Ni el millor visitant aconsegueix fer caure el feu gracienc (2-1)

Podeu llegir la crònica de l'Europa 2-1 Júpiter, a lajornada.cat

El Júpiter ha plantat cara al plantejament de Pedro Dólera i ha tractat de tu a tu a uns jugadors de l’Europa que han hagut de treballar molt dur per endur-se el derbi municipal

Velillas ha estat una amenaça constant en les faltes directes // CARLES GARCIA

Jugadors d’Europa i Júpiter arribaven aquest matí a un dels derbis més esperats pels habituals del Nou Sardenya vivint en dos planetes totalment diferents, però coneixedors de la dificultat d’enfrontar un partit d’aquestes característiques.

Els graciencs, tercers a la classificació i enganxats a l’estela d’Olot i Cornellà volien mantenir la pistonada i seguir avançant amb pas ferm cap a un final de temporada somniat. Els de La Verneda, amb la mirada fixada a la zona baixa, volien aprofitar un partit de màxima igualtat mental per fer un salt important i fer caure el feu europeista per primer cop aquesta campanya.

Primera part: Derbi

El partit ha començat amb un ritme molt ràpid en la transició de la pilota i amb força més intensitat que un partit normal i corrent. L’essència del derbi s’ha manifestat sobre la gespa des del primer minut. Els locals han estat els primers en crear perill a la porteria contrària gràcies a una molt bona combinació ofensiva que ha acabat enxampant a Óscar Muñoz en posició avançada. La rèplica jupiterista no s’ha fet esperar i Elhadji ha pogut superar Rafa Leva en un u contra u molt clar, després d’una badada defensiva, però el porter escapulat s’ha erigit salvador per primer cop i ha refusat una pilota que, en segona instància, Velillas ha rematat directa al pal.

Amb el pas dels minuts, la pressió al centre del camp dels jugadors de l’Europa ha generat la superioritat necessària per anar a pel partit, però les pilotes visitants, buscant als dos puntes, han obligat als locals a tenir sempre un ull fixat en la defensa. El primer daltabaix per als graciencs ha arribat al minut 14, quan León ha marxat amb el pòmul i el nas fracturats i ha hagut de ser substituït per Alberto. Només dos minuts després el Júpiter ha fet el primer avís a pilota aturada. Velillas ha xutat a les mil meravelles però Rafa Leva ha aconseguit refusar i la pilota s’ha estavellat al pal.

Encara amb la por el cos, els de la Vila de Gràcia han seguit atacant la porteria defensada per Jaume Albert i, al minut 20, després d’una centrada de Rovira refusada per la defensa visitant, Cano ha aprotiat la pilota morta per batre el porter i fer pujar l’1-0 al marcador. El Júpiter hi ha tornat a insistir a pilota aturada amb un nou xutàs de Velillas que ha tornat a obligar a Rafa Leva a volar per salvar el seu equip. El nivell i el ritme de joc s’han mantingut durant tota la primera meitat, però no ha estat fins al minut 43 que Guzman ha tingut la darrera ocasió de la primera meitat, amb un xut potent que ha marxat alt.

Segona part: Més derbi

A la represa, res no ha canviat i la dinàmica del partit s’ha mantingut fidel a la dels primers quaranta-cinc minuts. El Júpiter, coneixedor de la perillositat dels escapulats, ha volgut posar punt i final al patiment d’anar pel darrere al marcador i, aquest cop sí, Velillas ha foradat la xarxa de la porteria local amb una falta directa llançada a la perfecció al minut 50.

Amb l’1-1, els jugadors de l’Europa han hagut de començar de zero i enfrontar-se a una situació difícil de tirar endavant. Amb un Cano tan concentrat com de costum, Camacho lluitant per totes les pilotes i un mig del camp amb molt d’ofici, els de Pedro Dólera han tornat a dominar la pilota i a plantar cara a un rival extramotivat. Però aquesta temporada, els escapulats s’ha proposat no deixar-se espantar i, al minut 66, Rovira ha fet una centrada de llibre des de la banda dreta, que Camacho ha rematat al segon pal per tornar a avançar el seu equip i obligar al Júpiter a posar més carn a la graella.

Al minut 72, Masa s’ha desmarcat en un córner i ha aconseguit rematar la pilota a plaer, pero el seu tir ha marxat massa desviat. Només un minut després, els locals han volgut tancar el partit en una falta servida per Javi Lara, però el remat de Víctor Duran ha topat de ple amb la seguretat del porter Jaume Albert.

Als minuts finals, el Júpiter s’ha crescut considerablement i ha tingut als graciencs contra les cordes, però la falta de punteria, la bona col·locació defensiva i les aturades providencials de Rafa Leva han impedit que l’empat pugés al marcador. Al final, victòria local en un partit molt disputat entre dos vells coneguts que han ofert un molt bon espectacle a tots els espectadors del Nou Sardenya.

La fitxa del partit

• CE Europa: Rafa Leva, Édgar, Víctor Duran, Cano, León (Alberto, 14′), Valderas, Javi Lara, Guzman, Camacho, Rovira (Diego, 87′) i Óscar Muñoz (Epitié, 70′)
  • CE Júpiter: Jaume Albert, Mechi (Toni, 89′), Masa, Poche, Santolaya, Elhadji, Romo, Israel, Oriol (Peter, 77′), Velillas i Chinchilla (Xavi Valls, 87′)
  • Àrbitre: Caballero León (Barcelona). Ha ensenyat targeta groga als locals Javi Lara, Valderas i Cano i als visitants Mechi, Velillas, Chinchilla i Peter.
  • Gols: 1-0, Cano (20′); 1-1, Velillas (50′); 2-1, Camacho (66′)
  • Incidències: 800 espectadors al Nou Sardenya