diumenge, 5 de maig del 2013

Moral de Segona B (2-2)

Podeu llegir la crònica de l'Europa 2-2 Vic, a laJornada.cat

Europa i Vic han empatat en un partit molt estrany marcat per les expulsions de Víctor Duran i el porter Eloi a la segona meitat. Un handicap que no ha fet minvar als escapulats, que avancen amb pas ferm per afrontar l’esperada cita del Play Off.

L'Europa ha tornat a demostrar que és una pinya i que no es rendeix mai // ÁLEX GALLARDO (Arxiu)
L’Europa ha tornat a demostrar que és una pinya i que no es rendeix mai // ÁLEX GALLARDO (Arxiu)

L’Europa del Play Off ha tornat aquest matí al Nou Sardenya per mantenir el pols amb Olot i Cornellà a la recerca de la millor classificació possible a final de temporada.

Amb el preu de les entrades abaratit, l’afició ha escoltat la crida del club i ha tornat a aparèixer a l’estadi per donar suport al seu equip. Al davant, però, hi havia un Vic que es juga la permanència i que no pot despistar-se si no vol acabar perdent la categoria a final de temporada.

Primera part: Pressió vigatana

El partit no ha brillat per la seva intensitat en els primers compassos de joc amb un Vic que pressionava molt amunt però que no ha aconseguit robar la pilota al conjunt local. Al minut 8, Delmàs ha servit una falta des de la zona de tres quarts que Cano ha aconseguit rematar per sorpresa de la defensa vigatana, però la bola s’ha estavellat al travesser. A partir d’aquesta acció el partit ha començat a animar-se i ha guanyat en ritme.

Tot i aquest augment de la velocitat de joc, el conjunt de Dani Juvany ha mantingut la seva pressió i ha complicat la sortida de pilota a un Europa al que li ha costat trobar solucions per desenvolupar el seu joc habitual. Al minut 20 el Vic podria haver-se avançat en el seu primer remat a porteria. Pol Coll ha recuperat una pilota a la frontal de l’àrea que Édgar ha acabat enviant a córner. Un córner que Marcel Verdaguer ha pogut rematar a boca de canó però que Eloi ha aconseguit blocar sense problemes.

Els minuts han seguit passant sense gaire història amb un futbol molt directe i poc clar de dos conjunts que només han creat perill a pilota aturada. Al minut 32 el Vic ha fet entendre al Nou Sardenya el per què d’aquesta proposta quan Albert Soler s’ha inventat una rosca fantàstica des de la zona de tres quarts que li ha servit per enviar directament a l’escaire una falta que semblava inofensiva. Amb el 0-1 al marcador, la situació del partit no ha variat gaire i els escapulats han seguit sense trobar solucions davant un Vic molt ben posicionat que ha fet els deures durant tota la primera meitat.

Segona part: Domini gracienc i expulsions

A la represa Pedro Dólera ha volgut canviar el dibuix del seu equip per donar més mobilitat als homes de dalt i ha fet entrar Óscar Muñoz i Camacho. Al minut 48, després d’una pilota penjada a l’interior de l’àrea, l’Europa ha aconseguit crear el perill que li ha faltat a la primera meitat i Epitié ha enfonsat la pilota al fons de la xarxa. Un gol, però, que ha estat anul·lat per posició antireglamentària del davanter local.

Els graciencs, que han fet una passa endavant, s’han ressituat sobre el terreny de joc per fer-se amb el control del partit davant un Vic sorprès. Amb la pilota en possessió quasi exclusiva i les ganes renovades després de quinze minuts de pausa ha arribat l’hora d’empatar el partit. Roberto Camacho, reaparegut de la seva lesió, s’ha colat a l’interior de l’àrea gran i, després de fer un control, ha fet un xut creuat que Buetas no ha aconseguit aturar i que ha fet saltar d’alegria tot l’estadi. Amb l’1-1 l’Europa ha volgut seguir avançant metres amb la pilota als peus, però el Vic s’ha mantingut fidel al seu joc i no ha posat les coses senzilles. Però aquesta temporada l’equip de Gràcia és diferent i quan juga bé s’agrada i li surten les coses. Tot i així, de vegades hi ha pedres en el camí i la sort dels locals ha minvat al minut 72 quan Víctor Duran ha vist la segona targeta groga i ha deixat l’Europa amb 10 homes a mitja remuntada.

Amb aquesta nova situació de partit, el Vic s’ha crescut i ha provat de fer mal en jugades de contraatac mentre el conjunt gracienc persistia en la seva pressió ofensiva. Al minut 75, Óscar Muñoz i Epitié s’han marcat una paret molt aplaudida des de tribuna que no ha trobat fortuna en la passada final. Epitié s’ha vist pressionat per Carrascal i ha errat enviant una pilota massa tova cap al seu company, que ni l’ha olorat.

Al minut 81 ha arribat la jugada fatídica del partit. Eloi ha fet caure un davanter rival dins l’àrea quan l’encarava i ha vist la targeta vermella directa. Amb els tres canvis esgotats Epitié ha hagut de fer de porter i tot i encertar la trajectòria de la pilota no ha aconseguit aturar el míssil de Bernat, que ha servit per fer pujar l’1-2 al marcador.

L’Europa, amb 9 jugadors i un fals porter, ha seguit dominant el partit davant un Vic massa tou i que no s’ho ha cregut en cap moment i, al final, ha obtingut la seva recompensa. Després de desfer-se de fins a tres defensors rivals, Cano ha caigut a l’interior de l’àrea i el col·legiat ha assenyalat la pena màxima. Camacho, que no s’ha posat nerviós ha picat el penal magistralment i ha aconseguit empatar el partit.

Al final, tot i que els graciencs ho han intentat no han pogut donar la volta al marcador en un partit molt estrany i que deixa l’Europa tocat de cara a la visita a Olot la propera setmana, però amb la moral molt forta per encarar el Play Off.

La fitxa del partit

• CE Europa: Eloi; Édgar, Víctor Duran, Cano, Aitor Torres; Ivan Álvarez, Valderas (Camacho, 46′), Delmàs (Óscar Muñoz, 46′); Rovira, Epitié i Diego (Mañosa, 76′).
  • UE Vic: Adri Buetas; Carrascal, Jordi Pla, Marc Garcia (Berrocal, 54′), Héctor (Puigdesens, 67′); Maik Molist, Pol Coll (Alexis Sánchez, 87′), Albert Soler, Bernat Puig, Marcel Verdaguer i Pol Barnils.
  • Àrbitre: Congost Larrosa (Sabadell). Ha ensenyat targeta groga als locals Epitié i Ivan Álvarez i als visitants Héctor, Pol Coll, Jordi Pla i Alexis Sánchez. Al minut 72 ha expulsat el local Víctor Duran per doble targeta groga i al minut 80 al porter Eloi amb vermella directa.
  • Gols: 0-1, Albert Soler (32′); 1-1, Camacho (53′); 1-2, Bernat (81′); 2-2, Camacho (90+2′)
  • Incidències: 1.300 espectadors al Nou Sardenya