Aquest Europa no falla (4-0)

Podeu llegir la crònica de l'Europa 4-0 Vilafranca, a laJornada.cat

L’Europa ha superat el Vilafranca amb la golejada més àmplia de la temporada i segueix fent del Nou Sardenya un fortí que ja fa olor de ‘play-off’

Gràcia segueix sent un fortí // DAVID GRAU (Arxiu)

La matinal de divendres al Nou Sardenya enfrontava avui a Europa i Vilafranca, dos equips amb vides totalment paral·leles però amb ganes de veure’s amb l’objectiu complert a final de temporada.

Els locals segueixen a l’estela de l’Olot, després d’arrencar un bon empat a Figueres, que els mantenia en la segona posició, dos punts per sobre del Cornellà. Els visitants, amb el fantasma del descens en procés de desaparició, s’han presentat a la Vila de Gràcia amb l’objectiu de ser els primers a robar els tres punts del feu escapulat.

Primera part: gols i poc més

El partit ha començat amb el conjunt local dominant la possessió de la pilota i el tempo del partit, però sense prou eficàcia com per posar en perill a un Vilafranca que ha sortit molt ben posicionat sobre la gespa i que, des del principi, ha buscat sorprendre amb pilotes llargues cap als davanters.  El primer tir entre pals ha arribat al minut 7, amb un remat de cap molt tou de Valerio que no ha suposat cap problema per Rafa Leva.
La primera ocasió clara per l’Europa no ha estat fins al minut 23. Víctor Duran ha pujat a rematar un córner i ha aconseguit picar la pilota amb el cap, però Miguel Ramos s’ha lluit per treure-la sota pals. El conjunt gracienc ha seguit dominant la pilota, alhora que tractava d’evitar les jugades d’atac visitants i, al minut 33 Óscar Muñoz ha aprofitat una mala sortida de Miguel Ramos per fer-se amb el control de la pilota i, després de superar un defensor, ha rematat a plaer amb la porteria buida per obrir la llauna.

Amb l’1-0, l’Europa ha seguit dominant la pilota i, només cinc minuts després del primer gol, ha arribat el segon. Valderas ha aprofitat un refús defensiu dins l’àrea i, en carrera, ha engaltat la pilota tal com li ha vingut per afusellar al porter penedesenc i fer pujar el 2-0 al marcador. Un resultat al que els habituals del Nou Sardenya estan poc acostumats després de tan sols 45 minuts.

Segona part: passejada europeista

A la represa, Puchi ha apostat per un joc més ofensiu al davant amb l’entrada d’Alabau i Maldonado al terreny de joc. Això ha provocat que el Vilafranca hagi estirat les línies a la recerca d’un gol per retallar distàncies, però l’Europa ha aconseguit mantenir-se ferm sobre la gespa i seguir desplegant el seu joc amb aparent comoditat.

Al minut 62, el conjunt visitant ha tingut la primera ocasió de perill de la segona meitat amb una falta directa des de la frontal que ha picat Javi González però que Rafa Leva ha aconseguit aturar en dos temps. I d’una acció amb cert perill en una àrea s’ha passat a una en l’àrea contrària. Al minut 64, després d’un remat de cap d’Óscar Muñoz refusat pel porter, la pilota ha arribat als peus de Guzmán que, des de la frontal, ha rebentat la xarxa amb un xut molt potent per fer el 3-0.

Amb aquest marcador el Vilafranca ha començat a abaixar els braços i l’Europa ho ha aprofitat per jugar a plaer. Al minut 72, Valderas ha estat a punt de fer el quart després de rebre una passada a l’espai de Javi Lara, però el seu xut, massa creuat, no ha trobat porteria. Uns minuts després ha estat Óscar Muñoz qui podria haver augmentat la golejada pels graciencs, però en l’u contra u amb Miguel Ramos ha enviat la pilota directament al cos del porter. I quan un equip perdona tant, el rival ho sol castigar, però avui no era el dia del Vilafranca i en l’acció més clara que han tingut els homes de Puchi tampoc no han pogut anotar. Dani Delgado ha aconseguit entrar dins l’àrea aprofitant una badada defensiva local, però en el cara a cara amb el porter ha creuat massa el seu xut i la pilota s’ha perdut per la línia de fons.

La victòria era clara per l’Europa però els de Pedro Dólera han volgut aconseguir la golejada més àmplia de la campanya i ho han seguit intentant fins que, al minut 89, Óscar Muñoz ha tornat a rebre a l’espai i, aquest cop, no ha perdonat davant el porter i ha fet pujar el 4-0 definitiu al marcador. Al final, victòria plàcida d’un Europa que se sap fort i que camina amb pas ferm cap a un final de temporada complicat però esperançador.

La fitxa del partit

• CE Europa: Rafa Leva; Édgar, Alberto, Víctor Duran, Aitor Torres; Valderas, Guzmán (Mañosa, 80′), Javi Lara; Rovira (Delmàs, 70′), Óscar Muñoz i Romero (Diego, 50′)
  • FC Vilafranca: Miguel Ramos; Javi González, Domínguez, Ismael, Dani Antolínez, Marcos, Valerio (Dani Delgado, 62′), Oriol Molins; Brian (Maldonado, 46′), Márquez (Alabau, 46′) i Puchi.
  • Àrbitre: Páez Brines (Tortosa). No ha amonestat cap jugador.
  • Gols: 1-0, Óscar Muñoz (33′); 2-0, Valderas (38′); 3-0 Guzmán (64′); 4-0, Óscar Muñoz (89′)
  • Incidències: 800 espectadors al Nou Sardenya