diumenge, 3 de febrer del 2013

Cano guanya la partida al Vilassar (1-0)

Podeu llegir la crònica de l'Europa 1-0 Vilassar de Mar, a lajornada.cat

L’Europa ha superat el Vilassar de Mar, després de 12 anys, amb un gol de murri que ha aconseguit transformar Cano gràcies al refús d’un penal aturat per Imanol

La pressió al mig del camp ha restat poder ofensiu // CARLES GARCIA

El Vilassar de Mar es presentava aquest matí al Nou Sardenya amb l’objectiu de repetir el guió del partit d’anada i robar els sis punts als homes de Pedro Dólera en una gran temporada dels graciencs.

L’Europa, però, ferit per la derrota de diumenge passat a Sant Carles de la Ràpita no volia tornar a caure ni perdre la ratxa d’imbatibilitat al Nou Sardenya. Motius més que suficients per encarar el partit amb les ganes de seguir lluitant per ser a dalt a final de temporada.

Primera part: Partit dens

A diferència del que és costum a La Vila de Gràcia, el partit ha començat amb poca intensitat i claredat en el joc. Tal i com va passar a la primera volta al Xevi Ramon, els maresmencs han tractat d’encomanar a l’Europa el seu joc per tal de no deixar-los pensar amb claredat i aprofitar les ocasions de contraatac. Amb això, cap dels dos equips ha aconseguit dominar la pilota amb prou contundència com per fer una passa endavant i la primera acció de perill no ha arribat fins al minut 10. Ha estat dels locals, amb un remat de cap d’Óscar Muñoz que no trobat porteria.

Quatre minuts després, Guzman ha rebut la pilota al balcó de l’àrea i, després d’un control molt estètic amb el pit, ha fet un xut molt potent que ha marxat fora per ben poc. Javi Lara ha estat el següent en intentar-ho al minut 19, però aquest cop Imanol ha pogut aturar una pilota que no ha aconseguit sorprendre ningú. El Vilassar, molt ben situat al darrere, no posava les coses senzilles a un Europa que tractava d’encarar la defensa rival, sense èxit. Però al minut 31 s’ha produït la jugada clau del partit. Valderas ha trobat el forat per controlar la pilota dins l’àrea i Marc l’ha fet caure. Penal clar que Óscar Muñoz s’ha encarregat d’executar i fallar, perquè el porter maresmenc ha estat capaç d’endevinar la trajectòria de la pilota per refusar-la. Però quan un jugador està en gràcia ho demostra partit rere partit i Àlex Cano, ha estat el més llest de la classe per caçar la pilota i enfonsar-la a la xarxa.

Amb l’1-0 al marcador, el Vilassar ha estirat tímidament les línies per intentar sorprendre l’Europa, però no ha estat més que un miratge. A poc a poc, el partit s’ha tornat a serenar i ni uns ni altres han trobat la claredat en el joc. Tot i així, al minut 44 Uri podria haver empatat en un remat de cap que s’ha estavellat al pal i que ha acabat blocant Eloi.

Segona part: Migcapisme absolut

La represa ha començat amb el mateix ritme que el final de la primera, però a partir del minut 51 l’Europa semblava haver trobat l’espurna que li faltava i Diego ha pogut fer el segon en un xut creuat que ha marxat fora. Un minut més tard, Rovira ha rematat dins l’àrea una pilota centrada per León, però ha marxat fregant el pal i, segons després, Óscar Muñoz no ha pogut superar el porter Imanol en un xut forçat del davanter local.

Passada aquesta envestida gracienca, el partit s’ha calmat una altra vegada i la pressió d’ambdós conjunts al mig del camp ha fet impossible drenar jugades d’atac amb cara i ulls. L’Europa ha seguit dominant lleugerament el joc, però el control no ha estat suficient per converir-lo en ocasions perilloses. De fet, ha estat el Vilassar qui ha pogut empatar en el seu únic atemptat a la porteria d’Eloi. Al minut 82, Uri Martin ha rematat de cap dins l’àrea però la pilota ha acabat fora.

Al final, victòria per la mínima de l’Europa que ha demostrat que també sap guanyar en partits travats en els que els petits detalls són els que acaben decantant la balança cap a un o altre costat.

La fitxa del partit

• CE Europa: Eloi, Aitor Torres, Víctor Duran, Cano, León, Javi Lara (Alberto, 88′), Valderas, Guzman, Rovira (Camacho, 76′), Óscar Muñoz (Epitié, 69′) i Diego.
  • UE Vilassar de Mar: Imanol, Adri, Uri, Barry, Marc, Navarro (Uri Martin, 70′), Edu, Urbano (Aitor, 13′), Àlex, Youssef i Luque (Quim Solano, 50′).
  • Àrbitre: Robas Bondia (Baix Llobregat). Ha ensenyat targeta groga als locals Valderas, Cano, Óscar Muñoz, Diego i Aitor Torres i als visitants Quim Solano i Marc.
  • Gols: 1-0, Cano (32′).
  • Incidències: 800 espectadors al Nou Sardenya