diumenge, 26 de maig del 2013

No hi ha bona temporada sense una gran remuntada (0-1)

Podeu llegir la crònica de l'Europa 0-1 Arandina, a laJornada.cat

Els escapulats han caigut al Nou Sardenya amb un gol en pròpia porta i ara estan obligats a guanyar a Aranda de Duero. Rafa Leva ha evitat una derrota majúscula.

L'Europa haurà de seguir fent pinya per remuntar l'eliminatòria
L’Europa haurà de seguir fent pinya per remuntar l’eliminatòria

Després de dotze anys d’espera el Nou Sardenya s’ha tornat a omplir per viure una tarda de Play Off. L’estadi, pràcticament ple des de mitja hora abans de l’encontre, ha donat suport a un equip que ha aconseguit mobilitzar una bona part dels graciencs de cara a aquesta cita amb l’ascens.

Al davant, l’Arandina, tercer classificat del grup castellà-lleonès, s’ha presentat al Nou Sardenya amb tantes ganes com els locals per fer un bon paper en aquesta promoció d’ascens.

Primera part: Ritme i imprecisió

El partit ha començat amb un ritme de joc molt elevat i moltíssima intensitat, fruit dels nervis que suposa jugar un partit d’aquestes característiques. Això ha comportat molta imprecisió per part dels dos conjunts en els primers compassos del partit. Tanta, que l’Arandina ha sumat dues faltes en contra en els primers tres minuts d’encontre.

Al minut 10 Rafa Leva ha fet gala del ‘Zamora’ aconseguit aquesta temporada i ha salvat l’Europa del que podria haver estat el 0-1 amb una mà prodigiosa que l’ha permès desviar un xut d’Ayrton des de la frontal. Però la fortuna no s’ha volgut posar al costat dels escapulats i en la sortida del córner Àlex Cano ha rematat la pilota dins de la seva pròpia porteria, amb l’ajuda del pal esquerre, que ha deixat al porter local sense opcions.

Amb el 0-1, l’Arandina ha trobat la tranquil·litat en el seu joc mentre l’Europa ha vist com els nervis han començat a fer-se intensos, cosa que ha dificultat el control de la pilota. Però tot i així, els homes de Pedro Dólera han seguit avançant amb empenta camí a la porteria defensada per Juanjo, però quan un equip s’aboca en atac deixa espais i l’Arandina ho hauria pogut aprofitar de no ser per Rafa Leva.

Al minut 15, Mato ha rebut una pilota al mig del camp, fruit d’un contraatac molt ben muntat pel conjunt castellà que a punt ha estat de donar un ensurt al conjunt local, però Rafa Leva, molt atent en l’u contra u davant el darrer davanter visitant, ha salvat el seu equip amb una aturada de molt mèrit. Deu minuts més tard, s’ha tornat a repetir la mateixa situació de tensió dins l’àrea escapulada, però el porter gracienc ha tornat a salvar un u contra u davant Ayrton amb l’eficàcia que el caracteritza.

Però si un equip ha demostrat aquest any no fer-se petit aquest ha estat l’Europa i, tot i no aconseguir veure els espais,  els graciencs no han renunciat a intentar-ho. Rovira ha estat a punt d’aconseguir l’empat en una internada a l’àrea que no ha trobat porteria gràcies a la bona mà del porter Juanjo, que ha desviat a córner. Amb els córners i les faltes, precisament, és on l’Europa ha aconseguit crear més perill gràcies a l’estratègia, però la defensa de l’Arandina, molt ben col·locada sobre el terreny de joc, no hi ha donat opció.

Segona part: Remats amb el cor

A la represa l’Europa ha saltat al terreny de joc amb l’objectiu de tornar al seu públic tot el que li ha donat, buscant el gol des del primer instant de partit. L’Arandina, pel seu cantó, ha buscat el perill en les jugades de contraatac.

Al minut 55, en un nou intent del conjunt escapulat per empatar el partit,  Édgar ha vist Óscar Muñoz dins l’àrea i aquest ha aconseguit fer un remat de cap que ha acabat a les mans de Juanjo. La resposta dels visitants no s’ha fet esperar i Mato ha fet un xut potent des de la frontal que ha colpejat al pal.

Amb els nervis a flor de pell tant dins com fora de l’estadi i moltes faltes no assanyelades per part d’un col·legiat massa permissiu, tant per uns com per altres, els minuts han seguit avançant sense que l’Europa trobés el camí del gol. Pedro Dólera ha mogut fitxes i ha donat entrada a Epitié i Delmàs, que han aportat frescor i força a l’equip, però la defensa del conjunt castellà no ha donat opció a un Europa que s’ha vist superat i que ha jugat més amb el cor que amb el cap. Al minut 90, Cano ha aconseguit rematar una falta dins l’àrea, però la pilota ha acabat a les mans del porter visitant, quan mig estadi ja veia el gol fet.

Al final, derrota per 0-1 d’un Europa que no ha pogut desplegar el seu joc habitual davant un molt bon equip que ha sabut aprofitar el gol en pròpia porta per endur-se el primer partit de l’eliminatòria. El punt positiu per l’Europa ha estat la brillant actuació de Rafa Leva i els 3.550 aficionats que avui pràcticament han omplert el Nou Sardenya.

La fitxa del partit

• CE Europa: Rafa Leva; Édgar, Víctor Duran, Cano, León; Valderas, Guzmán, Javi Lara; Diego (Delmàs, 83′), Óscar Muñoz (Epitié, 70′) i Rovira.
  • Arandina CF: Juanjo; Dela, Gabi, Peralta, Cristian; Niche (Lobera, 64′), Yeyo (Adri, 87′), Durantez, Mato; Gustavo (Landáburu, 73′) i Ayrton
  • Àrbitre: Baiges Dones (Aragó). Ha ensenyat targeta groga als locals Édgar, Óscar Muñoz i Valderas i als visitants Niche i Mato.
  • Gols: 0-1, Cano -pp- (11′).
  • Incidències: 3.550 espectadors al Nou Sardenya