dilluns, 26 de setembre del 2011

L’Europa menys brillant es retroba amb la victòria (1-0)

Podeu llegir la crònica de l'Europa 1-0 Cornellà, fent click en aquest enllaç:

L'Europa menys brillant es retroba amb la victòria (1-0)

El conjunt gracienc segueix fent del Nou Sardenya un fortí i ha tornat a sumar els 3 punts en joc gràcies a un gol dubtós de Parres al minut 84.

Cebri ha tornat a trepitjar els terrenys de joc cinc mesos després // CARLES GARCIA

El partit d’aquesta tarda al Nou Sardenya enfrontava dos rivals d’altura dels que se n’esperava un partit molt vertical amb nombroses ocasions que al final s’han quedat al desig de la prèvia.

Durant els primers minuts de joc semblava que el joc seria intens i disputat a la Vila de Gràcia sense un dominador clar i al minut 3 el Cornellà ja ha tingut la primera ocasió de perill en una jugada estranya dins l’àrea local que s’ha generat a partir d’un mal refús defensiu i que cap davanter no ha sabut rematar.

El plantejament dels dos conjunts semblava basar-se en sorprendre el rival amb jugades ràpides que buscaven la darrera passada a l’espai. Una fórmula que li ha funcionat a un Cornellà que poc a poc ha començat a dominar el joc. Al minut 16 els verds han tornat a desaprofitar una ocasió similar a la primera que havien tingut, aquest cop a la sortida d’un córner. Tres minuts després ha estat l’Europa el que ha tingut l’ocasió, l’única de la primera meitat. Una passada de Valderas cap a Segalés que el davanter centre ha enviat als núvols amb un xut precipitat.

Amb el pas dels minuts el domini del conjunt de Jordi Roger ha obligat els escapulats a ser més agressius al centre del camp per tal d’evitar majors errades a la línia defensiva, que patia cada vegada que els davanters del Cornellà s’hi acostaven. Això ha fet que es través el joc i que el partit es quedés sense més ocasions de gol durant la primera meitat.

A la represa els homes de Pedro Dólera s’han endut un regal del cel quan Segalés ha estat derribat per Edgar al límit de l’àrea quan es disposava a encara el porter José i els del Baix Llobregat s’han quedat amb 10 homes quan tant sols corria el minut 48 de partit.

Això ha suposat un respir per l’Europa que ha aconseguit crear una mica més de joc ofensiu que a la primera meitat, tot i que amb el mateix encert nul a l’hora de xutar a porta. El Cornellà s’ha sabut recol·locar molt de pressa amb l’entrada de Franco al terreny de joc i no s’ha rendit a l’hora de seguir cercant el gol per endur-se tres punts vitals per la lluita pel Play Off.

Però tot i la superioritat numèrica el conjunt europeista no ha aconseguit penetrar amb èxit la defensa verda, molt ben plantada durant els 90 minuts. Al minut 75 de partit el Nou Sardenya s’ha hagut de posar dempeus per celebrar que Cebri tornava a trepitjar els terrenys de joc cinc mesos després de la lesió que va patir la temporada passada. La seva entrada al camp ha suposat una petita revolució i la intensitat ha tornat a incrementar durant la recta final de partit en que s’han tornat a equilibrar els homes sobre la gespa per doble targeta groga al local Iván Álvarez al minut 83. Un minut més tard, però, en una jugada dubtosa Parres ha aprofitat un xut desviat de Peque per caçar la pilota i enfonsar-la al fons de la xarxa de la porteria de José per donar la victòria al seu equip.

Amb l’1-0 la tensió ha augmentat tant sobre el terreny de joc com a les banquetes, i tot i el gran esforç que ha fet el conjunt de Cornellà el marcador ja no s’ha mogut més.

La fitxa del partit
  • CE Europa: Rafa Leva; Aitor Olmo, Alberto, Cano, Pociello; Iván Álvarez, Javi Lara, Valderas (Parres, 71′); Delmàs (Rovira, 71′), Peque i Segalés (Cebri, 75′).
  • UE Cornellà: José; Edgar, Martí (Martí, 86′), Valentín, Israel; Didi (Franco, 56′), Xavi Moro (David, 64′), Luis, Puerto; Enric, Boris.
  • Àrbitre: Ávalos Martos. Ha amonestat amb targeta groga els locals Alberto, Delmàs i Cebi i els visitants Israel, Didi i Luís. A més a més ha expulsat per doble targeta groga el local Iván Álvarez i per vermella directa el visitant Edgar.
  • Gols: 1-0, Parres (84′).
  • Incidències: 600 espectadors al Nou Sardenya.

Les frases a la sala de premsa
Pedro Dólera: “Amb el gol ha vingut l’alliberació i hem estat molt intensos fins el final”; “Cebri s’ho ha currat entrenant matí, tarda i nit durant tot l’estiu”

Jordi Roger: “No m’excuso en l’àrbitre, ens han guanyat per un xut”; “Nosaltres hem pogut guanyar el partit tant amb 11 com amb 10, però hem perdut. És futbol”.