dimarts, 20 de setembre del 2011

ExCESCpcional

Podeu llegir 'O el jugador o la pilota', el meu espai d'opinió setmanal a LaJornada.cat, fent click en aquest enllaç:

ExCESCpcional

“La posició de Cesc no existeix al Barça”. Amb aquesta afirmació com a bandera un servidor va estar criticant la intenció del club blaugrana per incorporar a Fàbregas a la plantilla del primer equip durant tota la temporada passada. Però diuen que de savis és rectificar, i tot i que no anava mal encaminat quan deia que la posició del d’Arenys no existia al conjunt de Pep Guardiola, sembla que això ha esdevingut una virtut pel joc de l’equip, que ha vist com han crescut les seves possibilitats a cada partit.

Va marxar, va renovar amb l’Arsenal i després va dir que volia tornar perquè el seu somni era jugar al Barça, però ni amb aquestes hem hagut de deixar de menjar-nos les nostres paraules tots els que n’érem detractors. Des del primer dia, Cesc Fàbregas ha demostrat conviure en plena harmonia amb l’estrella blaugrana, Leo Messi, i això li ha aplanat molt el camí. Crea joc, fa passades i marca, movent-se per on li dóna la gana mentre les vendes de la seva samarreta augmenten al mateix ritme que el seu palmarès golejador.

Potser és que en Cesc no ha vingut per ser el recanvi de ningú, i el que està fent és ser una peça més de l’engranatge blaugrana que fins fa quatre dies semblava complert i sense espai per cap modificació. Tot just acaba de començar la temporada però cada partit que passa crec amb més força que aquest jugador pot marcar realment una època a Can Barça i que tractarà d’allargar durant uns quants anys més l’hegemonia culer a la Lliga BBVA i a Europa, on de moment no té qui l’aturi, ni tant sols les grans fortunes emergents o les ja consolidades.

També és cert, que “una sola flor no fa primavera”, però si la unió que sempre han destacat els més entesos es manté dins el grup i no hi ha cap daltabaix les suposades “panxes plenes” no haurien de tenir fons perquè no hi ha res millor que jugar entre amics. I sembla que l’amic Cesc farà molt de bo per les vaques sagrades d’aquest equip. En especial per l’astre argentí, i els “mosquetweets” que deien ahir al Crackòvia. Com diu l’himne “Tots units fem força” i si el grup està ben junt segur que sortirà endavant de qualsevol crítica o suposat mal moment, existeixi o no. Serà que la peça de Fàbregas pot aconseguir que el rellotge blaugrana marqui durant molt temps l’hora de guanyar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada