dissabte, 25 de maig del 2013

El partit més esperat dels últims 12 anys

Podeu llegir la prèvia de l'Europa-Arandina, a laJornada.cat

El partit més esperat dels últims 12 anys

El Nou Sardenya obrirà les portes per rebre una arribada massiva de socis i simpatitzants que volen fer costat als homes de Pedro Dólera en el primer ‘play-off’ del club dels darrers dotze anys.

La Vila de Gràcia estarà bolcada amb el seu equip // DAVID GRAU
L’Europa necessita més que mai el suport de la Vila de Gràcia // DAVID GRAU


Feia molts anys que Gràcia esperava aquest moment, i és que han passat dotze temporades des del darrer cop que els escapulats van tastar el sabor d’un play-off. Aquella vegada el format era el d’una lligueta de quatre equips en la qual el conjunt, llavors dirigit per Juan Moscoso, va acabar en tercera posició.

Ara, amb un equip totalment renovat i Pedro Dólera al capdavant, els jugadors europeistes esperen mantenir viva la flama de l’ascens. Al seu costat hi haurà una afició que ja té el que desitjava i que ara té la missió de donar ales a un equip que ha fet història en una temporada per emmarcar, però que pot ser encara més gran si supera la fita del play-off que comença diumenge.

Futbolísticament, la plantilla gracienca arriba a la promoció després de perdre pistonada en els partits jugats a casa, però plantant cara fins al darrer minut davant rivals que no han posat les coses senzilles en un tram final de temporada d’infart. L’empat a zero davant el Palamós va quedar amagat rere l’alegria de la classificació matemàtica per disputar els partits de post-temporada, però l’equip va reaccionar guanyant a Balaguer entre setmana, en un estadi on feia 10 anys que els europeistes no hi aconseguien una victòria. La possibilitat de ser campions de lliga es va començar a esvair després d’un dolorós empat a 2 davant el Vic. Un partit que, d’altra banda, va servir per demostrar la força i les ganes d’un equip que no es rendeix mai, que va aconseguir l’empat amb 9 jugadors sobre el terreny de joc i un fals porter. Les mateixes ganes que van permetre als homes de Dólera fer caure l’Olot a domicili i convertir-se així en l’únic equip capaç de prendre els 6 punts als que, una setmana més tard, serien campions de lliga. La derrota per 1-2 la darrera jornada davant la Pobla de Mafumet va ser totalment intranscendent per culpa de la victòria del Cornellà davant el Vilafranca i l’empat de l’Olot a La Devesa.

El rival de l’equip català, l’Arandina, que viatjarà fins a Gràcia amb els 18 jugadors disponibles, destaca sobre el paper per la seva eficàcia defensiva, ja que ha encaixat tan sols 22 gols -3 menys que l’Europa-. A més a més, el conjunt castellà ha aconseguit anotar un total de 66 gols -11 més que els graciencs-, en un grup, això sí, en què la permanència ha estat molt més barata que al dels locals (32 punts de l’UD Santa Marta de Tormes, vers els 40 de la Muntanyesa). Com a dada a destacar també cal dir que al grup castellà-lleonès hi ha hagut una escletxa de deu punts de diferència entre l’onzè i el dotzè classificat, uns números que no es poden apreciar al grup de Catalunya, a priori molt més fort.

Però tot i la diferència que pugui existir entre les dues lligues, el que és innegable és el bon moment de forma del conjunt d’Aranda de Duero, ja que en els darrers 10 partits només ha deixat de guanyar en dues ocasions, amb 20 gols a favor i tan sols 5 en contra. Unes dades que fan pensar que el partit es pot decantar per qui sigui més fort físicament, mental i defensiva.


El Nou Sardenya, fins a la bandera


Per a un esdeveniment tan especial i esperat pel club gracienc un dels factors més importants és el d’animar l’àmplia (i amagada) afició escapulada per fer costat a un equip que mereix sentir-se recolzat després de fer de l’estadi un fortí quasi inexpugnable. Per això, l’entitat ha preparat preus especials per a l’ocasió. Els socis entraran de forma gratuïta i el preu de l’entrada general serà de 12€ (amb entrada de franc al nens i nenes menors de 15 anys). A més a més, els socis podran retirar entrades anticipades a 6€ per a tercers, la mateixa oferta de què disposen les penyes del club i les entitats de Gràcia. La resposta de la societat europeista i gracienca no s’ha fet esperar i, segons el club, ja s’han venut més de 1.300 entrades. Unes dades que fan pensar que l’estadi batrà pràcticament amb total seguretat el rècord d’assistència de la temporada i dels últims anys.

A més a més, les entitats de cultura popular de Gràcia han difós un vídeo de suport a l’equip en el qual asseguren la seva presència a l’estadi per viure el que ha de ser l’inici del camí cap a la Segona B.


Patrocinador especial


Per si el suport de la massa social gracienca no fos suficient, l’Europa ha aconseguit també tancar un acord de patrocini a la samarreta per a tots els partits de la promoció d’ascens. Moray Fish, una empresa relacionada amb la comercialització de peix i marisc frescos, de la qual n’és director general el soci protector del club Miquel López, lluirà el seu logotip a la samarreta escapulada.


Socis ambiciosos

Les penyes han mostrat el seu suport a l'equip
Les penyes han mostrat el seu suport a l’equip


Després d’una temporada de somni, els socis de l’Europa encara en volen més i desitgen culminar l’any amb l’ascens a Segona B. Per això les penyes Agrupació Europeista, Grup Europeista Pep Rovira, Caliu Gracienc, Torcida Escapulada i el grup Arrels Europeistes han escrit un manifest conjunt ressaltant l’orgull que senten de formar part d’aquest club i les ganes que tenen de celebrar la consecució d’una categoria superior la temporada que es compleixen 50 anys del darrer ascens de l’Europa a la Segona Divisió estatal.


Fitxa tècnica (Alineacions probables)

  • CE Europa: Rafa Leva; Édgar, Víctor Duran, Cano, León; Valderas, Guzmán, Javi Lara; Diego, Óscar Muñoz i Rovira.
  • Arandina CF: Juanjo; Dela, Gabi, Peralta, Cristian; Niche, Yeyo, Durantez, Mato; Gustavo i Airton.
  • Àrbitre: Daniel David Baiges Dones (Aragó)
  • Hora: Diumenge 26 de maig. 18.00h. Mpal. Nou Sardenya (Vila de Gràcia)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada