l’ha fet caure amb una entrada des del darrere que el col·legiat ha amonestat amb targeta groga, la segona pel defensa pratenc,  que l’enviava directament a les dutxes.

Amb més de 20 minuts pel davant, el conjunt escapulat amb superioritat numèrica i empentat per la força de la seva afició no ha deixat d’assetjar l’àrea rival. Tant les nombroses faltes i la tensió que generaven com el bon posicionament de la defensa visitant feien pensar als aficionats locals que s’escaparien dos punts tot i el domini gracienc fins que al minut 87 Fernando ha fet caure Rovira dins l’àrea que s’escapava des del lateral cap a barraca i també ha vist la seva segona groga. L’encarregat de llançar i transformar el penal ha estat el golejador Javi Lara que ha fet embogir tot l’estadi i que ha defensat com un més durant els darrers minuts de partits, tensos i carregats de patiment com comença a ser habitual al Nou Sardenya.

Al final, victòria de molt mèrit per un Europa que aquesta nit dormirà com a líder en solitàri a l’espera del que facin demà Espanyol B i Pobla de Mafumet.

La fitxa del partit
  • CE Europa: Rafa Leva; Aitor Olmo, Alberto, Cano, Pociello; Iván Álvarez, Javi Lara, Valderas (Guzmán, 85′); Delmàs, Peque (Eric Blasco, 90′), Segalés (Rovira, 74′).
  • AE Prat: Toni; Sierra, Víctor Duran, Murillo, Larios; Fran, Fernando; Ferran (Blas, 85′), Ignacio (Matamala, 62′), Jaime (Ernest, 69′), Charly.
  • Àrbitre: Castaño Coso. Ha amonestat amb targeta groga els locals Alberto i Peque, i els visitants Toni, Ignacio, Charly, Jaime i Blas, i amb doble groga Sierra i Fernando.
  • Gols: 1-0, Javi Lara (26′); 1-1 Larios (p) (65′); 2-1 Javi Lara (p) (87′).
  • Incidències: 750 espectadors al Nou Sardenya.