diumenge, 17 de març del 2013

Estat de Gràcia (1-0)

Podeu llegir la crònica de l'Europa 1-0 Cornellà, a laJornada.cat

Els graciencs s’han embutxacat un partit molt disputat i amb emoció fins al darrer sospir gràcies a un gol d’Alberto a la sortida d’un córner.

L'Europa segueix celebrant victòries a casa // DAVID GRAU (Arxiu)
L’Europa segueix celebrant victòries a casa // DAVID GRAU (Arxiu)

Europa-Cornellà, el partit destacat de la jornada, el duel de titans entre tercer i segon ha obert la matinal de diumenge al Nou Sardenya sota un cel que amenaçava amb pluja. Durant tota la setmana se n’ha parlat i s’han fet diverses previsions sobre què podria passar sobre la gespa, però un cop l’àrbitre ha assenyalat l’inici del xoc tot això ha quedat en no-res i, per davant, només hi havia 90 minuts per tocar la glòria.

Els locals, després d’aconseguir una remuntada al camp del Gavà volien mantenir el seu feu intacte, mentre que el conjunt visitant, amb ganes de tornar a tastar el liderat, no volia deixar escapar aquesta nova oportunitat d’or a mans d’un Europa que li venia trepitjant els talons des de feia setmanes.

Primera part: iniciativa verda

La pressió ha estat el factor clau de l’encontre d’aquest matí i ha decidit l’estil de joc des del minut zero. Tant Europa com Cornellà han vist que les jugades pel centre del camp no eren la millor idea, si volien conservar la pilota, i tots dos han provat d’acostar-se a l’àrea rival passant per pilotes llargues als homes més avançats.

A poc a poc, el conjunt visitant ha començat a fer-se amb la possessió de la pilota i el control del joc, collant l’Europa al darrere, que intentava defensar-se atacant. Al minut 16, però, Camacho ha hagut d’abandonar el terreny de joc per lesió i Epitié ha opcupat la seva plaça. L’Europa ha començat a trobar el seu lloc sobre el camp i ha guanyat encara més solidesa defensiva, davant un Cornellà que no dubtava a assetjar la porteria defensada per Rafa Leva.

Al minut 31, Pep Caballé hauria pogut obrir la llauna amb un xut dins l’àrea, quan el porter local encara era a terra, però una reacció molt àgil de Leva ha mantingut l’empat a l’electrònic. Un 0-0 que s’ha mantingut fins que l’àrbitre ha assenyalat el descans, ja que durant els darrers 15 minuts de joc cap dels dos equips ha generat cap ocasió de perill ni cap atac perillós. Els locals, per falta de desequilibri a dalt i per la immensa pressió dels verds al centre del camp, i els visitants, perquè no han pogut penetrar la muralla defensiva escapulada.

Segona part: gol d’or

A la represa, semblava que l’Europa podia capgirar el color del partit després d’una primer rematada d’Epitié dins l’àrea, que ha marxat per damunt de la porteria defensada per José Bermúdez. Al minut 50, qui ha pogut fer mal ha estat Delmàs, que ha tornat a liderat l’equip, i s’ha inventat un xut després del refús defensiu d’un córner que també ha acabat marxant per damunt de la porteria visitant.

Però després d’aquest petit miracle, el Cornellà s’ha tornat a estirar per buscar el gol que l’hauria situat, momentàniament, al capdavant de la classificació. Al minut 60, els de Jordi Roger podrien haver calat foc al Nou Sardenya si la combinació entre Enric i Boris hagués estat més afortunada. Després d’una molt bona desmarcada de Boris, Enric l’ha vist ben situat i li ha enviat una pilota, que ha desaprofitat. I només quatre minuts més tard els davanters del conjunt del Baix Llobregat han tornat a perdonar els graciencs amb una doble ocasió. Rovira, que ha signat un partit molt seriós al lateral esquerre, una posició a la qual no està gens acostumat, ha tingut una errada en la sortida de la pilota que ha aprofitat Juli per centrar al cap de Boris, però entre Rafa Leva i Alberto han aconseguit refusar-lo. Enric, però, en segona instància, ha tornat a rematar. Per fortuna local, Aitor Torres ha salvat entre línies.

Al minut 69, l’Europa s’ha tornat a animar i en una bona combinació entre Guzman i Valderas, que ha acabat amb una remada massa alta del segon dins l’àrea, ha aconseguit acostar-se de nou a la porteria defensada per José Bermúdez. Poc s’imaginaven llavors els espectadors del Nou Sardenya que quatre minuts després, al 73′, estarien celebrant el gol de la victòria. Alberto ha caçat la pilota, quasi des de terra, a la sortida d’un córner, i l’ha enviat al fons de la porteria, ajustada al pal esquerre, per fer pujar l’1-0 al marcador.

Amb el marcador favorable, l’Europa ha tornat a centrar-se en la defensa i ha aconseguit aguantar les envestides d’un Cornellà abocat a l’atac, però que no ha trobat el forat a la muralla creada per Pedro Dólera. Al final, victòria d’un Europa molt sòlid al darrere i amb l’estratègia perfectament treballada davant un Cornellà fort i perillós que encara no ha dit l’última paraula aquesta temporada.

La fitxa del partit

• CE Europa: Rafa Leva; Aitor Torres, Alberto, Víctor Duran, Rovira; Javi Lara, Valderas, Guzman (Ivan Álvarez, 78′), Delmàs (Mañosa, 67′), Óscar Muñoz i Camacho (Epitié, 76′).
  • UE Cornellà: José Bermúdez; Joel, José, Capó (Pla, 87′), Israel; David, Pep Caballé (Dani Martí, 83′), Juli, Enric, Puerto (Civil, 76′) i Boris.
  • Àrbitre: Ävalos Barrera (Igualada). Ha ensenyat targeta groga als locals Guzman i Rafa Leva i als visitants Israel i Pep Caballé.
  • Gols: 1-0, Alberto (73′)
  • Incidències: 1.367 espectadors al Nou Sardenya