diumenge, 3 de març del 2013

La Monta torna a sortir viva del Nou Sardenya (0-0)

Podeu llegir la crònica de l'Europa 0-0 Montañesa, a laJornada.cat

La Monta torna a sortir viva del Nou Sardenya (0-0)

Ni Europa ni Muntanyesa han sabut trobar el gol en un derbi un pèl descafeïnat en què tots dos conjunts han mostrat un respecte excessiu pel rival.

Aitor Torres i Sascha lluiten una pilota aèria
Aitor Torres i Sascha lluiten una pilota aèria


La bèstia negra de l’Europa visitava aquest matí el Nou Sardenya. Des que el calendari es va fer públic, aquesta ha estat una de les setmanes marcades amb vermell a l’agenda de tot europeista.

Els jugadors de l’Europa, que viuen molt tranquils i il·lusionats a la tercera posició, no volien veure com la Monta tornava a marxar d’un enfrontament amb punts al sarró. Els de Nou Barris, pel seu cantó, han intentat, des del primer minut, mantenir la seva bona ratxa.


Primera part: mesurar al rival


Els derbis són partits especials pels jugadors que tenen el privilegi de poder-los disputar i l’àrbitre ho sap. Per evitar que l’espectacle d’avui es convertís en un ball de bastons, des del minut 2, el col·legiat ha mostrat la seva línia d’amonestacions, amb una groga a Javi Lara per una falta a la zona de tres quarts, a camp propi.
Amb el territori marcat, tant uns com altres han començat a fer rutllar la maquinària des del darrere per evitar-se disgustos. Amb una pressió defensiva molt ben estructurada, escapulats i groc-i-negres han tractat de fer impossible la penetració dels davanters rivals a l’àrea, tot i les jugades ofensives d’una i altra banda.

A poc a poc, els jugadors de l’Europa han anat quedant-se amb el control de la pilota i han començat a fer decantar la balança a favor seu, amb un lleuger domini que els ha permès avançar uns metres i trobar els seus davanters a l’espai. Al minut 25, Cano ha tingut la primera ocasió clara amb una rematada dins l’àrea que ha acabat marxant fora per ben poc. Un minut després, Rovira l’ha seguit amb un xut llunyà que ha acabat passant per sobre del travesser.

Amb els escapulats totalment abocats en atac, la Monta ha provat sort amb pilotes aèries que no han aconseguit topar-se amb la fortuna del gol. El replegament defensiu dels locals ha estat de llibre i els homes de Manolo González pràcticament no han creat perill a la porteria de Rafa Leva. La seva ocasió més clara ha estat un xut llunyà de Pere Olivé al minut 35, que s’ha perdut per damunt del travesser. Però quan dos entrenadors es coneixen tant, és pràcticament impossible que un domini l’altre durant molts minuts i els de Nou Barris s’han tornat a créixer per aturar les envestides locals. Als darrers minuts del primer temps, el partit ha començat a refredar-se i els porters no han tingut més feina fins al xiulet que indicava el camí de vestidors.


Segona part: minuts per a tots


A la represa, el partit no ha tingut gaires variacions respecte el final del primer temps i cap dels dos equips ha aconseguit intimidar la porteria contrària durant un bon grapat de minuts. El primer d’intentar-ho ha estat l’equip visitant, quan el rellotge marcava el primer quart d’hora de la segona meitat. Amb dos córners consecutius i un xut de Dani Sánchez, Rafa Leva s’ha vist obligat a estirar-se per evitar que el primer gol del matí fos a la seva porteria.

La Monta ha cregut que era possible tornar a fer mal a l’Europa i, al minut 64, Pere Olivé ha pogut obrir la llauna amb una rematada de cap dins l’àrea petita, que ha obligat a volar el porter gracienc per enviar la pilota a córner.

La pressió i les ganes que ha posat l’equip visitant sobre la gespa han començat a ofegar als locals a poc a poc, que no han trobat espais davant d’un rival amb una defensa de llibre.
Al minut 70, els graciencs han tingut la primera acció clara del segon temps, amb una desmarcada d’Epitié, que li ha permès centrar la pilota cap a Camacho, però Ferran ha aconseguit desviar-ne la trajectòria abans no fos massa tard. Dos minuts després, Pedro Dólera ha fet entrar Delmàs i Diego al terreny de joc per tal de trobar el mecanisme que li faltava a l’equip al davant. La reacció ha estat immediata i l’Europa ha augmentat el seu grau de pressió per fer-se amb el control de la pilota en el tram final del partit.

Al minut 79, Alberto ha tingut el gol a les seves botes amb una rematada dins l’àrea petita que Tato Burgada ha acabat rebutjant a córner. Una acció que ha tornat a generar perill per a l’equip de Nou Barris, que ha aconseguit sortir-ne viu.

Al minut 81, Epitié ha vist la segona targeta groga del partit i ha hagut d’abandonar el terreny de joc. Amb deu homes, l’Europa ha buscat la connexió amb Diego, mentre la Monta intentava sorprendre amb pilotes llargues.

La darrera acció del partit ha estat una falta servida per Javi Lara, que Camacho ha aconseguit rematar dins l’àrea, però la pilota s’ha estavellat a la creueta. Al final, però, cap dels dos conjunts ha trobat porteria i el derbi ha acabat tal i com ha començat. Empat a zero i cap victòria dels de Gràcia davant la seva bèstia negra.


Fitxa Tècnica

  • CE Europa: Rafa Leva; Édgar, Alberto, Cano, Aitor Torres; Valderas (Delmàs, 72′) , Javi Lara, Guzman, Camacho, Óscar Muñoz (Epitié, 63′) i Rovira (Diego, 72′).
  • CF Muntanyesa: Tato Burgada; Ferran, Uri, Andrés, Acosta (Romera, 75′); Ruben, Padilla, Héctor (Dani Sánchez, 57′), Pere Olivé (David, 85′), Nils i Sascha.
  • Àrbitre: Conejo Rodríguez (Lleida). Ha ensenyat targeta groga als locals Javi Lara i Aitor Torres i als visitants Héctor, Padilla i Uri. Ha expulsat a Manolo González (entrenador visitant) al minut 47 i a Epitié, al 81, per doble targeta groga.
  • Gols: no n’hi ha hagut.
  • Incidències: 1.000 espectadors al Nou Sardenya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada