dissabte, 16 de març del 2013

Duel de titans

Podeu llegir la prèvia de l'Europa-Cornellà, a laJornada.cat

Duel de titans

L’Europa-Cornellà és el partit destacat de laJornada.cat en una 28a jornada de Tercera Divisió en la que es poden començar a decidir moltes coses de cara a la posició final del triumvirat. Escapulats i verds defensaran amb ungles i dents el seu honor per acostar-se, una mica més, a la primera posició.

L'Europa espera comptar amb el suport del Nou Sardenya per guanyar la partida al Cornellà // DAVID GRAU
L’Europa espera comptar amb el suport del Nou Sardenya per guanyar la partida al Cornellà // DAVID GRAU


Europa i Cornellà han remat durant 27 jornades amb un rumb fix en les aigües de la Tercera Divisió. Ara, amb el play-Off pràcticament assegurat, tenen al davant les portes de la glòria. El líder, l’Olot, és a 3 punts dels escapulats i a 2 dels verds i, com que encara està tot per decidir, el partit d’aquest diumenge es convertirà en una batalla èpica que pot ser determinant a l’hora de decidir les tres primeres posicions i, en conseqüència, el nombre d’eliminatòries a durant la promoció d’ascens i el factor camp favorable o en contra.

Els de Pedro Dólera van caure en el partit de la primera volta el dia de Tots Sants amb un gol solitari d’Enric, al minut 90, després de demostrar una solidesa defensiva admirable. Al feu gracienc, però, les coses poden ser molt diferents perquè l’Europa no ha cedit ni una sola derrota en el que duem de temporada i, des del mes d’agost, ha demostrat una maduresa i una regularitat dignes d’un aspirant a tot. Però, si hi ha un equip capacitat per trencar la ratxa, aquest és el Cornellà. El conjunt de Jordi Roger és el màxim golejador de la categoria, amb una mitjana de quasi 2 gols per partit i, des de la primera jornada, un ferm candidat a fer-se amb el campionat a final de temporada. Els al·licients estan més que servits per un partit que començarà a rodar quan el rellotge marqui migdia i que pot catapultar, encara que només sigui durant unes hores, a qualsevol dels dos equips cap al liderat o coliderat.


Lluitar fins al final per sumar tres punts


Els dos equips vénen d’aconseguir una remuntada a la darrera jornada. Els del barri de Gràcia van donar la volta a un 1-0 en contra a La Bòbila per derrotar un Gavà que ja s’havia carregat Olot i Cornellà. Els del Baix Llobregat, tot i començar guanyant a casa davant la Pobla de Mafumet, van veure com el filial grana aconseguia girar la truita amb dos gols de Fran Carbia. Però l’empenta que tan caracteritza els protagonistes del duel més destacat de la jornada 28 va dur els verds cap a la remuntada que els deixava amb un 3-2 a favor per seguir ben prop d’un Olot que va caure derrotat a Figueres.

Tot i l’alegria de la remuntada, l’Europa va pagar molt car el peatge de Gavà, ja que va perdre dos dels seus homes fixos a la defensa. Cano i Édgar no podran saltar sobre la gespa per acumulació de targetes, mentre que León segueix sent baixa per un cop al nas. Amb aquest panorama tan poc favorable, Pedro Dólera se les haurà d’enginyar per aconseguir compactar una defensa prou sòlida com per aturar a homes com Enric, Boris o Juli. Però per fortuna escapulada el Cornellà és l’equip de la zona noble que més gols encaixa cada partit, amb una mitjana d’un gol en contra per partit disputat. A aquesta estadística s’haurà d’aferrar un Europa que no ha protagonitzat cap gran golejada durant la temporada però que té prou pólvora al davant per sorprendre la defensa rival i, de passada, allargar una altra de les seves estadístiques positives: no perdre quan aconsegueix marcar.

El Cornellà, que no podrà comptar amb Lluis, Didi ni Pol haurà de fer valer la seva eficàcia golejadora per oblidar la pressió que pot exercir el Nou Sardenya i buscar fer un gol més que l’Europa per començar a aplanar-se el camí de cara a les 10 últimes jornades de competició.


Un estadi ple


El Nou Sardenya només ha baixat dels 1.000 espectadors en un sol encontre aquest 2013. Va ser en el partit davant el Vilassar que, tot i així, va aconseguir arrossegar fins a l’estadi a 820 espectadors. Però, tot i ser un número que fa goig a la Tercera Divisió, és la meitat del que es va comptar el dia que l’Olot va visitar Gràcia: 1630.

L’objectiu del club pel partit d’aquest diumenge és tornar a veure la graderia de tribuna plena fins a la bandera per tal d’empentar els jugadors escapulats fins al darrer sospir de partit. Uns minuts en què, tant un equip com l’altre, han demostrat ser molt perillosos i en el que han aconseguit sumar molts dels punts que els han col·locat a l’estela de l’Olot.

L’Europa, a més a més, ha promogut per a aquest encontre un nou recapte d’aliments que es destinarà al Banc d’Aliments del Barri de La Salut per a les persones més necessitades. I, com a colofó pels més matiners, a les 10.00h del matí les penyes gracienques disputaran un partit de germanor contra les Colles de Sant Medir.


Fitxa Tècnica (alineacions probables)

  • CE Europa: Rafa Leva; Alberto, Víctor Duran, Mañosa, Aitor Torres; Valderas, Javi Lara, Guzman; Diego, Óscar Muñoz i Camacho.
  • UE Cornellà: Jose; Joel, Jose, RaulCapó, Israel; David, Pep, Juli, Boris, Xavi Puerto i Enric.
  • Àrbitre: Ávalos Barrera (Igualada)
  • Data: Diumenge 17 de març a les 12.00 al Municipal Nou Sardenya (Vila de Gràcia)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada