diumenge, 19 de maig del 2013

Tercers o Tercers (1-2)

Podeu llegir la crònica de l'Europa 1-2 Pobla de Mafumet, a laJornada.cat

L’Europa ha acabat la temporada regular en tercera posició després de caure per segona vegada al feu gracienc. La Pobla de Mafumet ha estat superior i s’ha endut tres punts per tancar la lliga amb una victòria

Després d'una temporada per emmarcar l'Europa lluitarà per l'ascens // CARLES GARCIA
Després d’una temporada per emmarcar l’Europa lluitarà per l’ascens // CARLES GARCIA

El Nou Sardenya ha tornat a obrir les portes als aficionats graciencs per gaudir d’una jornada adornada amb la història dels darrers campions de lliga i que també podria haver-ho estat si la carambola i el 7’41% de probabilitat de ser campions s’hagués complert.

El rival no era senzill. Tot i no jugar-se res, la Pobla de Mafumet ha demostrat ser un dels equips més sòlids de la categoria i s’ha presentat a la Vila de Gràcia amb l’objectiu de tancar la temporada amb el millor partit de futbol possible.

Primera part: Empenta poblenca

El partit ha començat amb un ritme de joc força baix i un grapat d’imprecisions que, per a res, donaven la sensació del partit gran que realment era. La fredor s’ha apoderat d’un partit que ha començat força feixuc i sense ocasions de gol. La primera del partit ha arribat al minut 8 en una acció de contraatac local que ha trobat Rovira a l’espai, però el davanter no ha aconseguit finalitzar amb encert i el seu xut ha marxat massa creuat.

Tot i el pas dels minuts, la dinàmica de joc s’ha mantingut sobre la gespa del Nou Sardenya fins que la Pobla ha decidit posar una marxa més i provar de sorprendre l’Europa. Una tàctica que ha funcionat gràcies a l’encert de Víctor Oribe. Al minut 32, el conjunt poblenc ha lligat una molt bona jugada de combinació col·lectiva que ha permès als visitants trobar Víctor Oribe, qui ha entrat dins l’àrea i ha batut Leva amb un xut creuat per fer el 0-1 i complicar les aspiracions dels graciencs, que veien com Olot i Cornellà guanyaven els seus respectius partits.

Amb el ritme de partit molt baix, l’Europa ha intentat sorprendre el seu rival com millor sap fer-ho: a pilota aturada. Al minut 42 Javi Lara ha provat de transformar un córner olímpic que s’ha estavellat a la creueta per desventura del conjunt escapulat i que no els ha permès superar una Pobla molt ben situada al darrere amb un gran desplegament físic.

Segona part: Sense temps per la intriga ni l’emoció

A la represa, l’Europa ha sortit a mossegar una mica més el rival. La reacció, que ja és habitual en les segones parts del conjunt de Pedro Dólera, no s’ha fet esperar i al minut 53 Romero ha tingut un mà a mà amb el porter visitant, però el seu remat ha trobat el cos del porter. Amb aquesta empenta els graciencs han seguit cercant les accions ofensives fins que al minut 67 Epitié ha rebut una passada a l’espai dins l’àrea que no ha volgut desaprofitar i que ha servit per fer pujar l’empat al marcador.

Amb l’1-1, l’afició també s’ha tornat a animar i el 2-2 de l’Olot a La Devesa encara feien somniar els més optimistes amb la segona posició, si els olotins rebien el tercer gol i l’Europa aconseguia donar la volta al marcador. Però quan un rival signa un gran partit defensivament no sol abaixar el ritme en cap moment i ni la força del conjunt escapulat a casa ha aconseguit superar la solidesa defensiva dels homes d’Ivan Moreno.

Al minut 80 ha arribat la sentència a les il·lusions escapulades. Víctor Oribe s’ha inventat un xut llunyà que ha sorprès tothom i que Rafa Leva no ha pogut aturar. L’alegria s’ha desfermat a la banqueta del filial grana mentre els locals se sabien tercers i sense opció d’aspirar a res més en una jornada que ja es preveia complicada des  de dilluns.

Al final, victòria merescuda per una Pobla que s’ha deixat la pell sobre el terreny de joc i que ha suposat la segona derrota que pateix l’Europa al Nou Sardenya aquesta temporada. Però tot i la derrota, sobre el camp i des de la graderia només han quedat aplaudiments per la millor temporada que ha signat l’Europa en els últims anys i que ha acabat amb rècord de punts i un Play Off que feia molts anys que s’esperava.

La fitxa del partit

• CE Europa: Rafa Leva; Édgar, Víctor Duran, Cano, León; Valderas, Javi Lara (Iván Álvarez, 82′), Guzmán, Romero (Delmàs, 54′), Epitié i Rovira.
  • CF Pobla de Mafumet: Alberto Varo, Aitor Casas, Juli, Fran Carbia (Marc Vernet, 90′), Alfons Serra, Víctor Oribe, Víctor Bertomeu, Èric Via, Toni Cunill, Joan Sabaté (Prince, 67′) i Abel Rita (Caco, 82′).
  • Àrbitre: Rodríguez Portolés (Sabadell). Ha ensenyat targeta groga al local Epitié i al visitant Alfons Serra.
  • Gols: 0-1, Víctor Oribe (32′); 1-1, Epitié (67′); 1-2, Víctor Oribe (80′)
  • Incidències: 1.100 espectadors al Nou Sardenya