dissabte, 9 de març del 2013

La Bòbila no es resisteix a l’Europa (1-3)

Podeu llegir la crònica del Gavà 1-3 Europa, a laJornada.cat

L’Europa ha sumat una nova victòria a domicili després de superar un Gavà molt ferm i que ha acabat pecant de joventut davant les unes decisions arbitrals discutibles i un equip que ha salvat els punts a base d’experiència.

El Gavà ha tingut l'Europa contra les cordes durant molts minuts
El Gavà ha tingut l’Europa contra les cordes durant molts minuts

La Bòbila ha estat l’escenari escollit per donar el tret de sortida a la 27a jornada de Lliga. Gavà i Europa els dos protagonistes en un escenari que ha vist caure als gegants de la categoria. Olot i Cornellà van perdre el dia que van visitar el feu gavanenc i els homes d’Albert Poch volien repetir l’aventura amb l’Europa.

Els graciencs, amb dues jornades consecutives empatant no volien deixar-se més punts pel camí per tal de posar pressió als dos primers i, de passada, acabar amb el sobrenom de ‘matagegants’ que s’havia guanyat el Gavà.

Primera part: Domini local

El partit ha començat amb un to fred que no ha ajudat a la generació d’ocasions de perill a les àrees. El primer en posar a prova el porter rival ha estat el Gavà, amb un xut de Boira des de la frontal que Rafa Leva ha aconseguit aturar sense problemes. Amb el pas dels minuts el conjunt local ha començat a dominar el ritme i la pilota. Davant un Europa que no trobava la nota adequada per fer sonar la melodia, els gavanencs han començat a buscar faltes prop de l’àrea rival.

Al minut 14, Camacho ha pogut obrir la llauna amb un remat de cap inesperat, però la pilota ha sortit molt bombada i Pacheco ha aturat sense problemes. A la jugada immediatament següent el Gavà ha tingut la seva rèplica i l’ha aprofitat. Alegre ha aconseguit arribar al vèrtex esquerre de la frontal de l’àrea escapulada i després de superar Rovira i Édgar ha centrat la pilota directa a David, que no l’ha desaprofitat i ha batut a Rafa Leva amb un xut creuat.

Amb l’1-0, el Gavà s’ha crescut i ha continuat dominant el joc amb una pressió molt intensa al centre del camp que ha deixat descol·locat a l’Europa. Els de Pedro Dólera només han aconseguit aproximar-se a la porteria defensada per Pacheco amb accions de pilota aturada i xuts llunyans que no han trobat fortuna. Però al minut 41 s’ha produït una acció que pot haver canviat el curs del partit. Després d’arribar tard a la lluita per una pilota, Unzué ha vist la segona targeta groga i ha hagut d’abandonar el terreny de joc amb tota la segona meitat per disputar-se.

Segona part: Treball de recerca

La represa ha començat amb un aparent canvi mental en el joc del conjunt visitant, que ha passat de veure’s dominat durant tot el primer temps a creure en la reacció durant la segona part. Però tot i això i jugar amb un home menys, el Gavà no s’ha fet enrere i ha mantingut la pressió a un nivell molt alt. Aquesta situació ha obligat a l’Europa a buscar jugades ràpides per bandes, explotant la velocitat de Diego i Rovira per tal d’aconseguir fer mal a un equip molt ben plantat sobre la gespa.

Pedro Dólera no ha vist les coses clares i tot i haver apostat fort amb l’entrada d’Óscar Muñoz enlloc d’Ivan Álvarez, al minut 68 ha decidit posar sobre el camp una dosi de l’experiència necessària per tirar aquest tipus de partits endavant amb l’entrada de Delmàs, enlloc d’Édgar. Aquesta substitució, a banda d’un canvi mental, ha suposat també una variació en l’esquema ja que ha obligat als escapulats a jugar amb tres defenses. La reacció ha estat immediata. L’Europa ha continuat apretant al Gavà i al minut 73 Diego ha caçat un refús defensiu a l’esquerra de la frontal de l’àrea i no s’ho ha pensat dues vegades. Tal com ha rebut la pilota l’ha engaltat per afusellar a Pacheco amb un tir creuat que ha iniciat el camí cap a la remuntada.

Amb l’empat, el Gavà no ha volgut deixar-se afectar, però els graciencs s’ho han acabat de creure i no han deixat de buscar el segon gol fins que se l’han trobat. Al minut 80, el col·legiat ha assenyalat penal per mans de Noguera després d’una centrada de Rovira en una acció més que dubtosa, però que ha significat un cara a cara entre Javi Lara i Pacheco, que el migcampista escapulat ha aprofitat per donar la volta al marcador des del 11 metres.

El cop ha estat molt fort per als gavanencs, que han vist com se’ls escapava un partit molt treballat després de 80 minuts i han intentat salvar, com a mínim, un punt, però la nova dinàmica de l’Europa ha acabat duent als visitants a la sentència. Al minut 90, Camacho s’ha desfet d’un defensor i ha entrat dins l’àrea per superar el porter local i assegurar els tres punts.

Al final, victòria estranya però molt buscada d’un Europa que ha tornat a sumar 3 punts després de dos empats consecutius davant d’un Gavà que s’ha quedat amb un mal sabor de boca per l’actuació arbitral i que potser ha merescut alguna cosa més.

La fitxa del partit

• CF Gavà: Pachecho; Noguera (Zurita, 80′) , Vivó, Boira, Monfort, Unzué, Navarro (Quiles, 58′), Ferrone (Juanito, 13′), Alegre, David i Uri.
  • CE Europa: Rafa Leva, Édgar (Delmàs, 67′), Alberto, Víctor Duran, Cano; Ivan Álvarez (Óscar Muñoz, 51′), Javi Lara, Guzmán; Rovira, Camacho i Diego (Mañosa, 82′).
  • Àrbitre: Molia Fernández. Ha amonestat amb targeta groga als locals Alegre, Boira, Noguera i Vivó i als visitants Cano, Édgar, Alberto, Víctor Duran, Mañosa i Delmàs. Al minut 40 ha expulsat per doble targeta groga al local Unzué.
  • Gols: 1-0, David (14′); 1-1, Diego (73′); 1-2, Javi Lara -p- (80′); 1-3, Camacho (87′)
  • Incidències: 200 espectadors a La Bòbila